Suomen Mielenterveysseura ry

Kutsu medialle: Mielenterveys ja poliittinen vaikuttaminen – Seminaari tuo kansainvälisiä asiantuntijoita Helsinkiin tiistaina 21.8.

Jaa

Mielenterveyspooli järjestää “Towards Inclusive Political Participation in Mental Health” -seminaarin Lapinlahden sairaalassa (Lapinlahdenpolku 1, 00101, Helsinki) tiistaina 21.8.2018 kello 13.00-16.45. Puhujiksi on kutsuttu kotimaisia ja kansainvälisiä mielenterveyden ja poliittisen vaikuttamisen asiantuntijoita.

Mielenterveyspoolin järjestämässä “Towards Inclusive Political Participation in Mental Health” -seminaarissa järjestetään työpaja, jossa käsitellään kansainvälisiä esimerkkejä mielenterveyden edistämisestä politiikassa. Työpajan puheenvuorot pitävät tutkijat Claire Goodfellow ja Anna Macintyre Strathclyden yliopistosta Glasgowsta sekä tutkija Silvia Krumm saksalaisesta Ulmin yliopistosta.

Seminaarissa kuullaan myös eteläafrikkalaisen kokemusasiantuntijan ja Movement for Mental Health -järjestön koordinaattorin Charlene Sunkelin kommentit videoyhteyden välityksellä. Sunkelille voi esittää tilaisuudessa myös kysymyksiä.

Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi ja Autismi- ja aspergerliiton toiminnanjohtaja Tarja Parviainen puhuvat seminaarissa osallisuudesta ja kansalaisten suhteesta päätöksentekoon esimerkiksi kansalaisaloitteiden avulla. Lisäksi Koala-ryhmä kertoo nykyaikaisesta mielenterveysaktivismista.

Seminaari on kokonaisuudessaan englanniksi.

Ilmoittauduthan seminaariin 20.8.2018 kello 16 mennessä sähköpostilla (kalle.erkkila@mielenterveysseura.fi). Tarjolla on lounas kello 13 Lapinlahden lähteellä.

Seminaarin ohjelma:

13:00-13.45 Lunch (Lapinlahden Lähde)

13.45 Welcome words Kristian Wahlbeck 

13.50 “Modern Mental Health Activism” Koala Group

14.20 Greeting from City of Helsinki: “Building new models of citizen participation” City Councillors of Helsinki

14.40 “Citizen Initiatives, Political Participation & Mental Health” theme discussions with Sari Aalto-Matturi and Tarja Parviainen

15.00 Active break & coffee

15.15 Mini-workshop: international examples on mental health and taking political action  (Claire Goodfellow, Anna Macintyre, Silvia Krumm)

16.15 Expert by experience: video comment and discussion with Charlene Sunkel
Tour of Lapinlahti for interested guests 16.45 →


“Towards Inclusive Political Participation in Mental Health”-seminaari on osa CRISP-hanketta, joka kokoaa yhteen ​​tutkimuksen, hallinnon ja käytännön toimijoita. Tavoitteena on jakaa tietoa, oivalluksia ja hyviä käytäntöjä, mukaan lukien kokemusasiantuntijuutta, jotta voidaan yhdessä kehittää uusia ja parempia ratkaisuja mielenterveyden edistämiseen.

CRISP-hanke on saanut rahoitusta Euroopan Unionin Horisontti 2020 -tutkimus- ja innovaatio-ohjelmalta Marie Sklodowska-Curie apurahasopimuksella nro. 690954.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kalle Erkkilä
kalle.erkkila@mielenterveysseura.fi
040 192 95 04

Tietoja julkaisijasta

Suomen Mielenterveysseura ry
Suomen Mielenterveysseura ry
Maistraatinportti
00240 HELSINKI

(09) 615 516http://www.mielenterveysseura.fi

Mielenterveyspoolin muodostavat suomalaisen mielenterveystyön keskeiset toimijat. Poolin tavoitteena on edistää kansalaisten mielenterveyttä ja kohentaa mielenterveyspalveluja tarvitsevien asiakkaiden ja heidän omaistensa asemaa, palvelujen laatua ja henkilöstön työolosuhteita sekä vaikuttaa yhteiskunnassa kansalaisten henkisen hyvinvoinnin parantamiseksi.

www.mielenterveyspooli.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Mielenterveysseura ry

Ellinoora loi fanien tarinoista sydäntäsärkevän spokenword-teoksen1.4.2019 15:40:33 EESTTiedote

Ellinoora julkaisee 1.4. uuden spokenword-teoksen, jonka hän on koostanut fanien somen välityksellä lähettämistä tarinoista. Ellinooralle tuttuun tyyliin lopputulos on riipaisevan kaunis kappale, joka nostattaa kylmät väreet kuulijansa iholle. Kuka kuulee huolesi? -teos on osa Suomen Mielenterveysseuran Mielinauha-keräystä, jonka aikana 1.4.- 30.6.2019, kerätään varoja mielenterveyden edistämistyöhön ja vaikeassa elämäntilanteessa olevien kriisiauttamiseen, myymällä vihreitä mielinauhoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme