Finanssiala ryFinanssiala ryFinanssiala ryFinanssiala ry

Kutsu medialle: Miksi vakuutuslääkäreistä kohistaan taas?

Jaa

Keskustelu vakuutuslääkäreistä on vauhdissa, uusi kansalaisaloite aiheesta on etenemässä eduskuntaan. Vakuutuslääkäreiden rooli hakemusprosesseissa on jatkuvan kiistelyn kohteena ja luottamus heitä kohtaan on koetuksella.

Voisiko hoitava lääkäri myöntää eläkkeen? Pitäisikö vakuutuslääkärin tavata potilas? Miten varmistetaan hakijoiden tasavertainen kohtelu? Miten vakuutuslääkärijärjestelmää pitäisi kehittää?

Näistä aiheista keskustellaan Työeläkevakuuttajat Telan, Finanssiala ry:n, Tapaturmavakuutuskeskuksen ja Vakuutuskeskuksen yhteisessä taustoittavassa ajankohtaistilaisuudessa medialle 10.4.2018, Sokos Hotel Presidentissä, Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki. Tilaisuus pidetään klo 8.30 – 10.15.
 
Järjestävien tahojen lisäksi paikalla on lääkäreitä sekä muita edustajia myös mm. työmarkkinajärjestöistä, Eläketurvakeskuksesta, työeläkevakuuttajista, Kelasta sekä Vakuutus- ja rahoitusneuvonta Finestä.

Ilmoittaudu 6.4. mennessä osoitteeseen satu.urpilainen@finanssiala.fi


OHJELMA


klo 8.30           Tarjolla aamukahvia
 
klo 8.45           Tervetuloa
                        Varatoimitusjohtaja Esko Kivisaari, Finanssiala ry

klo 8.50           Miksi vakuutuslääkäri tekee työnsä pelkkien papereiden perusteella?
                        Puheenjohtaja Janne Leinonen, Vakuutuslääkärien yhdistys

klo 9.00           Mikä on hoitavan lääkärin rooli?
                        Toiminnanjohtaja Kati Myllymäki, Lääkäriliitto

klo 9.10           Mitä tekee uusi vakuutuslääkäriasioiden neuvottelukunta?
                        Osastopäällikkö Outi Antila, Sosiaali- ja terveysministeriö

Klo 9.20           Työmarkkinajärjestöt järjestelmän kehittäjänä 
                         Asiantuntijalääkäri Kari Haring, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö
                         Asiantuntijalääkäri Jan Schugk, Elinkeinoelämän keskusliitto

klo 9.40            Keskustelua ja kysymyksiä

klo 10.15          Tilaisuus päättyy


Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisesta teemasta!
 
Finanssiala ry (FA)
Työeläkevakuuttajat Tela ry
Tapaturmavakuutuskeskus
Vakuutuskeskus
 
Lisätiedot:
Telan viestintäjohtaja Minna Sirkka, puh. 040 554 6659, minna.sirkka@tela.fi Finanssiala ry:n mediapäällikkö Marjo Lapatto, puh. 050 584 7339, marjo.lapatto@finanssiala.fi
 
Tilaisuuden järjestäjät olivat mukana viime hallituskaudella tehdyssä laaja-alaisessa vakuutuslääkärijärjestelmää kehittäneessä työryhmätyössä. Työryhmä ehdotti useita uudistuksia etuuskäytäntöihin ja niitä koskevaan lainsäädäntöön. Iso osa niistä on jo toteutettu, mutta työtä tulisi jatkaa.

Katso Vakuutuslääkärijärjestelmää kehittäneen työryhmän muistio

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Finanssiala ry
Finanssiala ry
Itämerenkatu 11 - 13
00180 HELSINKI

020 793 4200http://www.finanssiala.fi

Finanssiala ry (FA) edustaa Suomessa toimivia pankkeja, henki-, työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöitä, rahasto- ja rahoitusyhtiöitä sekä arvopaperivälittäjiä. Rakennamme jäsenillemme toimintaympäristöä, jossa ne voivat liiketoiminnallaan lisätä suomalaista hyvinvointia.

Finanssiala - Uudistuvan alan ääni

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finanssiala ry

Euriborien uusi määräytymismenetelmä on ollut lausuntokierroksella12.2.2019 08:18:16Tiedote

Euriboreja hallinnoiva European Money Markets Institute (EMMI) eli Euroopan rahamarkkinainstituutti julkaisi tiistaina 12.2.2019 yhteenvedon euriborien uutta hybridimääräytymismenetelmää koskevasta toisesta lausuntokierroksesta. Konsultaatio on osa EMMIn sitoumusta toteuttaa euribor-viitekoroille uudistettu määräytymismenetelmä, joka vastaa sääntelyn ja sidosryhmien vaatimuksiin oikea-aikaisesti.

Hallitus parantamassa viljelijöiden mahdollisuuksia varautua satovahinkoihin17.1.2019 15:12:31Tiedote

Hallitus esittää satovahinkovakuutusten vapauttamista vakuutusmaksuverosta vuoden 2027 loppuun asti. Näin yhä useammat viljelijät saavat mahdollisuuden vakuuttaa satonsa vaikeiden vuosien varalta. Esimerkiksi vuoden 2017 sateisen ja kolean kesän takia jopa viidennes sadosta jäi korjaamatta. Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton MTK:n arvion mukaan huono sää aiheutti yli 100 miljoonan euron tappiot viljelijöille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme