Finanssiala ryFinanssiala ryFinanssiala ryFinanssiala ry

Kutsu medialle: Miksi vakuutuslääkäreistä kohistaan taas?

Jaa

Keskustelu vakuutuslääkäreistä on vauhdissa, uusi kansalaisaloite aiheesta on etenemässä eduskuntaan. Vakuutuslääkäreiden rooli hakemusprosesseissa on jatkuvan kiistelyn kohteena ja luottamus heitä kohtaan on koetuksella.

Voisiko hoitava lääkäri myöntää eläkkeen? Pitäisikö vakuutuslääkärin tavata potilas? Miten varmistetaan hakijoiden tasavertainen kohtelu? Miten vakuutuslääkärijärjestelmää pitäisi kehittää?

Näistä aiheista keskustellaan Työeläkevakuuttajat Telan, Finanssiala ry:n, Tapaturmavakuutuskeskuksen ja Vakuutuskeskuksen yhteisessä taustoittavassa ajankohtaistilaisuudessa medialle 10.4.2018, Sokos Hotel Presidentissä, Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki. Tilaisuus pidetään klo 8.30 – 10.15.
 
Järjestävien tahojen lisäksi paikalla on lääkäreitä sekä muita edustajia myös mm. työmarkkinajärjestöistä, Eläketurvakeskuksesta, työeläkevakuuttajista, Kelasta sekä Vakuutus- ja rahoitusneuvonta Finestä.

Ilmoittaudu 6.4. mennessä osoitteeseen satu.urpilainen@finanssiala.fi


OHJELMA


klo 8.30           Tarjolla aamukahvia
 
klo 8.45           Tervetuloa
                        Varatoimitusjohtaja Esko Kivisaari, Finanssiala ry

klo 8.50           Miksi vakuutuslääkäri tekee työnsä pelkkien papereiden perusteella?
                        Puheenjohtaja Janne Leinonen, Vakuutuslääkärien yhdistys

klo 9.00           Mikä on hoitavan lääkärin rooli?
                        Toiminnanjohtaja Kati Myllymäki, Lääkäriliitto

klo 9.10           Mitä tekee uusi vakuutuslääkäriasioiden neuvottelukunta?
                        Osastopäällikkö Outi Antila, Sosiaali- ja terveysministeriö

Klo 9.20           Työmarkkinajärjestöt järjestelmän kehittäjänä 
                         Asiantuntijalääkäri Kari Haring, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö
                         Asiantuntijalääkäri Jan Schugk, Elinkeinoelämän keskusliitto

klo 9.40            Keskustelua ja kysymyksiä

klo 10.15          Tilaisuus päättyy


Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisesta teemasta!
 
Finanssiala ry (FA)
Työeläkevakuuttajat Tela ry
Tapaturmavakuutuskeskus
Vakuutuskeskus
 
Lisätiedot:
Telan viestintäjohtaja Minna Sirkka, puh. 040 554 6659, minna.sirkka@tela.fi Finanssiala ry:n mediapäällikkö Marjo Lapatto, puh. 050 584 7339, marjo.lapatto@finanssiala.fi
 
Tilaisuuden järjestäjät olivat mukana viime hallituskaudella tehdyssä laaja-alaisessa vakuutuslääkärijärjestelmää kehittäneessä työryhmätyössä. Työryhmä ehdotti useita uudistuksia etuuskäytäntöihin ja niitä koskevaan lainsäädäntöön. Iso osa niistä on jo toteutettu, mutta työtä tulisi jatkaa.

Katso Vakuutuslääkärijärjestelmää kehittäneen työryhmän muistio

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Finanssiala ry
Finanssiala ry
Itämerenkatu 11 - 13
00180 HELSINKI

020 793 4200http://www.finanssiala.fi

Finanssiala ry (FA) edustaa Suomessa toimivia pankkeja, henki-, työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöitä, rahasto- ja rahoitusyhtiöitä sekä arvopaperivälittäjiä. Rakennamme jäsenillemme toimintaympäristöä, jossa ne voivat liiketoiminnallaan lisätä suomalaista hyvinvointia.

Finanssiala - Uudistuvan alan ääni

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finanssiala ry

Vakuutuspetoksia tehtaillaan arviolta 30 miljoonan euron edestä18.7.2018 16:02Tiedote

Vakuutuspetoksissa tekotapojen kirjo on suuri: silmälaseista tuhopolttojen kautta valekuolleisiin. Vahinkoja lavastetaan, tehdään tahallaan tai liioitellaan. Kun vahinkoilmoitukseen liittyy petosepäily tai muuta merkittävää epäselvyyttä, vahinkokäsittelyyn tulevat usein mukaan vakuutustutkijat, kansanomaisemmin vakuutusetsivät. Viime vuonna vakuutustutkijoiden työn tuloksena epäselviä vahinkoilmoituksia paljastui arviolta 30 miljoonan euron edestä. Osa näistä oli petoksia, osassa vaadittua korvausta alennettiin tai se evättiin kokonaan. Mikäli nämä epäselvät vahingot olisi korvattu, koko summa olisi tullut rehellisten vakuutuksenottajien maksettavaksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme