Calefa Oy

KUTSU MEDIALLE: Ministeri käynnistää Kiillon uuden energiankierrätysjärjestelmän

Jaa

Kiilto ja Calefa kutsuvat median paikalle, kun elinkeinoministeri Katri Kulmuni käynnistää Lempäälän tehtaan uuden hukkalämmön uusiokäyttöjärjestelmän.

Ympäristö <3 Kilpailukyky

Aika: 30.11.2019 klo 9:30 - 10:30
Paikka: Kiilto, Tampereentie 408, 33880 Lempäälä
(saapuminen pääsisäänkäynnin kautta)

Vaikuttavimmat teot hiilineutraaliuden tavoittelussa tehdään teollisuudessa, sillä se kuluttaa lähes puolet kaikesta Suomessa käytetystä energiasta.

Kun kertakäyttöisyyden sijaan energiaa aletaan kierrättää, uutta energiaa tarvitsee tuottaa vähemmän. Tämä vähentää CO2-päästöjä, ja edistää samalla teollisuuden kilpailukykyä tuomalla merkittäviä säästöjä energiakustannuksiin.

Satavuotiaalla Kiillolla on kunnianhimoinen tavoite olla alansa ympäristöjohtaja. Lupaus ympäristölle -ohjelmansa mukaisesti kotimainen perheyritys aikoo saavuttaa energian osalta toimintojen hiilitasapainon vuoteen 2028 mennessä.

Yhtenä konkreettisena tekona tehdas aloitti hukkalämpöjen uusiokäytön vuonna 2018 Calefan toimittamalla hybridijärjestelmällä, joka hyödyntää polymerointiprosessin hukkalämpöä sekä maalämpöä ja maakylmää.

Järjestelmä on tiettävästi ainoa laatuaan koko maailmassa.

Erinomaisten kokemusten johdosta järjestelmää on laajennettu nyt myös sulateliiman valmistusprosessiin. Järjestelmä uusiokäyttää lämpöenergiaa yhteensä 2600 megawattituntia vuodessa, mikä vastaa noin 300 omakotitalon vuotuista lämmitystä.

Hukkalämmön uusiokäytöllä tehdas säästää noin puolet maakaasun kulutuksesta. Hiilidioksidipäästöt vähenevät lähes 500 tonnia vuodessa.

Vastaavilla toimilla kotimainen teollisuus pystyy saavuttamaan kansalliset tavoitteet hiiineutraalisuudesta siten, että teollisuus säilyy Suomessa ja maamme pysyy elinvoimaisena.

Elinkeinoministeri Katri Kulmuni on kiinnostunut Suomen kehittämisestä hiilivapaaksi maaksi siten, että teollisuuden ja yrittäjyyden toimintaedellytykset säilyvät hyvinä.

Näiden arvojen vuoksi ministeri on pyydetty kunniavieraana avaamaan tehtaan uusi hukkalämmön uusiokäyttöjärjestelmä.

Tapahtuma alkaa pääovelta ja yhdessä kierrämme kehityslaboratorion kautta tuotantolinjastolle, missä ministeri avaa järjestelmän käyttöön.

Media on tervetullut lämminhenkiseen tapahtumaamme Lempäälän tehtaalle! Tapahtumassa sekä ministerille että Kiillon ja Calefan edustajille on mahdollista esittää kysymyksiä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilmoittautuminen to 28.11.2019 mennessä:

Satu Makkonen, Kiilto, viestintäpäällikkö,
satu.makkonen@kiilto.com, 040 667 2226

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Calefa Oy
Calefa Oy
Keskikankaantie 21
15860 Hollola

0102190280http://www.calefa.fi/fi/

Energian käyttöä ei tarvitse vähentää, vaan saada sama energia tekemään työ moneen kertaan.
- Calefa

 

Calefa Oy toteuttaa teollisuudelle ja energialaitoksille innovatiivisia kokonaisratkaisuja, joissa tuotannossa syntyviä hukkalämpöjä ja ympäristön puhdasta energiaa jalostetaan uusiokäyttöön. Ratkaisuissa on lyhyt takaisinmaksuaika ja ne pienentävät CO2-päästöjä sekä ostoenergian tarvetta pysyvästi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Calefa Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme