Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Kutsu medialle: Mitä eroa on Suomen ja Ruotsin työmarkkinoilla?

Jaa

Hanasaaren kulttuurikeskus järjestää huomenna perjantaina seminaarin, joka käsittelee Suomen, Ruotsin ja Pohjolan työmarkkinoita. Kuinka tasa-arvoiset pohjoismaiset työmarkkinat oikeastaan ovat, ja mitä eroa on Suomen ja Ruotsin työmarkkinoilla?

Keskustelijoina ovat mukana muun muassa entinen ministeri ja komissaari Poul Nielson Tanskasta, FFC-puheenjohtaja Jaakko Eloranta, EK-johtaja Ilkka Oksala, Svenskt näringslivin varatoimitusjohtaja Peter Jeppsson ja LO:n varapuheenjohtaja Theresa Guoelin.

Seminaarin puheenjohtajana toimii Mary Gestrin, Pohjoismaiden ministerineuvoston ja Pohjoismaiden neuvoston viestintäpäällikkö.

Aika: perjantai 1.12.2017, klo: 09.00-12.00

Paikka: Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, Espoo, Suomi,

Ohjelma:

8.30 Rekisteröityminen ja tulokahvi

9.00–9.05 Tervetuloa, Gunvor Kronman, toimitusjohtaja, Hanasaari

9.05–9.25 Kuinka voimme kehittää pohjoismaisia työmarkkinoita? Poul Nielson, entinen ministeri ja komissaari, Tanska

9.25–9.40 Kielen merkitys yhteisille pohjoismaisille työmarkkinoille. Pääsihteeri Reijo Paananen, Pohjoismaiden Teollisuustyöntekijät

9.40–10.20 Suomi pohjoismaisilla työmarkkinoilla. Paneelikeskustelu kielistä, rajaesteistä ja kilpailukyvystä

Kansanedustaja Anders Adlercreutz, RKP

Kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta, SDP

Varatoimitusjohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen, Teknologiateollisuus ry

Puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, JHL ry

10.20–10.40 Kahvitauko

10.40–11.10 Kuinka tasa-arvoiset pohjoismaiset työmarkkinat ovat? Auttavatko sukupuolikiintiöt? Koulutuspäällikkö, Tove Dahlgren, AllBright-säätiö, Tukholma

11.10–11.50 Paneelikeskustelu: Suomen ja Ruotsin työmarkkinoiden erot:

Puheenjohtaja Jarkko Eloranta, FFC

Johtaja Ilkka Oksala, EK

Varatoimitusjohtaja Peter Jeppsson, Svenskt Näringsliv

1. varapuheenjohtaja Therese Guovelin, LO

11.50–12.00 Päätöskeskustelu

Paikalla oleville toimittajille tarjotaan lounas Hanasaaren ravintola Johanneksessa klo: 12.00 alkaen. 

Kysymykset ja ilmoittautumiset 1.12. klo: 08.30 Hanasaaren viestintäpäällikkö Håkan Forsgårdille, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7373.

Tervetuloa!

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Håkan Forsgård
Puh: 040 767 7373
hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Lehdistökutsu: Miten koulukiusaaminen saadaan loppumaan? Suomen ja Ruotsin lapsiasiavaltuutetut keskustelevat nuorisotyön ammattilaisten kanssa laajasta yhteiskunnallisesta ongelmasta8.2.2019 09:49:23Tiedote

Lapset ja nuoret kiusaavat yhä toisiaan koulussa. Vuonna 2017 tehty kartoitus osoitti, että peräti seitsemää prosenttia kaikista suomalaisista ja ruotsalaisista lapsista ja nuorista oli kiusattu koulussa. Näin siitä huolimatta, että ennaltaehkäisevään toimintaan käytetään vuosittain paljon aikaa ja rahaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme