SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry

Kutsu Medialle: Miten vanhat ihmiset selviytyvät digitaalisen maailman myllerryksessä?

Jaa

Miten vanhat ihmiset selviytyvät digitaalisen maailman myllerryksessä? Ihan pihalla -kansalaistutkimus julkistetaan 17.6.2019

Yhä useammalla vanhalla ihmisellä on vaikeuksia pysyä mukana yhä monimutkaisemmassa ja digitalisoituvassa maailmassa. Heidän on vaikea saada tietoa, hoitaa asioitaan ja käyttää eri palveluita. He jäävät sivuun täydestä kansalaisuudesta, kansalaisoikeuksista ja niihin kuuluvasta vallasta.

Tätä vakavaa sivuun jäämistä kuvaa sosiaalipolitiikan professori emerita Briitta Koskiahon johtama tutkimus, joka perustuu kansalaistutkijoina toimineiden vanhojen ihmisten kokemuksiin erilaisista palveluista.

Tutkimus käsittelee kehityksen syitä: yhteiskunnan monimutkaistumista ja nopeaa digitalisaatiota.

Kansalaistutkijat havainnoivat tutkimusta varten arkeaan ja kirjasivat sen ongelmia puolen vuoden ajan. He olivat kaikki enemmän tai vähemmän avuttomia yhteiskunnan muutosten edessä, vaikka he ovat korkeasti koulutettuja.

Vanhojen ihmisten elämäntilanteessa on ymmärrettäviä ”pihalle joutumisen” syitä: jo pitkä poissaolo työelämästä ja selviytymistä vaikeuttavat voimien, näön ja kuulon heikkeneminen sekä sairaudet.

SOSTEn julkaisemassa tutkimuksessa etsitään aineksia ongelman ratkaisuvaihtoehdoiksi erilaisista toimintamalleista ja kehittämishankkeista Suomesta ja myös muista maista.

Ihan pihalla? Vanhat ihmiset digitaalisen maailman myllerryksessä: neuvonnan, ohjauksen ja asioiden ajamisen järjestäminen -tutkimuksen julkistustilaisuus

Aika: maanantai 17.6.201 klo 10–11.30, aamukahvit 9.30 alkaen

Paikka: SOSTE, Yliopistonkatu 5, 00100 Helsinki 6. kerros, kokoustila Jungman

Tilaisuuden ohjelma

Lähetämme pyynnöstä ennalta tutkimuksen ja sen tiivistelmän

Briitta Koskiaho & Erja Saarinen (toim.): Ihan pihalla? Vanhat ihmiset digitaalisen maailman myllerryksessä: neuvonnan, ohjauksen ja asioiden ajamisen järjestäminen, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry 2019

Tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Briitta Koskiaho
sosiaalipolitiikan professori emerita
Tampereen yliopisto
briitta.koskiaho@tuni.fi, puh. 040 181 4820

Erja Saarinen
tutkimuksen toinen toimittaja, erityisasiantuntija
SOSTE
erja.saarinen@soste.fi, puh. 050 433 4202

Tietoja julkaisijasta

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry
SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry
Yliopistonkatu 5
00100 HELSINKI

http://www.soste.fi

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry on valtakunnallinen kattojärjestö, joka kokoaa yhteen yli 290 sosiaali- ja terveysalan järjestöä ja yhteisöä. SOSTEn tavoitteena on sosiaalisesti eheä, terve ja aidosti osallistuva yhteiskunta, jossa järjestöillä on vahva rooli. Sosiaali- ja terveysjärjestöissä toimii 1,3 miljoonaa jäsentä, 0,5 miljoonaa vapaaehtoista, 260 000 vertaistukijaa ja 50 000 ammattilaista.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry

Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustus Ylen Köyhyyden anatomia -juttukokonaisuudesta25.11.2019 15:00:00 EETTiedote

Köyhyyden anatomia – tältä näyttää suomalainen köyhyys tilastoissa -kokonaisuus sisältää tilastojen ja tutkimustiedon lisäksi kolme videota köyhän elämästä Suomessa. Jutun on tehnyt toimittaja Seppo Heikkinen ja videot ohjaaja-käsikirjoittaja Sami Kieksi. Kunniamaininnalla Kunnioittavasti köyhyydestä -raati huomioi Sanna Puhton artikkelin Kotiliedessä ja Asta Lepän artikkelin Kotivinkin sivuilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme