Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Kutsu medialle MTK:n ja MT:n vaalipaneeliin 11.1.2023

Jaa

Eduskuntavaalit lähestyvät ja on aika pureutua koko kansaa koskeviin kysymyksiin! Tervetuloa MTK:n ja Maaseudun Tulevaisuuden yhteiseen vaalipaneeliin keskiviikkona 11.1. klo 10-12 Vanhan ylioppilastalon juhlasalissa, Mannerheimintie 3, Helsinki.

Vaalipaneelissa tentataan vastauksia päivänpolttaviin puheenaiheisiin. Teemana ovat keskeiset maa- ja metsätalouden menestymiseen vaikuttavat asiat nyt ja ennen kaikkea tulevaisuudessa, maakuntien erityisasiat sekä tietenkin kuumimmat päivän politiikan aiheet.

Paneelissa mukana suurimpien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat.Tilaisuuden juontaa Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen ja maataloustoimituksen päällikkö Laura Ruohola.

Ilmoittaudu mukaan 10.1.2023 mennessä täällä: https://www.lyyti.fi/reg/MT_MTK_vaalipaneeli 

Ohjelma
• klo 9-10 aamupalatarjoilu
• klo 10-12 paneelikeskustelu
• tilaisuus päättyy klo 12

Panelistit
puheenjohtaja Li Andersson, Vas.
puheenjohtaja Sari Essayah, KD
puheenjohtaja Harry Harkimo, Liik.
pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist, RKP
varapuheenjohtaja Hanna Holopainen, Vihr.
puheenjohtaja Petteri Orpo, Kok.
puheenjohtaja Riikka Purra, PS
SDP:n maa- ja metsätaloustyöryhmän puheenjohtaja, Piritta Rantanen, SDP
puheenjohtaja Annika Saarikko, Kesk.

Tilaisuus striimataan ja paneelia voi seurata Maaseudun Tulevaisuuden sivujen kautta, jonne pääset tästä: https://www.webcasting.fi/mtk/kgNXhBs9/ 

Paneelin nettisivu täällä: https://www.mtk.fi/-/vaalipaneeli_2023 

Lämpimästi tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

MTK, Teollisuusliitto, Sahateollisuus: Kestävän kasvun tekijät – pidetään huoli Suomen menestyksestä6.2.2023 17:00:00 EET | Tiedote

Suomen kestävän kasvun tekijät löytyvät aktiivisesta teollisuuspolitiikasta, kuljetusten turvaamisesta, ammatillisen koulutuksen ja työn kunnianpalautuksesta sekä uusiutuvan raaka-aineen saatavuuden varmistavasta metsäpolitiikasta. Näin listaavat yhteiset tavoitteensa uuteen eduskuntaan valittaville päättäjille Teollisuusliitto, Sahateollisuus ja Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK.

Ruoka-ala tarjoaa maistuvia ammatteja ja tarvitsee koko ajan uusia osaajia2.2.2023 09:55:56 EET | Tiedote

Maistuva ammatti -sivusto esittelee ruoka-alaa ja alan monipuolisia työtehtäviä konkreettisella sekä mielenkiintoisella tavalla. Sivustolta löytyy mm. alan koulupolkuja, tehtäviä, videoita ja ammattikuvauksia. Sivusto on ruoka-alan järjestöjen yhteinen projekti, jonka tarkoituksena on edistää ruoka-alan vetovoimaa opintoja suunnittelevien nuorten parissa. Ruoka-alan työntekijä-, toimihenkilö- ja työnantajajärjestöt näkevät ruoka-alan tulevaisuuden alana ja haluavat yhdessä edistää alan vetovoimaa.

Suomen luonto ansaitsee vaikuttavan, kustannustehokkaan ja hyväksyttävän strategian27.1.2023 11:44:52 EET | Tiedote

Luonnon monimuotoisuutta koskevan Suomen kansallisen strategian luonnoksen lausuntoaika päättyy tänään. Kannatettavaa päätavoitetta tukeva tarkempi sisältö vaatii vielä jatkotyötä. MTK:n lausunnossa tuodaan esiin tarve erityisesti strategian ja myöhemmin laadittavan toimintaohjelman keskinäisen tehtävänjaon selkiyttämiselle, eri pääelinympäristöjen tavoitteiden tasapainottamiselle, maanomistajien kannalta keskeisten periaatteellisten linjausten terävöittämiselle sekä painopisteen siirtämiselle määrästä laatuun. Myös vaikutustenarviointiin on panostettava enemmän.

Kotimaista sipulia jokaiseen päivään20.1.2023 12:41:11 EET | Tiedote

Suomessa vietetään tammikuun lopulla perinteiseen tapaan sipulille omistettua teemaviikkoa. Se muistuttaa sipuleiden laajasta valikoimasta ja monipuolisista käyttötavoista. Syystä voidaan todeta, että sipuli kuuluu jokaiseen päivään ja säännöllisesti käytettäväksi. Nyt kuluttajan on järkevää poimia ostoskoriinsa edullisia ja moneen ruokaan sopivia kasviksia. Sipulit kuuluvat näihin. Sipulia saa kautta vuoden kotimaisena, lähellä tuotettuna. Sipuli on ekologista ruokaa. Kaiken muun lisäksi sipulin valttina on sen terveellisyys.

Ruoka ja energia huomioitava turvallisuushankintoina myös laissa17.1.2023 14:00:00 EET | Tiedote

MTK esittää, että julkisissa hankinnoissa ruoka ja energia rinnastetaan jatkossa turvallisuushankintoihin myös lainsäädännössä. ”Kun tiedämme ruuan ja energian välttämättömyyden väestön selviytymiseen, myös niiden osalta lain tulisi mahdollistaa kansallisten intressien huomioiminen”, perusteli MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila järjestönsä aloitetta tiistaina eduskunnan Pikkuparlamentissa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme