Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kutsu medialle: Pasilassa tapahtuu 2019

Jaa

Helsingin kaupunki, YIT, HSL ja Väylä kutsuvat median infotilaisuuteen, jossa luodaan katsaus uudistuvan Pasilan ajankohtaisiin asioihin ja liikkumiseen alueella. Aika: 23.5.2019 kello 9–10.30 Paikka: Triplan työmaatoimisto, Veturitie 11, Pasila

Jalankulkijoita ja pyöräilijöitä Pasilassa 2018. Kuva: Lauri Rotko
Jalankulkijoita ja pyöräilijöitä Pasilassa 2018. Kuva: Lauri Rotko

Ensimmäiset osat uutta Pasilaa -Triplan kauppakakeskus Mall of Tripla, uusi Pasilan asema ja pysäköintilaitos avataan syksyllä, 17.10.2019.

Alueella tehdään sitä ennen liikenteeseen ja kaupunkilaisten arkeen vaikuttavia töitä, joista kerromme median edustajille infotilaisuudessa.

Kesään ja alkusyksyyn ajoittuvia muutoksia ovat raitioliikenteen katkos Pasilan sillalla, joukkoliikenneterminaalin rakentamisen eteneminen ja sen tuomat väliaikaiset muutokset, läntisen lisäraiteen käyttöönotto ja pyöräteiden linjaukset sekä Triplan yli 3 000 pyöräpysäköintipaikan sijoittuminen.

Parhaiten paikalle pääsee joukkoliikennevälineillä. Kävele Pasilan aseman pohjoisesta alikulusta työmaatoimiston eteen. Autolla tullessa käänny Pasilankadulta kohti autojuna-asemaa ja aja Triplaamo-opasteiden mukaisesti perille. Ilmoitathan etukäteen jos saavut autolla, pysäköintipaikkoja on rajoitetusti.Pasila on Suomen saavutettavin paikka ja Helsingin toimitilarakentamisen avainalue, jonne Helsingin keskusta laajenee tulevina vuosina. Pasila kehittyy uusien liikennehankkeiden ja huomattavan lisärakentamisen ansiosta entistäkin merkittävämmäksi ja elinvoimaisemmaksi keskukseksi. Myös asuntojen määrä ja palvelujen tarjonta lisääntyvät voimakkaasti.Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilmoittautumiset tilaisuuteen Helsingin kaupungin viestintä,
mari-anne.aronen@hel.fi, 09 310 36684

Kuvat

Jalankulkijoita ja pyöräilijöitä Pasilassa 2018. Kuva: Lauri Rotko
Jalankulkijoita ja pyöräilijöitä Pasilassa 2018. Kuva: Lauri Rotko
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kävelykeskustan ja maanalaisen kokoojakadun jatkosuunnittelun vaihtoehdot päätöksentekoon13.9.2019 09:00:38 EESTTiedote

Helsingin kaupunki selvittää ydinkeskustan viihtyisyyttä ja toiminnallisuutta edistävän kävelykeskustan laajentamisen sekä keskustan läpiajoliikennettä ja satamien raskasta liikennettä katutilassa vähentävän maanalaisen kokoojakadun edellytyksiä. Kävelykeskustan laajentamisen ja maanalaisen kokoojakadun jatkosuunnitteluun esitettävät ratkaisut käsitellään kaupunkiympäristölautakunnan kokouksessa 17.9.2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme