KUTSU MEDIALLE: Psykoterapiatutkimuksen päivillä puhutaan sukupuolen moninaisuudesta

Jaa
Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen Psykoterapian opetus- ja tutkimusklinikka järjestää XIX Psykoterapiatutkimuksen päivät to–pe 16.–17.2.2023. Tapahtuma järjestetään kokous- ja kylpylähotelli Scandic Laajavuoressa.

Päivien kutsuttujen puheenvuorojen teemana on sukupuolisuuden ja seksuaalisuuden moninaisuus psykoterapiassa.

Torstaina aiheeseen johdattaa PsM, kouluttajapsykoterapeutti Aleksi Jalavan pääluento Seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuuden teemat psykoterapiassa - Kohti asiantuntevaa asiakaskohtaamista. On hyvin tiedossa, että myös psykoterapeutit kohtaavat työssään yhä useammin seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden moninaisuuteen liittyviä erityiskysymyksiä, joiden käsittelyyn heillä ei useinkaan ole riittäviä valmiuksia. Puheenvuorossaan Jalava nostaa tämän puutteen kriittiseen tarkasteluun ja pyrkii avaamaan käsitteitä ja seikkoja, joiden ymmärtämisen varaan on hyvä rakentaa asiantuntevaa psykoterapeuttista kohtaamista.

Perjantaina teemaa jatkaa professori Heidi Levitt (University of Massachusetts Boston, USA), jonka luento Recovering from Sexual and Gender Stigma-Driven Experiences: What Therapists Should Know, keskittyy seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien henkilöiden kokemuksiin heteroseksismistä, ja siihen, miten näiden kokemusten käsittelyä voidaan edesauttaa terapeuttisesti. Levittin luento toteutetaan etäyhteyden välityksellä.

XIX Psykoterapiatutkimuksen päivien ohjelma koostuu pääluentojen lisäksi lähes kolmestakymmenestä muusta esityksestä erilaisista aiheista. Esityksissä pohditaan esimerkiksi terapeutin sukupuolisuuden merkitystä, tarkastellaan potilaan kokemaa muutosta ja psykoterapian työnohjauksen kysymyksiä useista eri näkökulmista sekä esitellään alustavia tuloksia sukupuolistuneen väkivallan ehkäisyyn kehitetystä virtuaalitodellisuutta hyödyntävästä projektista. Osallistujilla on myös mahdollisuus osallistua työpajaan, jossa havainnollistetaan vähemmistösensitiivistä dialogia ja terapiamenetelmiä.

XIX Psykoterapiatutkimuksen päivien koko ohjelma ja tarkemmat tiedot Jyväskylän yliopiston verkkosivuilla.


Lisätietoja:

Katja Hartikainen, p. 040 805 4677
katja.hartikainen@jyu.fi 

Juha Holma, p. 040 805 3488
juha.m.holma@jyu.fi 

Aarno Laitila, p. 040 805 3464
aarno.a.laitila@jyu.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

viestinnän asiantuntija
Kirke Hassinen
kirke.m.hassinen@jyu.fi
puh. +358 50 462 6920

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Hyvä fyysinen kunto ei suojaa lasta ylipainon aiheuttamalta matala-asteiselta tulehdukselta23.3.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Noin joka neljäs suomalainen lapsi on ylipainoinen, ja yleistynyt lapsuuden ylipaino on johtanut kasvaneeseen pitkittyneen matala-asteisen tulehduksen esiintyvyyteen lapsuudesta alkaen. Ylipaino on keskeisin matala-asteista tulehdusta lisäävä tekijä, mutta hyvän fyysisen kunnon on ajateltu suojaavan ylipainon haitallisilta terveysvaikutuksilta. Jyväskylän yliopiston ja Itä-Suomen yliopiston tutkimuksessa havaittiin, ettei hyväkään fyysinen kunto itsessään vähennä matala-asteista tulehdusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme