Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Kutsu medialle: Ruotsin ja Suomen siviilikriisivalmiusasiantuntijat kokoontuvat Hanasaaressa

Jaa

Ensimmäinen Espoon Hanasaaressa järjestettävä suomalais-ruotsalainen siviilikriisivalmiuskurssi, Hanaholmen-aloite, päättyy torstaina 7.10.2021.

Kuva: Försvarshögskolan
Kuva: Försvarshögskolan

Kriisivalmiuskurssilla on mukana siviilikriisivalmiuden huippuasiantuntijoita Ruotsista ja Suomesta. Koulutus on ainutlaatuinen siksi, että kurssin osanottajat edustavat kaikkia yhteiskunnan sektoreita, mikä on uutta aiempiin yhteistyöohjelmiin verrattuna. 

”On hienoa päästä järjestämään kurssin toinen osa paikan päällä Hanasaaressa. Syyskuussa pidetty ensimmäinen osa järjestettiin digitaalisesti Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun johdolla, mutta on selvää, että fyysinen läsnäolo tuo etuja”, toteaa Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman.

Media on tervetullut Hanasaareen 7. lokakuuta tapaamaan ja haastattelemaan kouluttajia ja kurssin osanottajia.

Aika: torstai 7.10.2021 klo 12–12.30 Suomen aikaa

Paikka: Hanasaaren yhteistyö- ja kulttuurikeskus, Hanasaarenranta 5, 02100, Espoo 

Paikalla ovat seuraavat kouluttajat ja osallistujat: Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulu (Försvarshögskolan):

  • Fredrik Bynander, johtaja, Centrum för totalförsvar och samhällets säkerhet (CTSS)
  • Jan Eldeblad, johtaja, koulutusyksikkö, Centrum för totalförsvar och samhällets säkerhet (CTSS)
  • Sofie Lindberg, Centrum för totalförsvar och samhällets säkerhet (CTSS), analysointiyksikkö

Suomen Turvallisuuskomitea: 

  • Yleissihteeri Christian Perheentupa 

Kurssin osallistujista käytettävissä ovat seuraavat henkilöt:

  • Anna Nyman, esikuntapäällikkö, kriisivalmiuden ja kansalaisvastuun osasto, Ruotsin yhteiskuntasuojelu- ja valmiusvirasto (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB)  
  • Ari Korhonen, varautumisen ja turvallisuuden asiantuntija, Kuntaliiton yhdyskunta- ja ympäristöyksikkö

Ilmoittaudu mukaan Hanasaaren viestintäjohtajalle: Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. +358 40 767 7373.

Tietoa Hanaholmen-aloitteesta

Uusi kahdenvälinen kriisivalmiusohjelma Hanaholmen-aloite julkaistiin tammikuussa 2021. Ohjelman alulle panija on ruotsalais-suomalainen yhteistyö- ja kulttuurikeskus Hanasaari, ja ohjelma toteutetaan yhteistyössä Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun ja Suomen Turvallisuuskomitean kanssa Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston ja maiden hallitusten tuella.

Hanaholmen-aloitteen tavoitteena on vahvistaa Suomen ja Ruotsin välistä yhteistyötä ennen siviilikriisejä ja niiden aikana. Kriiseissä voi olla kyse esimerkiksi maastopalojen ja tulvien kaltaisista ilmastokriiseistä tai kyberuhkista ja globaaleista pandemioista.

Hanaholmen-aloite pohjautuu kahteen peruspilariin, jotka ovat vuosittainen kriisivalmiuskurssi ja vuosittainen korkean tason foorumi. Korkean tason foorumissa tarkoituksena on käsitellä koulutusohjelman toimeenpanon aikana tehtyjä havaintoja ja laadittuja suosituksia.

Lue lisää kriisivalmiusohjelmasta:www.hanaholmen.fi/kulttuurikeskus/hanaholmen-aloite/

www.hanaholmen.fi 

 

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Försvarshögskolan
Kuva: Försvarshögskolan
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme