SDP

Kutsu medialle: SDP:n Tulevaisuusfoorumi – mukana SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin ja Financial Timesin taloustoimittaja Martin Sandbu

Jaa

Hyvä median edustaja,

SDP järjestää kolmannen Tulevaisuusfoorumi -tapahtuman Helsingissä 22.–23.4.2022 hotelli Presidentissä (Eteläinen Rautatiekatu 4). Foorumi kokoaa yhteen SDP:n työryhmien jäsenet sekä eri alojen asiantuntijoita keskustelemaan tulevaisuuden kysymyksistä.

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan foorumin päätöstilaisuutta lauantaina 23.4. klo 14–15.30. Tilaisuudessa puhujina ovat SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin sekä Financial Timesin taloustoimittaja Martin Sandbu. Huomaathan, että tilaisuutta ei striimata.

Martin Sandbu on toiminut Financial Timesin taloustoimittajana vuodesta 2009. Aiemmin hän toimi talouspolitiikan pääkirjoitustoimittajana, nykyisin hän on Euroopan talouden kommentaattori. Ennen FT:iin siirtymistään Sandbu työskenteli tutkijana. Hän on työskennellyt mm. Harvardissa ja Wharton Schoolissa. Sandbu on väitellyt poliittisen talouden tutkimuksesta Harvardista. Hän on myös kirjoittanut kirjat Europe’s Orphan, the Future of the Euro and the Politics of Debt (2015) ja The Economics of Belonging: A Radical Plan to Win Back the Left-Behind and Achieve Prosperity for All (2020). Economics of Belonging luonnostelee uutta talouspolitiikan suuntaa, joka vastaisi kasvavan eriarvoisuuden haasteeseen länsimaissa.

Tulevaisuusfoorumissa Martin Sandbu tulee puhumaan siitä, miten talouspolitiikkaa pitäisi tehdä, jotta olisimme kestävällä polulla sekä sosiaalisesti että ekologisesti.

Martin Sanbu on Suomessa 22.–23.4 ja tarjoamme mahdollisuuden haastatteluille. Haastattelupyynnöt: Miia Järvi, miia.jarvi@sdp.fi.

Pyydämme median edustajia ystävällisesti ilmoittautumaan Tulevaisuusfoorumiin tämän linkin kautta viimeistään keskiviikkona 20.4.2022.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

SDP
SDP
Siltasaarenkatu 18-20 C
00530 HELSINKI

09 478 988 (vaihde)http://www.sdp.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen: “Mielenterveyskriisin ratkaiseminen lääke myös julkiseen talouteen”17.5.2023 15:49:47 EEST | Tiedote

THL:n tuoreen Terve Suomi -väestötutkimuksen tulokset kertovat karua kieltä suomalaisten työikäisten eli 20-64-vuotiaiden mielenterveydestä. Työikäisistä enää joka toinen kokee elämänlaatunsa hyväksi ja joka viides kokee merkittävää psyykkistä kuormittuneisuutta. Tutkimuksen mukaan myös itsemurha-ajatukset ovat lisääntyneet erityisesti alle 50-vuotiailla. Aiemmin joka kymmenes, nyt joka kahdeksas alle 50-vuotias kertoi itsemurha-ajatuksistaan. Jo nyt Suomessa alle 45-vuotiaiden selkeästi yleisin työkyvyttömyyseläkkeelle siirtymisen syy on mielenterveyden sairaudet. Samaan aikaan OECD:n tilastojen mukaan Suomen mielenterveyspalveluihin käyttämä osuus julkisen terveydenhuollon kustannuksista on vertailumaiden pienimpiä. - Tutkimustulokset ja tilastot ovat erittäin huolestuttavia. Jos aliresursoitujen mielenterveyspalveuiden tilannetta ei saada kuntoon vaan ongelmat jatkavat paisumistaan, tulee työkyvyttömien määrä vain kasvamaan. Siksi viestini säätytalolle on, että mielenterveyspalvelui

SDP:n varapuheenjohtaja Ville Skinnari: Kokonaisturvallisuus tulee rakentaa yhdessä tärkeimpien kumppaneiden kanssa1.5.2023 14:35:19 EEST | Tiedote

SDP:n varapuheenjohtaja Ville Skinnari puhui vappuna Haminassa ja Kotkassa. Puheessaan Skinnari muistutti Rinteen/Marinin hallitusten tekemistä hyvistä uudistuksista, joita ei leikkauksilla tule vesittää. Päättyneellä kaudella on tehty esimerkiksi kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa yhdessä yritysten kanssa. Tätä pitää kehittää edelleen yhdessä ja turvata siten näkyvissä olevat investoinnit. Puheessaan Skinnari nosti esiin viisi viestiä tulevalle hallitukselle. 1. Uuden hallituksen tulee luoda suunta NATO - maa Suomelle läheisessä yhteistyössä tärkeimpien kumppaneiden, erityisesti Ruotsin kanssa. Kokonaisturvallisuus tulee rakentaa puolustuksen lisäksi laajasti yhdessä kaikkien sektoreiden kanssa. Uuden hallituksen tulee viestiä tämä tahtotila selkeästi. 2. Suomi tarvitsee vahvaa Euroopan unionia, laajaa kansainvälistä yhteistyötä ja kansainvälistä sopimusjärjestelmää yhteisten, globaalien haasteiden voittamiseksi ja demokratian turvaamiseksi. Euroopan Unionin kanssa tulee luoda uusi po

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme