Suomen 4H-liittoSuomen 4H-liittoSuomen 4H-liittoSuomen 4H-liitto

Kutsu medialle: Siili Solutions ja 4H julkistavat ainutlaatuisen kompensaatiomallin

Jaa

Medialle ja sidosryhmille suunnatussa aamiaistilaisuudessa julkistetaan Siili Solutionsin ja Suomen 4H-liiton yhteistyö uusien hiilinielujen luomisessa: SiiliMetsä.

Aika: maanantaina 7.10. kello 9:30
Paikka: Sofia Future Farmin Klubisali (Unioninkatu 27, Helsinki)

Siili Solutions lähtee mukaan ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun ja perustaa oman SiiliMetsän

Yrityksen tavoitteena on kompensoida kaikkien työntekijöiden hiilijalanjälki istuttamalla vuosittain 43 taimea per työtekijä, joka vastaa noin 15 hehtaaria metsää. 

Kyseessä on globaalisti uniikki työsuhde-etu sekä merkittävä ilmastoteko. 43 puuta per työntekijä toimii hiilinieluna 10 000 kg:lle hiilidioksidipäästöjä, joka puolestaan vastaa laskennallisesti yhden suomalaisen vuosittaista hiilijalanjälkeä. 

SiiliMetsä toteutetaan yhdessä Suomen 4H-liiton Taimiteko-toimintamallin kanssa ja samalla työllistetään nuoria.

Tervetuloa aamiaiselle ja kuulemaan lisää tiedotustilaisuuteen maanantaina 7.10. kello 9:30 Sofia Future Farmin Klubisaliin osoitteeseen Unioninkatu 27. Halutessasi voit ilmoittautua etukäteen: leena.viitanen@siili.com

Siili Solutions Oyj on suomalainen ohjelmistoyritys, joka on perustettu vuonna 2005. Siili Solutionsilla on toimipisteitä Suomen lisäksi Yhdysvalloissa, Saksassa ja Puolassa. Yhtiön osake noteerataan Helsingin pörssin päälistalla.

Taimiteko-toiminta on seurausta 4H:n Nuoret ilmastotöissä -pilottihankkeesta, jonka tavoitteena on istuttaa 10 000 hehtaaria uutta metsää Suomeen vuoteen 2030 mennessä. Taimiteko on myös työllistämisteko, sillä sen kautta varsinkin alle 18-vuotiaat nuoret saavat kesätöitä.​ Lue lisää: www.taimiteko.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Tarja Anttonen
Kumppanuuspäällikkö,4H
tarja.anttonen@4h.fi
+358 44 783 0305

Leena Viitanen
Communications Manager, Siili Solutions
leena.viitanen@siili.com
+358 40 7371 464

Tomi Alakoski
Toimitusjohtaja, 4H
tomi.alakoski@4h.fi
+358 40 501 5307

Timo Luhtaniemi
Toimitusjohtaja, Siili Solutions
timo.luhtaniemi@siili.com
+358 40 044 7464

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Suomen 4H-liitto
Suomen 4H-liitto
Karjalankatu 2 A
00520 Helsinki

https://www.4h.fi

4H-nuorisotyön peruskivinä ovat aidot ja konkreettiset asiat, kuten moninainen käsillä tekemisen ilo ja sekä luonto. Kannustamme lapsia ja nuoria löytämään omat vahvuutensa ja uskomaan itseensä. Jaamme tietoja, taitoja ja valmiuksia työelämään sekä yrittäjyyteen.

4H:n arvot pohjautuvat H-kirjaimilla alkaviin sanoihin; Head (harkinta), Hands (harjaannus), Heart (hyvyys) ja Health (hyvinvointi). Teemme nuorisotyötä yli 200 4H-yhdistyksessä eri puolilla Suomea. Toiminnassamme on mukana 50 000 jäsentä.

4H on valtakunnallisesti toimiva, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorisojärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen 4H-liitto

Oulun seudun nuoret saivat 10 000 taimen istutusurakkansa päätökseen – Kynkäänsuolle nousi Kiitollisuuden metsä11.6.2020 14:05:55 EESTTiedote

Pottiputki sujahtaa maahan ja taas yksi 10 000 männyntaimesta pääsee aloittamaan juurtumisensa Kynkäänsuolla. Yli-Iissä, Tannilan kylässä sijaitseva Kynkäänsuo on yksi Suomen 4H-liiton Taimiteko-toimintamallin tämän kesän 23:sta istutuskohteesta. Tämän kesän uudet hiilinielut ovat tarjonneet töitä yli 200:lle nuorelle. Kynkäänsuon Kiitollisuuden metsä sai lähes 200 hakemusta, joista kahdeksan tuli valituksi.

Akavan liitot mukana Taimiteossa nuorten työllistymisen ja ilmaston puolesta19.5.2020 08:10:45 EESTTiedote

Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö Akava ja sen 14 jäsenliittoa ovat tänä kesänä lähdössä mukaan Suomen 4H-liiton Taimiteko-toimintamalliin. Akava-metsää istutetaan kesäkuun alussa Kärsämäelle, Pohjois-Pohjanmaalle yhteensä 4,6 hehtaaria Silosaaren vanhalle turvetuotantoalueelle. Tämä tarkoittaa lähes 9000 taimea. Taimia istuttavat suomalaiset nuoret, ja monelle kesätyö on ensimmäinen kosketus työelämään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme