Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Kutsu medialle: Suomen ja Ruotsin puolustuspolitiikka uudessa ajassa – puolustusministerit Hanasaaressa 24.10.

Jaa

Hanasaaren kulttuurikeskus, Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto ja Folk och Försvar järjestävät tiistaina 24.10. seminaarin maanpuolustuksesta ja turvallisuudesta Pohjolassa ja Euroopassa. Millainen turvallisuuspoliittinen merkitys Itämerellä on Suomelle ja Ruotsille ja miten viime vuosien tapahtumat vaikuttavat alueisiin? Miten Ruotsin ja Suomen tulee jatkaa turvallisuutensa rakentamista ja miten kohtaamme nykyiset ja tulevat haasteet, kansallisella tasolla ja yhdessä?

Paikalla aiheesta keskustelemassa ovat muiden muassa puolustusministerit Jussi Niinistö ja Peter Hultqvist, entiset puolustusministerit Jan-Erik Enestam ja Björn von Sydow, Ruotsin puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Åsa Lindestam, merivoimien komentajat Jens Nyqvist ja Veijo Taipalus sekä ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen. 

Seminaarin moderaattoreina toimivat Maud Holma von Heijne, pääsihteeri, Folk och Försvar ja Stefan Wallin, kansanedustaja, entinen puolustusministeri. Kielet: suomi ja ruotsi (simultaanitulkkaus).

Aika: tiistai 24.10.2017, klo: 10.00–14.00 

Paikka: Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, Espoo, Suomi

Ohjelma:

10:00 Johdanto
Puheenjohtaja, entinen puolustusministeri Jan-Erik Enestam, Suomalais-ruotsalainen  kulttuurirahasto

10:10 Keskustelu
Puolustusministerit Jussi Niinistö ja Peter Hultqvist

10:30 Quo vadis? – Suomen ja Ruotsin maanpuolustuspolitiikka Euroopan turbulenssissa
Björn von Sydow, entinen puolustusministeri, puolustustoimikunnan puheenjohtaja
Otto Saxén, yksikön johtaja, puolustusministeriön puolustuspoliittinen osasto

11:00 Keskustelu
Ilkka Kanerva, Suomen puolustusvaliokunnan johtaja
Åsa Lindestam, Ruotsin puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja
Teija Tiilikainen, johtaja, Ulkopoliittinen instituutti
Björn Fägersten, ohjelmajohtaja, vanhempi tutkija

12:00 Lounas ja puolustusministereiden haastattelutilaisuus 

12:30 Näkemyksemme Itämerestä

Merivoimien komentaja Jens Nykvist, Ruotsin puolustusvoimat
Merivoimien komentaja Veijo Taipalus, Suomen puolustusvoimat

13:00 Keskustelu
Mika Kari, Suomen puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja
Lena Asplund, Ruotsin puolustusvaliokunnan jäsen
Linda Nordlund, puolustuspoliittinen keskustelija, Ruotsi
Hussein al-Taee, rauhanneuvottelija, projektipäällikkö, Crisis Management Initiative

14:00 Seminaarin päätös

Puolustusministerit Jussi Niinistö ja Peter Hultqvist eivät pidä yhteistä lehdistötilaisuutta, mutta ovat valmiita antamaan yksilöllisiä kommentteja medialle klo 12.00.

Paikalla oleville toimittajille tarjotaan lounas Hanasaaren ravintolassa klo 12.00 alkaen. 

Kysymykset ja ilmoittautumiset viimeistään 24.10. klo 09.00 Hanasaaren viestintäpäällikkö Håkan Forsgårdille, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7373.

Tervetuloa!

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Håkan Forsgård
Puh: 040 767 7373
hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Ruotsalaiset lastenkirjailijat Johan Unenge ja Måns Gahrton sekä lastentietokirjailijat Raili Mikkanen ja Iiris Kalliola vieraina Lasten kirjaseikkailu -tapahtumassa Hanasaaressa2.10.2018 10:18Tiedote

Hanasaaren ruotsalais-suomalaisessa kulttuurikeskuksessa on luvassa iloinen ja jännittävä päivä lauantaina 6. lokakuuta klo 11-14. Lapsiperheille ja lapsille alle kouluikäisestä esiteiniin suunnattu Lasten kirjaseikkailu on osa kaksipäiväistä Pohjolan yöt -festivaalia 5.-6. lokakuuta, jolloin Hanasaari tarjoaa yhteensä lähemmäs 60 eri tapahtuman valikoiman.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme