HKLHKLHKL

Kutsu medialle Suomi 100 -Artic-raitiovaunun paljastustilaisuuteen

Jaa

HKL ja Transtech haluavat yhdessä juhlistaa ja onnitella Suomea juhlavuoden kunniaksi. Heinäkuun alussa kaupunkikuvaan ilmestyy Suomi 100 -juhlateippauksilla koristeltu Artic-raitiovaunu.

– Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Se on Suomen suuri vuosi, joka rakennetaan yhdessä. Pääkaupunkiseudun joukkoliikenne on osa koko Suomen suurta menestystarinaa. Juhlavuoden kuosilla teipattu raitiovaunu levittää juhlasanomaa laajalle yleisölle ja tuo Suomen suuren vuoden esiin myös kaupunkikuvassa, sanoo Yrjö Judström HKL:ltä.

Sekä HKL:llä että Transtechillä on ollut vankka osa ja tärkeä merkitys pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä jo vuosikymmenet. Nyt haluamme juhlistaa yhdessä yli kuudenkymmenen vuoden yhteistyötä ja satavuotiasta Suomea.

Suomen juhlavuoden kunniaksi koristeltu Suomi 100 -vaunu lähtee varikolta liikkeelle ensimmäistä kertaa 6. heinäkuuta, minkä jälkeen vaunun voi nähdä koristamassa katukuvaa koko loppuvuoden ajan.

Kutsumme median edustajat torstaina 6.7. klo 15.00 HKL:n Vallilan varikolle (Hämeentie 86, etupiha) tutustumaan Suomi 100 -vaunuun ensimmäisinä.

Tilaisuuden ohjelma:

Va. toimitusjohtaja Yrjö Judström (HKL) ja myyntipäällikkö Alexandra Zischow (Transtech) kertovat HKL:n ja Transtechin kuulumisia Vallilan varikon pihalla. Samassa yhteydessä Transtech tarjoaa kuohuvaa HKL:n Valmet-raitiovaunussa, joka on ensimmäisiä Valmet-vaunuja vuodelta 1955. Valmetin kiskokalustotuotanto siirtyi myöhemmin Tampereelta Kainuuseen ja jatkoi toimintaansa Transtech Oy:nä.

Tämän jälkeen voi tutustua teipattuun Suomi 100 -Artic-vaunuun sekä Valmet-raitiovaunuun varikon pihalla. Noin klo 15.45 Suomi 100 -vaunu lähtee ensimmäiselle ajelulle, jolle tilaisuuden osallistujat ovat tervetulleita mukaan. Tilaisuus loppuu klo 16.15.

Ilmoittautumiset tiistaihin 4.7. klo 16.00 mennessä: tiedottaja Lotta Broms (HKL), p. 040 868 4275, lotta.broms@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kalustopäällikkö Ollipekka Heikkilä (HKL), p. 050 364 8770, ollipekka.heikkila@hel.fi

Myyntipäällikkö Alexandra Zischow (Transtech), p. 040 177 4004, alexandra.zischow@transtech.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 1400
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

HKL vastaa raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä, kaupunkipyöristä sekä joukkoliikenneinfran eli ratojen, asemien ja varikoiden hoidosta ja kehittämisestä. HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Raide-Jokerin varikkosuunnittelu etenee yhden varikon mallilla — varikko suunnitellaan rakennettavaksi Roihupeltoon30.1.2018 08:40Tiedote

Raide-Jokeri-projekti on yhteistyössä HSL:n, HKL:n ja Espoon kaupungin kanssa selvittänyt vaihtoehtoisia ratkaisuja Raide-Jokerin varikon toteuttamiseksi. Selvityksen perusteella linjan vaunuja varten rakennetaan varikko, joka tulee Helsingin Roihupeltoon. Projektin tilaajan johtoryhmä päätti asiasta kokouksessaan 25.1. Lisäksi johtoryhmä käsitteli kalustohankinnan ja rakentamisen aikataulujen yhteensovittamista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme