Ammattiliitto Pro

Kutsu medialle: Teollisuuden Comeback – Tervanpoltosta teknologian huipulle -keskustelutilaisuus SuomiAreenalla 13.7. kello 13.30

12.7.2017 09:00 | Ammattiliitto Pro

Jaa

Virtaako teollinen tuotanto takaisin Suomeen? Mikä on työpaikkojen kohtalo? Mitä mieltä alojensa asiantuntijat ovat suomalaisen teollisuuden tulevaisuudesta – mitkä ovat uhat ja mahdollisuudet perinteisessä prosessiteollisuudessa, mutta myös robotiikassa 20 vuoden päästä? Voiko Suomen koulutusjärjestelmä ja valtio edistää teollisen tuotannon paluuta?

Ammattiliitto Pro järjestää yhdessä Teollisuuden ammattiliitto TEAMin, Teollisuusliiton ja Puuliiton kanssa Porin SuomiAreenalla keskustelutilaisuuden teollisuuden paluumuutosta Suomeen torstaina 13. heinäkuuta kello 13.30–14.45 Kauppakeskus Puuvillan lavalla. 

Lavalla kysymyksiin vastaamassa nähdään Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malisen lisäksi professori Sixten Korkman, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen, Teknologiateollisuus ry:n johtaja Eeva-Liisa Inkeroinen sekä uuden Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto.

Paneelikeskustelun juontaa toimittaja Kirsi Alm-Siira

Lisätiedot:

Ammattiliitto Pron elinkeinopoliittinen asiantuntija Henrik Haapajärvi, puh. 050 339 2604

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Ammattiliitto Pro
Ammattiliitto Pro
Selkämerenkuja 1A
00180 HELSINKI

09 172 731http://www.proliitto.fi

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista

Ammattiliitto Pron jäseniä ovat yksityisen sektorin koulutetut esimiehet ja asiantuntijat, alaan katsomatta.

Pro on suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva ja vastuullinen vaikuttaja.

Pron perustehtävä on parantaa yksityisen sektorin jäsenten ja alalle kouluttautuvien, toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia.

Ammattiliitto Pro on Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n suurin yksityisalojen jäsenliitto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ammattiliitto Pro

Veikkaus vähentää henkilöstöään rajusti8.6.2017 17:31Tiedote

Veikkaus vähentää 129 työntekijää yt-neuvotteluiden lopputuloksena. Veikkauksen edelliset yt-neuvottelut päättyivät vuoden 2017 alussa. Ammattiliitto Pron näkemyksen mukaan Veikkaus ei ole toiminut yhteistoimintalain mukaisesti nyt päättyneiden neuvotteluiden osalta. Pron mukaan työnantaja oli tehnyt päätökset henkilöstön vähentämisestä jo ennen neuvotteluiden alkua. Yhtiö on toiminnallaan laiminlyönyt työntekijöidensä hyvinvointia ja lain noudattamista ylimitoitettujen tulostavoitteiden vuoksi.

Ammattiliitto Pron edustajisto: Nollalinja loppuu syksyllä19.5.2017 15:35Tiedote

Ammattiliitto Pron edustajiston mukaan nollalinja ei käy tulevissa sopimusneuvotteluissa. Prossa on parhaillaan käynnissä tulevan syksyn työehtosopimusneuvotteluiden valmistelu. Sopimusten teksteihin liittyviä tavoitteita käsitellään parhaillaan ja yleisiä neuvottelutavoitteita esitellään jäsentilaisuuksissa. Pron neuvottelukunnat määrittelevät toimialakohtaiset palkankorotustavoitteet syksyn neuvottelukierrokseen mennessä.

Pron Malinen: Orjatyöhön ei pidä Suomessa suostua18.5.2017 20:17Tiedote

Suomen hallitus on tarttunut vanhaan ideaan ”palkat valtion maksettaviksi” ja ehdottaa pitkäaikaistyöttömiä töihin yrityksiin työttömyystuella. – Tämä menee liian pitkälle. Hallitus haluaa nöyryyttää työttömiä ja pakottaa ihmiset ilmaiseksi työvoimaksi, tätä ei tule missään nimessä hyväksyä, toteaa puheenjohtaja Jorma Malinen Ammattiliitto Prosta. Pro kutsuu kaikki ammattiliitot mukaan vastustamaan hallituksen edesvastuutonta työllisyyspolitiikkaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme