Jyväskylän yliopisto

Kutsu medialle: Terveystieteiden Tieteen päivässä esitellään tuoreita liikuntaan ja hyvinvointiin liittyviä tutkimuksia

Jaa

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan järjestyksessään 17. terveystieteiden Tieteen päivä pidetään tiistaina 10.5. klo 8.30–15.45 Agorassa (Mattilanniemi 2). Tieteen päivä on kaikelle yleisölle suunnattu avoin tapahtuma, jossa esitellään tuoreita väitöskirjatutkimuksia ja pro gradu -tutkielmia terveystieteiden eri oppiaineista (gerontologia ja kansanterveys, terveyskasvatus, liikuntalääketiede ja fysioterapia).

Seitsemättätoista kertaa järjestettävässä terveystieteiden Tieteen päivässä pääsee kuulemaan terveystieteiden ajankohtaisista aiheista. Kuva: Jyväskylän yliopisto.
Seitsemättätoista kertaa järjestettävässä terveystieteiden Tieteen päivässä pääsee kuulemaan terveystieteiden ajankohtaisista aiheista. Kuva: Jyväskylän yliopisto.

Päivän alussa, klo 8.40 alkaen, emeritusprofessori Timo Strandberg (Helsingin yliopisto) pitää englanninkielisen kutsuluennon otsikolla Dimensions of overweight over the life course. Strandberg on yksi maamme johtavista ja tunnustetuimmista vanhuslääketieteen eli geriatrian asiantuntijoista. Tutkimuksissaan hän on perehtynyt erityisesti ikääntyneiden valtimotauteihin ja niiden ehkäisyyn liikunta-, ravitsemus- ja lääkehoitomuutoksilla.

Päivä jatkuu väitöskirjojen suullisilla esittelyillä. Gerontologian ja kansanterveyden oppiaineesta väitellyt Kaisa Koivunen kertoo väitöskirjatutkimuksestaan, jossa hän havaitsi paremman fyysisen toimintakyvyn olevan eduksi vastoinkäymisistä (luun murtuma, COVID-19) selviytymisessä ja sopeutumisessa iäkkäillä henkilöillä. Väitöskirjatutkimustaan esittelee myös Tuula Aira, joka tutkii, miten liikunta-aktiivisuus muuttuu nuoruudesta aikuisuuteen siirryttäessä ja mikä merkitys urheiluseuroilla on liikunnallisen elämäntavan ylläpidossa. Suvi Ravi (liikuntalääketiede) esitelmöi naisurheilijoiden alhaisen energiansaannin yhteydestä terveyteen. Riikka Holopaisen (fysioterapia) esitys käsittelee puolestaan biopsykososiaalisen lähestymistavan merkitystä tule-vaivojen hoidossa potilaiden ja fysioterapeuttien näkökulmasta.

Iltapäivällä on vuorossa pro gradu -tutkielmien posteriesittelyt ja suulliset esitykset. Postereihin voi tutustua Agoran aulassa myös itsenäisesti koko Tieteen päivän ajan. Tutkielmat käsittelevät monipuolisesti ajankohtaisia terveyteen liittyviä aiheita eri oppiaineiden näkökulmista. Päivän viimeisessä sessiossa on luvassa tietoisku terveystieteiden jatko-opinnoista ja lopuksi palkitaan ansiokkaat pro gradu -tutkielmat ja yleisöäänestyksellä parhaaksi valittu posteri.

Tieteen päivän ohjelmaan voi tutustua osoitteessa https://www.jyu.fi/sport/fi/tutkimus/kongressit-ja-seminaarit/terveystieteiden-xvii-tieteen-paiva

Lisätietoja:

Marko Korhonen
yliopistonlehtori
marko.t.korhonen@jyu.fi
+358 505874569

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Seitsemättätoista kertaa järjestettävässä terveystieteiden Tieteen päivässä pääsee kuulemaan terveystieteiden ajankohtaisista aiheista. Kuva: Jyväskylän yliopisto.
Seitsemättätoista kertaa järjestettävässä terveystieteiden Tieteen päivässä pääsee kuulemaan terveystieteiden ajankohtaisista aiheista. Kuva: Jyväskylän yliopisto.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

SA:n luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikunta valitsi akatemiatutkijat ja tutkijatohtorit – Jyväskylän yliopistoon rahoitusta neljälle16.5.2022 12:03:00 EEST | Tiedote

Suomen Akatemia on myöntänyt akatemiatutkijan rahoituksen Kalle Auraselle ja Riccardo Marinille Jyväskylän yliopiston matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaan. He saavat lähes 450 000 euron rahoituksen vuosille 2022–2027. Lisäksi toimikunta myönsi tiedekuntaan kaksi akatemian tutkijatohtorin rahoitusta Damian Dabrowskille ja Anton Nechaeville. Kolmivuotisen rahoituksen suuruus on noin 240 000–250 000 euroa.

Somevaikuttajat tukivat julkisyhteisöjen koronaviestintää – vaikuttajayhteistyöhön sisältyy kuitenkin myös riskejä16.5.2022 08:10:00 EEST | Tiedote

Yhteistyö somevaikuttajan kanssa on organisaation viestinnälle suuri mahdollisuus, mutta siihen liittyy myös riskejä. Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa valmistuneen väitöstutkimuksen mukaan vaikuttajien avulla organisaatioiden on mahdollista luoda yhteisöllisyyttä ja vaalia aineettomia pääomiaan, kuten sidosryhmien luottamusta. Strateginen somevaikuttajaviestintä vaatii kuitenkin myös mahdollisten maineriskien tiedostamista.

Turvallisuus jakaa asenteita uraanin louhintaan Itä- ja Pohjois-Suomessa16.5.2022 01:00:00 EEST | Tiedote

Kielteisyys uraanin louhintaa kohtaan ei maakuntatasolla ole niin voimakasta kuin mitä paikoin kiivaana käyneestä julkisesta keskustelusta olisi voinut päätellä. Suhtautuminen uraanin louhintaan vaihtelee lievästä kielteisyydestä lievään myönteisyyteen. YTM Tuija Jartin väitöstutkimuksen kohdemaakunnissa, varsinkin Kainuussa ja Lapissa, uraanin louhinnan kannattajia ja vastustajia on lähes yhtä paljon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme