Helsingin yliopisto

Kutsu medialle: Tiedekulmassa etsitään ratkaisuja luontokatoon 16.-25.11.2021

Jaa

Luontokadon ratkaisijat -ohjelmasarjassa 16.-25.11.2021 etsitään ratkaisuja monimuotoisen tulevaisuuden säilyttämiseksi. Äänessä ovat luontokadon huippuasiantuntijat, jotka keskustelevat siitä miksi luontokadon estäminen on ihmiselle elintärkeää ja kuinka ajattelumme pitää muuttua, jotta selviydymme tulevaisuudessa.

Tapahtumiin voi osallistua paikan päällä Helsingin yliopiston Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4) tai seurata keskustelua striimin välityksellä.

Lisätietoa Luontokadon ratkaisijat -ohjelmasarjan verkkosivuilta.

Kaikista keskusteluista julkaistaan jälkikäteen tallenteet YouTube-kanavallamme sekä Soundcloudissa

Luon­to­ka­don pe­rus­teet 16.11.2021 klo 17

Tapahtumassa kerrataan luontokadon perusteet: mitä jokaisen pitäisi siitä tietää ja miksi luontokadon estäminen on ihmiselle elintärkeää. Keskustelemassa ovat Luonnontieteellisen keskusmuseon johtaja, lajien uhanalaisuusarvioinnin asiantuntija Aino Juslénja Ekosysteemit ja ympäristö -tutkimusohjelman akatemiatutkija Maija Heikkilä. Keskustelun juontaa Mari Koistinen

Takaisin luontoon 17.11.2021 klo 17

Tapahtumassa keskustellaan siitä, miksi ilmastonmuutoksen ja luontokadon torjuminen vaativat meiltä maailmankuvamme muuttamista. Kuin­ka ajat­te­lum­me pi­tää muut­tua, jot­ta sel­viy­dym­me tu­le­vai­suu­des­sa? Keskustelemassa ovat ympäristötieteilijä Risto Willamo, väitöstutkija Tina Nyfors ja tietokirjailija ja dosentti Panu Pihkala. Ohjelman juontaa Reetta Räty.

Hintalappu luonnolle 23.11.2021 klo 17

Tapahtumassa keskustellaan siitä, kuinka luontokatoa voidaan torjua talouden mekanismien ja sääntelyn avulla. Keskustelemassa ovat ympäristöekonomian apulaisprofessori Lassi Ahlvik, ympäristöoikeuden professori Kai Kokko ja tuleva ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari. Keskustelun juontaa Reetta Räty.

Ratkaisuja luonnon hyväksi 25.11.2021

Miten luontokatoa torjutaan käytännössä? Helsingin yliopiston tutkijat esittelevät viisi erilaista tapaa vaalia luonnon monimuotoisuutta tieteen avulla. Mukana ovat:
Torjutaan lajikatoa laittamalla luonnonkasveja katoille, Susanna Lehvävirta
How to use social media data for wildlife conservation, Enrico di Minin
Luontoystävällisempiä väriaineita, Riikka Räisänen
Mikrobit takaisin kaupunkilaisten elimistöön, Marja Roslund
Papuja syömällä parempi maailma, Anne-Maria Pajari
Tapahtuman juontaa Jari Hanska.

Yhteyshenkilöt:

Luontokadon ratkaisijat -sarja:

Laura Honkimäki
Tuottaja
laura.honkimaki@helsinki.fi
050 311 7998

Tutkijoiden haastattelut:

Suvi Saarinen
Viestintäpäällikkö
suvi.saarinen@helsinki.fi
050 544 7508

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme