Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Kutsu medialle: Tiedotustilaisuus Espoon saariston uusista liikkumisen palveluista 17.5.

Jaa

Tervetuloa tutustumaan saariston uusiin liikkumisen palveluihin perjantaina 17.5.2019 klo 09:00 -10:30 paikan päälle Espoon saaristoon, joka tunnetaan yhtenä maamme kauneimmista saaristoalueista. Jotta yhä useammalla olisi mahdollisuus hyödyntää saaristoluonnon ja meren läheisyyden virkistävää ja terapeuttista vaikutusta, Espoo kehittää monipuolisesti kulkuyhteyksiä saarilleen.

Tänä kesänä Espoossa voi nauttia saariston ja Pentalan saaren tunnelmasta ja palveluista iltaisinkin, sillä Aava Lines kokeilee iltareittikuljetuksia torstai-, perjantai- ja lauantai -iltaisin. Ravintola Pavenin ja Saaristomuseo Pentalan lisäksi kannattaa piipahtaa ihastelemaan saaren kaunista luontoa. Saariin pääsee myös saaristoliikenteen aikataulujen ulkopuolella BOUT ”Veneiden Uber” -palvelun kautta. Palvelu on herättänyt mielenkiintoa ja Bout Oy Ab valittiin Kasvupolku -voittajaksi Tulevaisuuden liikenne -kategoriassa.

Skipperin kaupunkivenepalvelu laajenee. Uutena tulevat mm. retkivinkit ja kaupunkimoottoriveneet. Risteilyn jälkeen on mahdollista kokeilla Skipperin ”Boat as a service” -kaupunkivenettä. Jakamistalouteen perustuu myös Satamapaikka.com -palvelu, jonka kautta voi vuokrata itselleen venepaikkoja ja laittaa myös oman venepaikan vuokralle silloin, kun ei sitä tarvitse.

Merelle ja saaristoon pääsee tulevaisuudessa entistä paremmin myös ilman omaa venettä - meri kuuluu kaikille! Merellistä Espoota ja Espoon Rantaraitin monipuolista tarjontaa tuodaan esiin Rantaraitin kesäkauden avaus -tapahtumassa lauantaina 18.5. 

Aika: 17.5. klo 9.00-10.30

Paikka: Klobben, Soukka (Soukanlahdentie 15, 02360 Espoo)

Ohjelma

09:00 Lähtö Klobbenilta Soukasta, osoite Soukanlahdentie 15, 02360 Espoo. Risteily M/S Vallisaarella Pentalan edustalle ja takaisin Klobbenille Soukkaan.

Puheenvuorot ja aamupalaa:

  • Perille asti -hankkeen tavoitteita – Meri kuuluu kaikille, Karoliina Korpela, projektipäällikkö, Espoo Marketing Oy
  • Kesäinen ilta Pentalassa, Johannes Rautava, toimitusjohtaja, Aava Lines Oy
  • BOUT – ”Veneiden Uber” rantautuu Espooseen, Teemu Terttunen, COO, Bout Oy Ab
  • Skipperi -kaupunkivenepalvelun uudet muodot, Kristian Raij, Founder /CEO, Harmaja 10 Oy
  • Satamapaikka.com -omasta venepaikasta vierasvenepaikka, Fredrik Ekroos, hallituksen jäsen, Bookkaa Finland Oy
  • Rantaraitin kesäkauden avaustapahtuma ja merellinen Espoo, Hanna Saari, Content Manager, Espoo Marketing Oy

10:30 Saapuminen Soukkaan ja mahdollisuus tutustua tarkemmin tai testata Skipperin kaupunkimoottorivenettä.

Kokeilut ovat osa 6Aika Perille asti -hanketta, jossa haetaan uudenlaisia liikkumisen palveluja sekä ratkaisuja matkailijoiden, asukkaiden ja työssäkävijöiden käyttöön Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Perille asti -hanke saa rahoituksensa Euroopan aluekehitysrahastosta osana 6Aika -strategiaa vuosina 2017-2019. Hanketta toteuttaa Espoossa Espoo Marketing Oy.

Ilmoittautumiset, lisätiedot ja mahdolliset erityisruokavaliot: Projektipäällikkö Karoliina Korpela, Espoo Marketing Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Espoo Marketing Oy
Karoliina Korpela
karoliina.korpela@espoo.fi
043 827 3271

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

PERILLE ASTI -HANKE KEHITTÄÄ SAAVUTETTAVUUTTA RANTARAITILLA JA NUUKSIOSSA

Espoo Marketing Oy:n ja yhteistyökumppaneiden Perille Asti -hanke käynnistyi syyskuussa 2017. Hankkeen tavoitteena on parantaa matkailijoiden, työntekijöiden ja asukkaiden liikkumista pääkaupunkiseudulla täydentäen nykyistä liikennejärjestelmää. Espoossa saavutettavuutta parannetaan Rantaraitin ja Nuuksion näkökulmista.

Hankkeessa tavoitellaan markkinalähtöisiä, älykkäitä liikkumisen ratkaisuja ja palveluja erityisesti matkailualan yritysten hyödynnettäväksi.

Perille asti -hanke saa rahoituksensa Euroopan aluekehitysrahastosta osana 6Aika -strategiaa vuosina 2017-2019. Hankkeen toteuttavat Espoo Marketing Oy, Forum Virium Helsinki, Vantaan kaupunki, Aalto-yliopisto, Metropolia ammattikorkeakoulu ja Demos Helsinki.

Hankkeen kohdealueet ovat Espoossa Nuuksio ja Rantaraitin alue, Vantaalla matkailukohteet ja Aviapolis sekä Helsingissä Jätkäsaaren ja Ruoholahden alueet. Kokonaisbudjetiltaan 1,9 miljoonan euron yhteishanketta koordinoi Vantaan kaupunki.

Lisätietoja hankkeesta: www.visitespoo.fi/fi/perille-asti-hanke 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo Visual Festival on uusi kolmipäiväinen visuaalisen taiteen tapahtuma upeassa Träskändan puistossa ja kartanossa23.8.2019 08:00:00 EESTTiedote

Espoo Visual Festival järjestetään perjantaista sunnuntaihin 13.-15.9.2019 klo 19-23. Tänä vuonna Träskändan puistossa ja kartanossa järjestettävä tapahtuma esittelee 12 ajankohtaista kotimaista ja kansainvälistä visuaalisen taiteen teosta ja taiteilijaa. Ensimmäisenä vuotena tapahtuman painopiste on valo-, ääni- ja mediataiteessa.

Befolkningen i Esbo ökar i rekordtakt, skatteinkomstutvecklingen är osäker22.8.2019 15:19:15 EESTTiedote

Stadsstyrelsen behandlar stadens andra delårsrapport måndag 26.8. Enligt den ökar befolkningen i Esbo snabbt. Under de senaste 12 månaderna har invånarantalet ökat med 6 000 personer, medan den normala ökningen är cirka 4 000–5 000 nya invånare per år. Från början av 2019 är ökningen redan 3 260 personer. Arbetslöshetsgraden är 8,4 procent, det vill säga 0,3 procentenheter mindre än ett år tidigare.

Espoon väestö kasvaa ennätystahtia, verotulojen kehityksessä epävarmuutta22.8.2019 15:15:39 EESTTiedote

Kaupunginhallitus käsittelee kaupungin 2. osavuosikatsausta maanantaina 26.8. Sen mukaan Espoon väestö kasvaa nopeasti. Viimeisen 12 kuukauden aikana asukasmäärä on kasvanut 6 000 henkilöllä, kun normaali vuosikasvu on noin 4 000 - 5 000 uutta asukasta. Vuoden 2019 alusta lukien kasvua on jo 3 260 henkilöä. Työttömyysaste on 8,4 % eli 0,3 prosenttiyksikköä parempi kuin vuotta aikaisemmin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme