Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kutsu medialle: Toimivat katuhankkeet -webinaari 27.5.2020 klo 10ꟷ12

Jaa

Tervetuloa webinaariimme kuulemaan Aalto-yliopiston Toimivat katuhankkeet –tutkimuksen tuloksista. Tutkimus on osa pormestari Jan Vapaavuoren vuonna 2019 käynnistämää laajaa hanketta, joka tähtää katutöiden haittojen merkittävään vähentämiseen Helsingissä. Tutkimushankkeessa on etsitty ratkaisuja katutöiden ongelmiin.

Kuulemme myös katutöiden sujuvoittamiseen tähtäävän hankkeen ajankohtaisista asioista, kuten työmaakokemuksen kehittämisestä.

Aika: keskiviikko 27.5.2020 klo 10ꟷ12

Ohjelma:

10.00 Tilaisuuden avaus, pormestari Jan Vapaavuori

10.15 Toimivat katuhankkeet -tutkimushankkeen loppuraportin esittely, professori Olli Seppänen, Aalto-yliopisto

11.00 Katutöiden haittojen vähentäminen -hankkeen tilannekatsaus, projektinjohtaja Jyrki Paavilainen

11.30 Kysymyksiä ja keskustelua

Webinaarin verkko-osoite: 

https://www.helsinkikanava.fi/fi_FI/web/helsinkikanava/player/webcast?eventId=54944550&playerId=31375564

Pyydämme ilmoittautumisia webinaarin materiaalien lähettämistä varten: tuuli.wallenius@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jyrki Paavilainen
Projektinjohtaja, katutöiden haittojen vähentäminen
Kaupunkiympäristön toimiala
jyrki.paavilainen@hel.fi
puh. 09 310 25896

Tuuli Wallenius
Projektisuunnittelija, viestintä
Kaupunkiympäristön toimiala
tuuli.wallenius@hel.fi
puh. 09 310 26858

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 4.6.20204.6.2020 19:54:40 EESTTiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 4.6.2020 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 24.6.2020. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Planutkast har utarbetats för förbättring av Tavastehusleden och en planskild anslutning i Kungseken4.6.2020 09:58:24 EESTTiedote

Tavastehusleden (rv 3) är en av de viktigaste infartslederna till huvudstadsregionen. Tidvis förekommer rusning på sträckan mellan Gamlas och Gruvsta, och trafiken orsakar bullerolägenheter. Byggandet av det nya bostadsområdet i Kungseken har gått framåt, vilket medför krav på en ny planskild anslutning. Närings-, trafik- och miljöcentralen i Nyland (NTM-centralen) och städerna Helsingfors och Vanda utarbetar i dagsläget en vägplan och gatuplaner. Samtidigt upprättas detaljplaner för trafiklederna.

Hämeenlinnanväylän parantamisesta ja Kuninkaantammen eritasoliittymästä on laadittu suunnitelmaluonnoksia4.6.2020 09:57:35 EESTTiedote

Hämeenlinnanväylä (Vt3) on yksi pääkaupunkiseudun tärkeimmistä sisääntuloväylistä. Tiellä on ajoittain ruuhkaa Kannelmäen ja Kaivokselan välillä ja liikenne aiheuttaa meluhaittaa. Kuninkaantammen uuden asuinalueen rakentaminen on edennyt, mikä edellyttää uuden eritasoliittymän rakentamista. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus), Helsingin kaupunki ja Vantaan kaupunki laativat parhaillaan tiesuunnitelmaa ja katusuunnitelmia. Samalla laaditaan liikenneväylien asemakaavoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme