Työeläkevakuuttajat TELA ry

Kutsu medialle: Tuore tutkimus selvittää, pitenevätkö työurat tuunaamalla eläkeikää ja osa-aikatyötä

Jaa

Eläkeuudistuksissa voidaan muuttaa eläkeikää ja rakentaa erilaisia osa-aikaeläkejärjestelyjä työurien pidentämiseksi. Miten nämä keinot toimivat? Työeläkevakuuttajat Tela ja Palkansaajien tutkimuslaitos julkaisevat aiheesta tutkimuksen 24.10. Helsingin Musiikkitalossa. Median edustajat ovat tervetulleita seminaariin. Tutkimusraportti on saatavilla etukäteen embargolla.

Työurien pidentäminen ja eläkeiän nostaminen ovat avainkysymys eläkejärjestelmiä uudistettaessa. Ratkaisuja on usein etsitty rahallisista kannustimista sekä osa-aikatyön ja joustavan työajan mahdollisuuksista, mutta viime kädessä meillä on niukasti tietoa toimien tehokkuudesta.

Ovatko taloudelliset kannustimet sittenkään tehokas keino nostaa eläkeikää? Mikä merkitys on eläkeikärajan nostamisella? Entä osa-aikaeläkeratkaisut – saadaanko niillä pidennettyä työuria?

Työeläkevakuuttajat Tela ja Palkansaajien tutkimuslaitos julkaisevat kaksiosaisen tutkimuksen, joka vastaa näihin kysymyksiin vuoden 2005 eläkeuudistuksessa tehdyn eläkeikämuutoksen ja jo poistuneen eläkelajin, osa-aikaeläkkeen, pohjalta. Seminaarissa Palkansaajien tutkimuslaitoksen Terhi Ravaska ja Ohto Kanninen esittelevät tutkimustulokset ja pohtivat politiikkasuosituksia. Myös Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n edunvalvonnasta vastaava johtaja Katarina Murto, Elinkeinoelämän keskusliitto asiantuntija Antti Tanskanen ja Työeläkevakuuttajat Telan toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes peilaavat tuloksia tuleviin eläkeuudistuksiin.

Englanninkielinen tutkimusraportti on saatavilla etukäteen embargolla. 

Ohjelma

8:30 Aamiainen

9:00 Tilaisuuden avaus

• viestintäjohtaja Minna Sirkka, Työeläkevakuuttajat Tela

9:05 Tutkimuksen esittely ja tulokset

• vanhempi tutkija Terhi Ravaska ja tutkimuskoordinaattori Ohto Kanninen, Palkansaajien tutkimuslaitos

9:50 Kommentit ja keskustelua

• edunvalvonnasta vastaava johtaja Katarina Murto, Toimihenkilökeskusjärjestö STTK

• asiantuntija Antti Tanskanen, Elinkeinoelämän keskusliitto EK

• toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes, Työeläkevakuuttajat Tela

10:30 Tilaisuus päättyy

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa ja toimittajien ilmoittautumiset:
viestinnän suunnittelija Jenni Heino
jenni.heino@tela.fi
p. 040 170 4656

Tietoja julkaisijasta

Työeläkevakuuttajat TELA ry
Salomonkatu 17 B
00100 Helsinki

http://www.tela.fi/

Työeläkevakuuttajat TELA ry on kaikkien Suomessa toimivien työeläkevakuuttajien edunvalvontajärjestö. Telan jäseninä ovat kaikki lakisääteistä työeläketurvaa hoitavat työeläkevakuuttajat.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työeläkevakuuttajat TELA ry

Tutkimus: Eläkeiän muutokset vaikuttavat eläköitymispäätökseen enemmän kuin kannustinmuutokset24.10.2019 07:00:00 EESTTiedote

Työeläkejärjestelmää uudistettaessa keskeinen tavoite on ollut pidentää työuria. Eläkeuudistuksissa on pyritty pidentämään työuria nostamalla eläkeikää sekä rakentamalla työurien jatkamiseen liittyviä taloudellisia kannustimia ja erilaisia joustavia osa-aikaeläkejärjestelyjä. Todellisuudessa eläköitymispäätöksiin vaikuttaa eniten lakisääteinen eläkeikä. Vuoden 2005 eläkeuudistuksessa eläkeiän muutokset vaikuttivat selvästi enemmän kuin muutokset taloudellisissa kannustimissa. Tämä käy ilmi Palkansaajien tutkimuslaitoksen ja Työeläkevakuuttajat Telan tutkimusraportista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme