Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

KUTSU MEDIALLE Turun Kirjamessujen ja Turun Ruoka- ja Viinimessujen mediainfoon

Jaa

Syksyn odotetuimmat hetket lähestyvät! Turun Kirjamessut järjestetään yhdessä Turun Ruoka- ja Viinimessujen kanssa Turun Messukeskuksessa 5.-7.10. Turun Kirjamessut järjestetään nyt 27:nnen kerran, ja mukana on n. 650 esiintyjää. Messujen teemamaa on Viro.

Tänä vuonna ajankohtaisia aiheita ovat kirjailijavieraiden lisäksi mm. Itämeren suojelun ja kestävän kehityksen teemat. Istuta puu tulevalle kirjalle -teeman alla lahjoitetaan messukävijöille kuusen siemeniä, joita he voivat istuttaa tulevaisuutta varten. Viime vuoden cosplay-teemapäivä saa jatkoa myös tänä vuonna. Messuille pääsee cosplay-asussa ilmaiseksi sisään sunnuntaina 7.10. Messuilla ratkotaan mm. messumysteeriä ja ohjelmalavan kiinnostavat keskustelut käsittelevät kirjallisuuden lisäksi mm. politiikkaa ja kirjailijan työtä. 

Paikalle odotetaan avajaispäivänä tuhansia koululaisia Suunnista kirjaan -tapahtumaan. Koululaisten osallistumista ovat olleet tukemassa ja edistämässä Tietokirjallisuuden edistämiskeskus, Turun kaupunki ja Suomen tietokirjailijat sekä Äidinkielen opettajain liitto.

Messujen avajaistilaisuus on 5.10. kello 13. Esiintymässä ovat Turun Kirjamessujen 2019 ohjelmajohtaja Jenni Haukio, messujen päätoimikunnan puheenjohtaja Reetta Kettunen, Viron parlamentin puhemies Eiki Nestor ja runoilijat Heli Laaksonen sekä Asko Künnap.

Turun Ruoka- ja Viinimessujen puolella esiintyvät tänä vuonna mm. Jyrki Sukula ja Vappu Pimiä. Tapahtuman viinialue on ensimmäistä kertaa auki pidennetyllä aukioloajalla lauantaina 6.10.


Media on tervetullutta kuulemaan ennakkoon messujen sisällöstä lounaalle to 4.10. kello 11 Turun Messukeskuksen pressitilassa (1. krs)

Ohjelma:

Turun Kirjamessujen ja Turun Ruoka- ja Viinimessujen esittelyä.
projektijohtaja Tiina Heiskari ja ohjelmapäällikkö Seppo Puttonen

Ohjelmapoiminta:
Lukukeskuksen tuottama nuorten Poetry Slam -raati valitsee runotyyleistä parhaimman.

Messujen Poetry Slam -raadin työskentelystä kertoo runoilija Aura Nurmi

Miten kustantaja maanitellaan julkaisemaan virolaista kirjallisuutta?
Sanamaija Heli Laaksosen myötätuulet ja haaksirikot kirjamerellä.
Laaksonen on suomentanut Andrus Kivirähkin lastenkirjat Koiranne alkaa kohta kukkia ja Kun Musti muni mummon, ja kaksi hänen omista teoksistaan on julkaistu Virossa.

Yhteisöllisyys, seksuaalisuus ja rakkaus nuortenkirjallisuudessa.
Maskulainen nuortenkirjailija Magdalena Hai. Hain mangahenkinen teos Kolmas sisar aloittaa uuden sarjan.  

Minkälaisia kalatuotteita tulevaisuudessa löytyy kaupan hyllyltä? Miltä näyttää nyhtökala?
Kalastuksen innovaatio-ohjelma Blue Productsia esittelee projektiasiantuntija Susanna Ihanus Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksesta, sekä koordinaattori Guy Svanbäck, Österbottens Fiskarförbund.

Media pääsee maistamaan uutta lahnamakkaraa ja Fattigmans röraa.

Oluella pitää olla luonnetta.
Turkulaisen Mallassepät Oy:n kaverukset ovat matkalla harrastajista Suomen parhaaksi pienpanimoksi.
Panimomestari Jaakko Hartemaa, Mallassepät Oy

Jaamme tilaisuudessa Oksasen Puutarha Oy:n tuotekassit.

Tervetuloa!

Ystävällisin terveisin
Turun Messukeskus Oy
viestintäpäällikkö Taina Pärkö-Luotonen
taina.parko-luotonen@turunmessukeskus.fi
puh. (040) 505 6424, 02 337 111

Ilmoitathan ystävällisesti tulostasi infotilaisuuteen 2.10. mennessä:
taina.parko-luotonen@turunmessukeskus.fi

Jos et ole vielä akkreditoitunut messuille: median edustajien ja bloggaajien ennakkoakkreditointi on käynnissä 28.9. asti:
www.turunmessukeskus.fi/medialle/akkreditointi

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot messuista:

Turun Messukeskus, puh. (02) 337 111,
projektijohtaja Tiina Heiskari, puh. 050 487 2015
tiina.heiskari@turunmessukeskus.fi

#Kirjamessut #Turku #istutakirja

IG turunmessukeskus

Twitter @ Kirjamessut @ turunmessukesku

Facebook: facebook.com/turunkirjamessut

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Messukentänkatu 9-13
20210 Turku

vaihde 02 337 111http://www.turunmessukeskus.fi

Turun Messukeskus Oy on messu- ja näyttelytoimintaa harjoittava palveluyritys, jonka liiketoimintaan kuuluvat messujen ohella tilojen vuokraus erilaisia tapahtumia, kongresseja ja messuja varten sekä näihin liittyvän tekniikan ja osaamisen markkinointi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Varsinais-Suomen suuret rakennusmessut 8.-10.2. – Messutalo ja uutuudet houkuttelevat remontoijia ja rakentajia messuille Turkuun8.2.2019 10:31:44Tiedote

Rakenna & Sisusta -messut tuovat Turun Messukeskuksen 8.-10.2. täyteen rakentamisen ja remontoinnin tuotteita ja palveluita. Viikonlopun aikana Turun Messukeskuksessa järjestetään mm. rakentaja- ja remonttikouluja (Prkk ry) sekä ammattilaisille suunnattu Lounais-Suomen Rakennuspäivä. 2019 tulee olemaan alueella vireän rakentamisen aikaa.

Turun Kirjamessut 4.-6.10. uudistuu - Ensi syksyn messuteemoiksi nousevat teatteri, ilmastonmuutoksen kulttuurivaikutukset ja lukutaito31.1.2019 13:00:00Tiedote

Turun Kirjamessujen tiedote, julkivapaa 31.1.2019 kello 13. Turun Kirjamessujen teemoittelu uudistuu - tulevina vuosina messuteemoiksi nostetaan kirjallisuuden lisäksi rinnalle myös muita taiteenlajeja. Turun Kirjamessut järjestetään 4.-6.10. Turun Messukeskuksessa. Uudistuksen myötä Kirjamessut siirtyy teemoitteluun, jossa poikkitaiteellisen pääteeman ohella on vuosittain yksi tai muutamia keskeisiä ajankohtaisteemoja, jotka käsittelevät kulloinkin ajassa liikkuvia ilmiöitä ja puheenaiheita.

Kutsu: Turun Kirjamessut uudistuu28.1.2019 09:18:29Kutsu

Mediakutsu 28.1. / Turun Kirjamessut 2019. Turun Kirjamessut järjestetään 4.-6.10. Turun Messukeskuksessa. Tämä, vuodesta 1990 järjestetty messutapahtuma, kerää vuosittain yli 20 000 kirjan ystävää saman katon alle. Sadat ajankohtaiset ohjelmanumerot ja kirja- ja kulttuurivieraat kiinnostavat yleisöä. Vuosittain vaihtuvat aiheet ja teemat esittelevät elämän kirjon. Kiinnostavat keskustelut messuilla tuovat esille niin pieniä kuin suuriakin puheenaiheita. Samaan aikaan Kirjamessujen kanssa järjestetään myös Turun Ruoka- ja Viinimessut.

Luontoteemainen messutalo kohoaa Rakenna & Sisusta -messuille21.1.2019 12:45:16Tiedote

Tiedote 21.1.2019. Rakenna & Sisusta -messut Turun Messukeskuksessa esittelevät yleisölle rakennusalan yrityksiä ja osaamista 8.-10.2. Näytteilleasettajia on tapahtumassa noin 250 yritystä, ja tapahtuma onkin lounaisen Suomen alan suurin messutapahtuma. Esillä on mm. lukuisia kauden uutuustuotteita. Rakentajien ja remontoijien tietopaketille on käyttöä, sillä Varsinais-Suomen alueella on myönteistä liikehdintää ja mm. työpaikkoja on hyvin tarjolla.

Vihersukellus kevääseen maaliskuussa - Piha & Puutarha -messuilla kukkasidontakilpailu16.1.2019 14:15:22Tiedote

Tiedote 16.1.2019. Piha & Puutarha -messut Turun Messukeskuksessa tarjoavat jälleen aikaisen kevään tuoksuineen, yleiskoristeluineen ja väreineen. Odotettu kevättapahtuma järjestetään 29.-31.3. Järjestelyissä ovat mukana Lounais-Suomen Puutarhayhdistys, Ammattiopisto Livia, Kauppapuutarhaliitto Varsinais-Suomen piiri ja Suomen Kukkakauppiasliitto Varsinais-Suomen piiri. Luvassa on todellinen vihersukellus. Maa, ilma ja vesi ovat kaikki huomioituja puutarhamessujen ilmeessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme