Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

KUTSU MEDIALLE Turun Kirjamessujen ja Turun Ruoka- ja Viinimessujen mediainfoon

Jaa

Syksyn odotetuimmat hetket lähestyvät! Turun Kirjamessut järjestetään yhdessä Turun Ruoka- ja Viinimessujen kanssa Turun Messukeskuksessa 5.-7.10. Turun Kirjamessut järjestetään nyt 27:nnen kerran, ja mukana on n. 650 esiintyjää. Messujen teemamaa on Viro.

Tänä vuonna ajankohtaisia aiheita ovat kirjailijavieraiden lisäksi mm. Itämeren suojelun ja kestävän kehityksen teemat. Istuta puu tulevalle kirjalle -teeman alla lahjoitetaan messukävijöille kuusen siemeniä, joita he voivat istuttaa tulevaisuutta varten. Viime vuoden cosplay-teemapäivä saa jatkoa myös tänä vuonna. Messuille pääsee cosplay-asussa ilmaiseksi sisään sunnuntaina 7.10. Messuilla ratkotaan mm. messumysteeriä ja ohjelmalavan kiinnostavat keskustelut käsittelevät kirjallisuuden lisäksi mm. politiikkaa ja kirjailijan työtä. 

Paikalle odotetaan avajaispäivänä tuhansia koululaisia Suunnista kirjaan -tapahtumaan. Koululaisten osallistumista ovat olleet tukemassa ja edistämässä Tietokirjallisuuden edistämiskeskus, Turun kaupunki ja Suomen tietokirjailijat sekä Äidinkielen opettajain liitto.

Messujen avajaistilaisuus on 5.10. kello 13. Esiintymässä ovat Turun Kirjamessujen 2019 ohjelmajohtaja Jenni Haukio, messujen päätoimikunnan puheenjohtaja Reetta Kettunen, Viron parlamentin puhemies Eiki Nestor ja runoilijat Heli Laaksonen sekä Asko Künnap.

Turun Ruoka- ja Viinimessujen puolella esiintyvät tänä vuonna mm. Jyrki Sukula ja Vappu Pimiä. Tapahtuman viinialue on ensimmäistä kertaa auki pidennetyllä aukioloajalla lauantaina 6.10.


Media on tervetullutta kuulemaan ennakkoon messujen sisällöstä lounaalle to 4.10. kello 11 Turun Messukeskuksen pressitilassa (1. krs)

Ohjelma:

Turun Kirjamessujen ja Turun Ruoka- ja Viinimessujen esittelyä.
projektijohtaja Tiina Heiskari ja ohjelmapäällikkö Seppo Puttonen

Ohjelmapoiminta:
Lukukeskuksen tuottama nuorten Poetry Slam -raati valitsee runotyyleistä parhaimman.

Messujen Poetry Slam -raadin työskentelystä kertoo runoilija Aura Nurmi

Miten kustantaja maanitellaan julkaisemaan virolaista kirjallisuutta?
Sanamaija Heli Laaksosen myötätuulet ja haaksirikot kirjamerellä.
Laaksonen on suomentanut Andrus Kivirähkin lastenkirjat Koiranne alkaa kohta kukkia ja Kun Musti muni mummon, ja kaksi hänen omista teoksistaan on julkaistu Virossa.

Yhteisöllisyys, seksuaalisuus ja rakkaus nuortenkirjallisuudessa.
Maskulainen nuortenkirjailija Magdalena Hai. Hain mangahenkinen teos Kolmas sisar aloittaa uuden sarjan.  

Minkälaisia kalatuotteita tulevaisuudessa löytyy kaupan hyllyltä? Miltä näyttää nyhtökala?
Kalastuksen innovaatio-ohjelma Blue Productsia esittelee projektiasiantuntija Susanna Ihanus Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksesta, sekä koordinaattori Guy Svanbäck, Österbottens Fiskarförbund.

Media pääsee maistamaan uutta lahnamakkaraa ja Fattigmans röraa.

Oluella pitää olla luonnetta.
Turkulaisen Mallassepät Oy:n kaverukset ovat matkalla harrastajista Suomen parhaaksi pienpanimoksi.
Panimomestari Jaakko Hartemaa, Mallassepät Oy

Jaamme tilaisuudessa Oksasen Puutarha Oy:n tuotekassit.

Tervetuloa!

Ystävällisin terveisin
Turun Messukeskus Oy
viestintäpäällikkö Taina Pärkö-Luotonen
taina.parko-luotonen@turunmessukeskus.fi
puh. (040) 505 6424, 02 337 111

Ilmoitathan ystävällisesti tulostasi infotilaisuuteen 2.10. mennessä:
taina.parko-luotonen@turunmessukeskus.fi

Jos et ole vielä akkreditoitunut messuille: median edustajien ja bloggaajien ennakkoakkreditointi on käynnissä 28.9. asti:
www.turunmessukeskus.fi/medialle/akkreditointi

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot messuista:

Turun Messukeskus, puh. (02) 337 111,
projektijohtaja Tiina Heiskari, puh. 050 487 2015
tiina.heiskari@turunmessukeskus.fi

#Kirjamessut #Turku #istutakirja

IG turunmessukeskus

Twitter @ Kirjamessut @ turunmessukesku

Facebook: facebook.com/turunkirjamessut

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Messukentänkatu 9-13
20210 Turku

vaihde 02 337 111http://www.turunmessukeskus.fi

Turun Messukeskus Oy on messu- ja näyttelytoimintaa harjoittava palveluyritys, jonka liiketoimintaan kuuluvat messujen ohella tilojen vuokraus erilaisia tapahtumia, kongresseja ja messuja varten sekä näihin liittyvän tekniikan ja osaamisen markkinointi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Kutsu ja tiedote: Kansainväliset terveydenhuollon tekoälyasiantuntijat kokoontuvat Turussa - Life Science Live -tapahtuma 15.-16.5.2.5.2019 10:51:06 EESTKutsu

Kansainvälinen Life Science Live -tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa 15.-16. toukokuuta 2019 Turun Messukeskuksessa. Tapahtuman keskeisin teema on tekoäly ja sen sovellukset terveydenhuollossa, lääkekehityksessä ja biotekniikassa. Tapahtuma yhdistää lääketieteen ja terveydenhoidon alan tiedeyhteisöt ja liike-elämän ammattilaiset. Life Science Live -tapahtuman tuottamisesta vastaavat yhdessä Turun Messukeskuksen kanssa Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turun ammattikorkeakoulu ja Turku Science Park Oy osana HealthTurku-kärkialan kehitystyötä. Mukana tapahtumassa ovat myös mm. Bayer, Sitra ja PerkinElmer. Toisen tapahtumapäivän lopuksi myös suuri yleisö pääsee tutustumaan alaan, sillä tapahtumaan on avoimet ovet kello 14-18. Tuolloin voi tutustua mm. Turun yliopistoon tutkimustyöhön.

Rekryexpo 10.4. Turun Messukeskuksessa – Avoimia työpaikkoja, tarinaa yrittämisestä ja työnhausta tulevaisuudessa8.4.2019 11:32:17 EESTTiedote

Turun Messukeskuksessa järjestetään 10.4. Rekryexpo, jossa Varsinais-Suomen avoimet työpaikat kohtaavat työnhakijat. Tapahtuma järjestetään nyt neljännen kerran, ja tapahtuman kautta on työllistynyt jo monia. Tarjolla on tälläkin kertaa noin 2500 avointa työpaikkaa ja töitä tarjoavia yrityksiä on mukana noin 40. Rekryexpoon on maksuton sisäänpääsy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme