Oulun yliopisto

Kutsu medialle: Tutkijat selvittivät, miksi autojen jakohihnat rikkoutuvat Oulun seudulla - tiedotustilaisuus ti 20.9. klo 12.30–13.30 Oulun yliopistolla

Jaa

Median edustajat ovat tervetulleita tiedotustilaisuuteen ti 20.9. klo 12.30–13.30 Oulun yliopistolla, Linnanmaalla. Tilaisuutta on myös mahdollista seurata etäyhteyksin.

Oulun seudulla autojen jakohihnoja rikkoutuu useammin kuin muualla maassa, ja asia on askarruttanut tienkäyttäjiä jo vuosia.

Uudet tutkimustulokset selventävät, mitkä syyt ovat jakohihnojen rikkoutumisen taustalla, ja tiedotustilaisuudessa esitellään tutkimusten tulokset ja menetelmät. Tutkimus on osa Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja Pohjois-Pohjanmaan liiton rahoittamaa AutoOsaLiike-tutkimushanketta, jossa ovat mukana Oulun yliopisto, Geologian tutkimuskeskus, Suomen ympäristökeskus, Lapin ammattikorkeakoulu ja Metropolia-ammattikorkeakoulu sekä joukko autoalan yrityksiä.

Tiedotustilaisuudessa aiheesta kertovat Oulun yliopiston yliopistotutkija Jonne Untinen ja Geologian tutkimuskeskuksen erikoisasiantuntija Mika Räisänen. Muut hankkeen tutkijat ja projektipäällikkö ovat paikalla tai etäyhdellä vastaamassa mahdollisesti esiin tuleviin kysymyksiin.

Tilaisuuden aika ja paikka

Ti 20.9. klo 12.30–13.30, Oulun yliopisto, Linnanmaa

Tilaisuutta voi seurata myös Teams-etäyhteydellä.

Osoitetiedot ja etäyhteys-linkki toimitetaan ilmoittautuneille.

Ilmoittaudu tilaisuuteen täällä >

Tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Perttu Niskanen
AutoOsaLiike-tutkimushankkeen projektipäällikkö, Oulun yliopiston yliopistotutkija
perttu.niskanen@oulu.fi

Kaisu Koivumäki
Oulun yliopiston viestintäasiantuntija
kaisu.koivumaki@oulu.fi
Puh. 050 4344261

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Mihin suuntaan 6G-tutkimus on menossa?1.12.2022 08:15:00 EET | Tiedote

Oulun yliopistossa on tehty 6G-tutkimusta jo neljä vuotta. Painotuore viides 6G Waves -julkaisu esittelee tutkijoita, visioita, tapahtumia ja tietysti tulevaisuutta. Lehti käsittelee alan viimeisimpiä uutisia ja avaa tutkimuksen tulevaisuuden suunnitelmia esittelemällä neljä isoa kokonaisuutta, joihin tutkimus on jaettu. Edellisen numeron teemana olivat erilaiset demot. Nyt halutaan kirkastaa tutkimusteemojen sisältöjä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme