Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

KUTSU MEDIALLE: Tutustu ennakkoon 100 ja rapiat -valokuvanäyttelyyn uudistuneessa Hakasalmen huvilassa

Jaa

Hakasalmen huvilassa, Mannerheimintie 13b, avautuu 13.10.2017 valokuvanäyttely, joka koostuu seitsemän satavuotiaan helsinkiläisen elämäntarinoista ja suurikokoisista muotokuvakollaaseista. 100 ja rapiat -näyttely sekä uudistunut Hakasalmen huvila esitellään median edustajille tiistaina 10.10.2017 klo 10, jolloin tavattavissa on mm. kaksi näyttelyn tekoon osallistunutta satavuotiasta, Sikariportaassa lentopalloa pelannut Jaakko Estola ja melontamestari Torsten Liljeberg.

Lähes satavuotias Jaakko Estola valitsi muotokuvansa taustaksi Kasarmitorin. Kuva: Vesa Tyni
Lähes satavuotias Jaakko Estola valitsi muotokuvansa taustaksi Kasarmitorin. Kuva: Vesa Tyni

Mikä on pitkän iän salaisuus? Se selviää vastaremontoidun Hakasalmen huvilan 13.10.2017 avautuvassa 100 ja rapiat -valokuvanäyttelyssä, joka koostuu seitsemän satavuotiaan helsinkiläisen kiehtovista elämäntarinoista ja suurikokoisista, uutta ja vanhaa yhdistävistä muotokuvakollaaseista. Kollaasit on kuvannut ja koostanut valokuvataiteilija Vesa Tyni, joka on kansainvälisesti palkittu helsinkiläinen valokuvaaja ja tunnettu varsinkin muotokuvistaan. Elämäniloisten satavuotiaiden haastatteluista nousseet muistot, kotialbumikuvat ja museon kuvakokoelmien aarteet muodostavat katkelmallisen mutta kaikessa inhimillisyydessään kuvaavan kokonaisuuden satavuotiaan Suomen vaiheista.

Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan 100 ja rapiat -näyttelyyn ja uudistuneeseen Hakasalmen huvilaan, Mannerheimintie 13b, tiistaina 10.10.2017 klo 10. Kahvia ja pikkupurtavaa on tarjolla klo 9.45 alkaen. 

Tilaisuudessa on tavattavissa kaksi näyttelyn tekoon osallistunutta satavuotiasta, Sikariportaassa lentopalloa pelannut Jaakko Estola ja melontamestari Torsten Liljeberg. Jututettavissa ovat myös valokuvaaja Vesa Tyni, museonjohtaja Tiina Merisalo, näyttelyn tuottaja Tuomas Myrén ja näyttelytyöryhmä. Lämpimästi tervetuloa!

100 ja rapiat -valokuvanäyttely
Hakasalmen huvilassa, Mannerheimintie 13b
13.10.2017–25.3.2018
ti–su 11–17
to 11–19
Aina vapaa pääsy

Hakasalmenhuvila.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

tiedottaja Reeta Holma, 050 545 5533 tai reeta.holma@hel.fi

Kuvat

Lähes satavuotias Jaakko Estola valitsi muotokuvansa taustaksi Kasarmitorin. Kuva: Vesa Tyni
Lähes satavuotias Jaakko Estola valitsi muotokuvansa taustaksi Kasarmitorin. Kuva: Vesa Tyni
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/
Hakasalmen huvila – museo jo vuodesta 1911

Hakasalmen huvila sijaitsee Finlandia-talon ja Musiikkitalon välissä lähellä Töölönlahtea. Elegantissa rakennuksessa voi tavoittaa muiston empireajan huvila-arkkitehtuurista. Huvilan tunnetuin asukas oli Aurora Karamzin (1808–1902). Nykyisin Hakasalmen huvila on osa Helsingin kaupunginmuseota ja siellä järjestetään vaihtuvia näyttelyitä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme