Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

KUTSU MEDIALLE: Tutustu ennakkoon Helsingin kaupunginmuseon Toista mieltä! -näyttelyyn

Jaa

Toista mieltä! -näyttely antaa taiteelle suunvuoron, jonka kautta kiistelyn ja kapinoinnin roolit yhteisöissä tulevat esiin. Näyttely esittelee viiden Helsingissä toimivan taiteilijan teoksia: Veli Granö, Minna Henriksson, Marko Karo, Harri Pälviranta ja Salla Tykkä. Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan näyttelyyn 22.–23.5.2019 ennen sen avautumista.

Onko eripuralla riittävästi elintilaa keskellä konsensushakuista arkeamme? Miksi erimielisyyttä sysätään syrjään, vaikka se on poliittisen toiminnan perusta demokratiassa? Entä kuinka kaupunki voi toimia kasvualustana julkiselle erimielisyydelle? Miten erilaiset vastarinnan muodot ovat näyttäytyneet Helsingin historiassa?

Toista mieltä! -näyttely antaa taiteelle suunvuoron, jonka kautta kiistelyn ja kapinoinnin roolit yhteisöissä tulevat esiin. Helsinkiä ei kuvata konsensuksen kotina, vaan pikemminkin kiistelyn tyyssijana, jonka sivuun jääneet historiat heräävät näyttelyssä eloon. Toista mieltä! esittelee viiden Helsingissä toimivan taiteilijan teoksia: Veli Granö, Minna Henriksson, Marko Karo, Harri Pälviranta ja Salla Tykkä.

Toista mieltä! avautuu 24.5.2019 museon neljännessä kerroksessa, joka on omistettu vaihtuville näyttelyille. Neljännen kerroksen tilan konseptiin kuuluu kokeilevuus sekä museokäsityksen laajentaminen tunteita herättävillä sisällöillä, jotka voivat olla esimerkiksi näyttelyitä, tapahtumia tai kokemuksia.

Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan näyttelyyn 22.–23.5. ennen sen avautumista. Oman esittelyn voi varata lähettämällä sähköpostia osoitteeseen anna.vihanta@hel.fi.

Toivotamme median edustajat tervetulleiksi myös näyttelyn avajaisiin 23.5. kello 18–20.

Toista mieltä!
Helsingin kaupunginmuseon 4. kerros,
Aleksanterinkatu 16
24.5.–29.9.2019
Aina vapaa pääsy

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

näyttelyn tuottaja Jari Harju, Helsingin kaupunginmuseo, 040 334 7017, jari.harju@hel.fi

viestintäsuunnittelija Anna Vihanta, Helsingin kaupunki, viestintä ja markkinointi / kulttuuri ja vapaa-aika, 040 509 3408, anna.vihanta@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/
Helsingin kaupunginmuseo

Helsingin kaupunginmuseo on maailman ainoa museo, jonka aiheena on Helsinki. Keskiössä ovat kaupunkilaisten omakohtaiset kokemukset ja tavallinen arki, jota museon esineet ja valokuvat heijastavat. Kiss-kiss-karkkipaperi, natiseva heteka ja valokuva kotilähiön pihalta ovat museossa kallisarvoisia aarteita. 

Helsingin kaupunginmuseo sijaitsee Senaatintorin kulmalla kaupungin vanhimmissa kortteleissa ja sinne on aina vapaa pääsy. Vuonna 2017 museo valittiin sekä Suomen Vuoden museoksi että Museums + Heritage Awards -palkintojen kansainvälisen sarjan voittajaksi. Kaupunginmuseossa jokaisella on mahdollisuus rakastua Helsinkiin.

Kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluu myös neljä muuta helsinkiläistä museota – Hakasalmen huvilaRuiskumestarin taloTyöväenasuntomuseo ja Ratikkamuseo. Museon kokoelmissa on noin miljoona valokuvaa ja 450 000 esinettä, ja se vaalii myös kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakennuksia ja ympäristöjä sekä toimii Keski-Uudenmaan maakuntamuseona.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme