Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

KUTSU MEDIALLE: Tutustu ennakkoon Helsingin kaupunginmuseon uuteen Helsinki Clubbing -näyttelyyn

Jaa

Helsingin kaupunginmuseossa avautuva Helsinki Clubbing – 30 vuotta savua ja stroboa -näyttely on kunnianosoitus helsinkiläiselle klubikulttuurille. Näyttely esitellään median edustajille keskiviikkona 7.3.2018 klo 10. Tavattavissa ovat muun muassa näyttelyn puuhamiehet DJ Orkidea ja Misc Management, jotka ovat järjestäneet tapahtumia Helsingissä yli 20 vuoden ajan.

Helsingin kaupunginmuseo täyttyy pian savusta, strobosta ja kaupungin klubien helmistä. Museossa avautuu 9.3.2018 Helsinki Clubbing – 30 vuotta savua ja stroboa -näyttely, joka esittelee Helsingin klubien klassikoita 80-luvun lopulta tähän päivään. Näyttelyä varten on haastateltu lukuisia promoottoreita, tekijöitä, klubbailijoita ja skenen keskeisimpiä hahmoja. Museokävijät pääsevät eläytymään Helsingin klubikulttuuriin videoiden, valokuvien, julisteiden ja flyereiden sekä luonnollisesti musiikin kautta.

Tekijöinä on laaja joukko alan pioneereja: DJ:tä, VJ:tä, promoottoreita, toimittajia, graafisia suunnittelijoita ja verkkoammattilaisia. Näyttely toimii myös tapahtumien, kuten bileiden ja workshopien, näyttämönä.

Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan Helsinki Clubbing -näyttelyyn Helsingin kaupunginmuseoon, Aleksanterinkatu 16, keskiviikkona 7.3.2018 klo 10. Kahvia ja pikkupurtavaa on tarjolla klo 9.30 alkaen.

Tilaisuudessa on tavattavissa näyttelytyöryhmän jäseniä, muun muassa DJ Orkidea, Misc Management ja kuvatoimittaja Iina Esko. Lisäksi jututettavissa ovat museonjohtaja Tiina Merisalo, näyttelyn tuottaja Jari Harju sekä tapahtumatuottaja Päivi Makkonen. Lämpimästi tervetuloa!

HELSINKI CLUBBING – 30 VUOTTA SAVUA JA STROBOA -NÄYTTELY
Helsingin kaupunginmuseossa, Aleksanterinkatu 16
9.3.–23.9.2018
ma–pe 11–19
la–su 11–17
Aina vapaa pääsy

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jari Harju, Helsingin kaupunginmuseo, 040 334 7017, jari.harju@hel.fi

Oded Peled, Misc Management, 040 097 2769, oded@misc.fi

viestintäsuunnittelija Anna Vihanta, Helsingin kaupunginmuseo, 040 509 3408, anna.vihanta@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/
Helsingin kaupunginmuseo

Helsingin kaupunginmuseo on maailman ainoa museo, jonka aiheena on Helsinki. Keskiössä ovat kaupunkilaisten omakohtaiset kokemukset ja tavallinen arki, jota museon esineet ja valokuvat heijastavat. Kiss-kiss-karkkipaperi, natiseva heteka ja valokuva kotilähiön pihalta ovat museossa kallisarvoisia aarteita.

Helsingin kaupunginmuseo sijaitsee Senaatintorin kulmalla kaupungin vanhimmissa kortteleissa ja sinne on aina vapaa pääsy. Vuonna 2017 museo valittiin sekä Suomen Vuoden museoksi että Museums + Heritage Awards -palkintojen kansainvälisen sarjan voittajaksi. Kaupunginmuseossa jokaisella on mahdollisuus rakastua Helsinkiin.

Kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluu myös neljä muuta helsinkiläistä museota – Hakasalmen huvilaRuiskumestarin taloTyöväenasuntomuseo ja Ratikkamuseo. Museon kokoelmissa on noin miljoona valokuvaa ja 450 000 esinettä, ja se vaalii myös kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakennuksia ja ympäristöjä sekä toimii Keski-Uudenmaan maakuntamuseona.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme