Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

KUTSU MEDIALLE: Uuteen kulttuurikeskus Caisaan teos kuvataiteilija Jussi TwoSeveniltä

Jaa

Kulttuurikeskus Caisan uudet tilat avataan lauantaina 18.8. Leipätehtaan sisäpihalla, osoitteessa Kaikukatu 4. Kulttuurikeskuksen sisääntuloaulaan tulee kuvataiteilija Jussi TwoSevenin suurikokoinen seinämaalaus Pikkuhäiveperhonen, Apatua ilia. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan teoksen syntymistä Leipätehtaalle tiistaina 7.8. klo 10.

Kulttuurikeskus Caisan uudet tilat avataan lauantaina 18.8. Leipätehtaan sisäpihalla. Kuva: Kuvatoimisto Kuvio
Kulttuurikeskus Caisan uudet tilat avataan lauantaina 18.8. Leipätehtaan sisäpihalla. Kuva: Kuvatoimisto Kuvio

”Pikkuhäiveperhonen sopii mielestäni Caisaan hyvin, sillä sen voi tavata esimerkiksi Uudellamaalla liihottelemassa hiekkatien yllä viljapeltojen vieressä − ja maalauspaikkanahan on vanha leipätehdas, jossa Caisan tulevat tilat on nimetty eri viljojen mukaan”, kertoo Jussi TwoSeven. ”Pikkuhäiveperhonen on tulokaslaji, mutta se on sopeutunut tänne hyvin, joten yhteys Caisan monikulttuurisiin arvoihin löytyy myös tätä kautta.”

Teoksen ideana on maalata pikkuhäiveperhonen todella yksityiskohtaisesti − myös siipien pienet suomut tulevat näkyviin. Näin maalaukseen tulee perhosen luontaisen kauneuden lisäksi myös särmikkyyttä. ”Haluan jättää maalausjäljen näkyviin, tyylini mukaisesti, valumien ja roiskeiden muodossa. Lopputuloksena on kokonaisuus fotorealistista tarkkuutta ja maalauksellisuutta”, taiteilija lisää.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan teoksen syntymistä Leipätehtaalle tiistaina 7.8. klo 10.

Jussi TwoSevenin (s. 1983) taiteilijatausta on kehittynyt kaduilla ja julkisessa tilassa. Nuoruuden graffitien jälkeen hän on tehnyt katutaiteesta itselleen ominaisen ilmaisulajinsa. Julkisten teosten lisäksi taiteilija on esiintynyt myös gallerioissa.

Kulttuurikeskus Caisa edistää taiteen ja kulttuurin keinoin Helsingin kehittymistä monimuotoiseksi kaupungiksi. Caisassa järjestetään esityksiä, tapahtumia ja näyttelyitä sekä annetaan taideopetusta. Tiloja on mahdollista myös vuokrata. Kulttuurikeskus Caisa on avoin kaikille!

Kulttuurikeskus Caisa
Kaikukatu 4, 00530 Helsinki
www.caisa.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuurikeskus Caisan johtaja Cátia Suomalainen Pedrosa
catia.suomalainenpedrosa@hel.fi
040 754 2303

Viestintäsuunnittelija Anna Vihanta
anna.vihanta@hel.fi
040 509 3408

Kuvat

Kulttuurikeskus Caisan uudet tilat avataan lauantaina 18.8. Leipätehtaan sisäpihalla. Kuva: Kuvatoimisto Kuvio
Kulttuurikeskus Caisan uudet tilat avataan lauantaina 18.8. Leipätehtaan sisäpihalla. Kuva: Kuvatoimisto Kuvio
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Satakielikuukausi hyllar språklig mångfald18.2.2019 11:47:53Tiedote

Flerspråkighetsmånaden Satakielikuukausi hyllar modersmålet, flerspråkighet och språklig mångfald. Festivalen, som i år firas för femte gången, inleds på den Internationella modersmålsdagen 21.2 och avslutas på Världspoesidagen och Internationella dagen mot rasism, och den breder ut sig till kulturcentrum, bibliotek, skolor och hem. Flerspråkighetsmånaden utmanar alla att reflektera över modersmålets och språkens betydelse genom konsten, möten och gemensamt görande. Festivalen firas även på andra håll i Norden under namnet Multilingual Month.

Satakielikuukausi juhlii kielellistä moninaisuutta18.2.2019 11:44:22Tiedote

Äidinkieltä, monikielisyyttä ja kielellistä moninaisuutta juhlistavaa Satakielikuukautta vietetään tänä vuonna viidettä kertaa. Kulttuurikeskuksiin, kirjastoihin, kouluihin ja koteihin levittäytyvä verkostofestivaali alkaa kansainvälisenä äidinkielen päivänä 21.2.2019 ja päättyy maailman runouden päivän ja maailman rasisminvastaisen päivän tapahtumiin 21.3.2019. Satakielikuukausi haastaa tarkastelemaan äidinkielen ja kielten merkitystä taiteen, kohtaamisten ja yhdessä tekemisen kautta. Festivaalia on vuodesta 2017 alkaen vietetty myös muissa Pohjoismaissa nimellä Multilingual Month.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme