Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Kutsu medialle: Vasta-avattu International House Helsinki palvelee työnantajia ja kansainvälisiä osaajia

Jaa

Maahanmuuttajien työmarkkinoille sijoittumisen kannalta keskeiset neuvonta- ja viranomaispalvelut on koottu saman katon alle 4. joulukuuta avattuun International House Helsinkiin (IHH). Toivotamme toimituksenne edustajan tervetulleeksi tutustumaan toimintaan tiistaina 12. joulukuuta klo 10–11 osoitteeseen Albertinkatu 25.

International House Helsinki -hankkeen projektipäällikkö Elina Nurmi iloitsee siitä, että palvelupiste saatiin auki jo tämän vuoden puolella. (Kuva: Marja Väänänen)
International House Helsinki -hankkeen projektipäällikkö Elina Nurmi iloitsee siitä, että palvelupiste saatiin auki jo tämän vuoden puolella. (Kuva: Marja Väänänen)

Tilaisuuden avaa Helsingin kaupungin maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikkö Ilkka Haahtela. Hanketta esittelevät projektipäällikkö Elina Nurmi kaupunginkanslian elinkeino-osastolta ja koulutusasioiden päällikkö Markku Lahtinen Helsingin seudun kauppakamarilta.

Uudenlainen palvelukokonaisuus 

Pääkaupunkiseudulle hiljattain muuttaneiden henkilöasiakkaiden lisäksi IHH palvelee yrityksiä ja työnantajia ulkomaiseen työvoimaan ja sen rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä. Työnantajapalvelun toiminta-alueena on koko Uusimaa. IHH:n toimipiste on Uudenmaan maistraatin tiloissa Helsingin Albertinkadulla.

Asiakaspalvelupisteen toiminnan tueksi ja hukkakäyntien vähentämiseksi tarjolla on myös neuvonta- ja palvelutarpeenkartoituksessa avustava verkkopalvelu, joka auttaa asiakasta löytämään oikeat viranomaiset ja neuvoo esimerkiksi mitä asiakirjoja hänen tulee ottaa mukaan käynnilleen.

IHH:n henkilöasiakaspalvelun pääkohderyhmään kuuluvat ulkomaalaistaustaiset henkilöt, jotka saapuvat seudulle työ- tai yrittäjyysperusteisesti sekä henkilöt, joilla on valmiudet työllistyä avoimille työmarkkinoille ilman laaja-alaisia tukitoimenpiteitä.

Joulukuussa maistraatin tiloissa alkaneen pilottivaiheen kesto on puoli vuotta, mutta toimintaa voidaan jatkaa samoissa tiloissa ainakin vuoden 2018 loppuun asti.

Taustatietoa

International House Helsinki -palvelupilottia koordinoi Helsingin kaupunki ja siihen osallistuvat kaupungin maahanmuuttajaneuvonnan lisäksi Uudenmaan maistraatti, Verohallinnon ja Kelan In To Finland -palvelu, Uudenmaan TE-toimisto, Helsingin seudun kauppakamari ja Eläketurvakeskus. Myöhemmin palvelutarjontaa laajennetaan kattamaan myös muiden toimijoiden, kuten Maahanmuuttoviraston, poliisin ja SAK:n maahanmuuttajien työsuhdeneuvonnan palveluita.

International House Helsinki -palvelun kehittäminen on osa seudullista Töissä Suomessa -hankekokonaisuutta, jonka toteutukseen osallistuvat myös Espoon ja Vantaan kaupungit, Uudenmaan ELY-keskus, SAK ja Moniheli ry. Hanke on Euroopan sosiaalirahaston ja Uudenmaan liiton osarahoittama.

Mediailmoittautumiset 11.12. klo 16 mennessä:

viestintäkoordinaattori Laura Itävaara, Helsingin kaupunginkanslia, 
puh. +358 50 547 5706, s-posti: laura.itavaara@hel.fiAvainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Elina Nurmi, Helsingin kaupunginkanslian elinkeino-osasto, Töissä Suomessa -hanke, puh. +358 40 621 4790, s-posti: elina.nurmi@hel.fi

Kuvat

International House Helsinki -hankkeen projektipäällikkö Elina Nurmi iloitsee siitä, että palvelupiste saatiin auki jo tämän vuoden puolella. (Kuva: Marja Väänänen)
International House Helsinki -hankkeen projektipäällikkö Elina Nurmi iloitsee siitä, että palvelupiste saatiin auki jo tämän vuoden puolella. (Kuva: Marja Väänänen)
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Apulaispormestari Pakarinen: Hyvä hallitus, työvoimapulaan on ratkaisu!28.8.2018 10:02Tiedote

Työttömien määrä pieneni kesäkuussa 2018 Helsingissä 13 prosenttia vuodentakaisesta. Talous ja työllistämistoimet siis vetävät. Vieraskielisten työttömyysaste on kuitenkin Helsingissä kantasuomalaisiin verrattuna kaksinkertainen. Samaan aikaan noin kolmannes teollisuuden, rakentamisen ja palvelualojen yrityksistä raportoi rekrytointivaikeuksistaan Elinkeinoelämän keskusliiton suhdannebarometrissa. Manpowerin toteuttaman osaajapulaselvityksen mukaan työnantajista jopa 45 prosentilla on vaikeuksia täyttää avoimia tehtäviä. ”Tähän yhtälöön tarvitaan ratkaisuja jo budjettiriihestä. Helsinkiläisten yritysten näkymien kirkastuminen on havaittavissaniin investoinneissa kuin rekrytoinneissakin. Työllistämisen vaikeudet varjostavat hyvää kehitystä, ja kasvu uhkaa tyssätä työvoimapulaan”, toteaa apulaispormestari Pia Pakarinen. Helsingin vieraskielisen väestön määrän ennustetaan kasvavan jopa Joensuun kaupungin asukasluvun verran vuoteen 2030 mennessä. Asukasmäärästä olisi silloin 23 prosenttia

Helsingin kaupungin uusi digitalisaatiojohtaja aloittaa työnsä 90 päivän matkalla Helsingin uumeniin17.8.2018 13:50Tiedote

Helsingin ensimmäinen digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama on aloittanut työnsä elokuun puolessa välissä. Digitalisaatiojohtaja johtaa kaupungin digitalisaatioon liittyvää uudistumista. Hänen tehtävänään on edistää digitalisaation hyödyntämistä kaupungin organisaatiossa, tuottaa kaupunkistrategian toteutumisen kannalta keskeisiä digitaalisia uudistuksia ja johtaa niihin liittyviä muutosprosesseja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme