ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry

Kutsu medialle: Vastuullinen viestintä – kirjan julkistamistilaisuus 8.6.2021

Jaa

ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:n julkaisemassa viestintätutkimusta popularisoivassa ProComma Academic -kirjasarjassa on ilmestynyt vuoden 2021 teos teemalla Vastuullinen viestintä. Kirja julkistetaan Vastuullisuuden aamupäivä -webinaarissa 8.6.2021 kello 9–11. Vastuullisuusviestinnän nykytilasta ja tulevaisuudesta ovat keskustelemassa kirjan kirjoittajat, organisaatioviestinnän apulaisprofessori Kirsi Eräranta, tutkijatohtori Visa Penttilä, vastuullisuusviestinnän tutkija Meri Frig, tutkijatohtori Niina Uusitalo sekä vastuullisuusviestinnän tutkijatohtori Laura Olkkonen.

Tilaisuudessa tutustutaan myös ProComin syksyllä käynnistyvän Vastuullisuuden koulutusohjelman teemasisältöihin. Vastuullisuustyön tärkeydestä keskustelemassa ovat koulutusohjelman ohjausryhmän edustajat, Finnairin entinen viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja Arja Suominen, Pauligin vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Kaisa Lipponen, sekä Third Rock Finlandin vastuullisuuspalvelujen johtaja Sari Kuvaja.

Toimittajilla on mahdollisuus osallistua Vastuullisuuden aamupäivään verkon välityksellä.

Organisaatioiden vastuullisuuteen liittyviä ilmiötä nousee jatkuvasti esiin paitsi julkisessa keskustelussa myös niiden jokapäiväisessä toiminnassa. Näihin ilmiöihin pureutuminen edellyttää käsitystä vastuullisuusviestinnästä, joka ei rajaudu pelkästään neutraaliin tiedonvälitykseen tai yksioikoiseen viestinnän kritiikkiin tekoja kiillottavana puheena. Vastuullinen viestintä -kirjan tarkoituksena on avata erilaisia lähestymistapoja, jotka monipuolistavat ymmärrystä vastuullisuusviestinnästä.

Kirja on sarjassaan kahdeksas. Vastuullinen viestintä -teos sisältää yhdeksän vertaisarvioitua artikkelia. Kirjan ovat päätoimittaneet apulaisprofessori Kirsi Eräranta ja tutkijatohtori Visa Penttilä. ProComma Academic -sarjan uusin teos on tulossa verkkoversiona myös Helsingin yliopiston Helda-julkaisualustalle. Kirjasarjan artikkeleita käytetään laajasti yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen pääsykoe- ja opetusmateriaalina.

Painettua kirjaa voi tilata ProComin toimistolta (procom@procom.fi) tai siihen voi tutustua tästä linkistä: https://procom.fi/procomma-academic-2021-vastuullinen-viestinta/

ProCom käynnistää syksyllä 2021 myös uuden koulutusohjelman, jonka teemana on vastuullisuus. Vastuullisuus on ohittamaton asia kaikille organisaatioille ja se on sitä myös viestinnän ammattilaiselle kyetäkseen toimimaan organisaationsa sisäisenä muutosagenttina, brändin rakentajana ja johdon tukena.

ProCom NEXT – Vastuullisuuden koulutusohjelmaan voi tutustua osoitteessa: https://procom.fi/tapahtumat/vastuullisuuden-koulutusohjelma/vastuullisuuden-koulutusohjelma/

Vastuullisuuden aamupäivään 8.6. voi ilmoittautua osoitteessa: http://tapahtumat.procom.fi.pwire.fi/tapahtumat/vastuullisuuden-aamupaiva/

Yhteyshenkilöt

LISÄTIEDOT

Lisätietoja Vastuullinen viestintä -teoksesta antavat:
Visa Penttilä, puh. 050 3749 314 ja
Elina Melgin, puh. 040 821 1688

Lisätietoja Vastuullisuuden koulutusohjelmasta antaa:
Miia Rosenqvist, puh. 050 534 4843

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry
ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry
Kasarmikatu 23 A 5, 2. krs.
00130 HELSINKI

+358 (0)9 135 7775http://www.procom.fi

ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry (per. 1947) on Suomen suurin viestinnän ammattilaisten järjestö, joka toimii jäsentensä osaamisen kehittäjänä, yhteistyöfoorumina ja alan vaikuttajana. Jäseninä on noin 3 000 viestinnän parissa työskentelevää ammattilaista – asiantuntijoita, viestintäpäälliköitä, viestintäjohtajia, viestintäalan yrittäjiä, konsultteja ja opiskelijoita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry

Luottamuksen rakentaminen ja ylläpitäminen on viestintäammattilaisen tärkein tehtävä Pohjoismaissa8.9.2021 13:29:29 EEST | Tiedote

Yhteispohjoismainen verkosto The Nordic Alliance for Communication & Management (NORA) on julkaissut yhteistyössä European Communication Monitorin (ECM) kanssa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa toteutetun viestintäalan kyselytutkimuksen tulokset. Viestintäalan ECM-tutkimuksia on tehty 2007 alkaen eri puolilla maailmaa, mutta ensimmäistä kertaa sellainen ilmestyy Pohjoismaista.

Kia Haring Global Alliancen hallitukseen Pohjoismaiden viestintäjärjestöjen mandaatilla4.5.2021 12:19:36 EEST | Tiedote

Maailmanlaajuinen viestintäjärjestöjen kattojärjestö Global Alliance for Public Relations and Communication Management (GA) on valinnut hallitukseensa TietoEVRYn viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Kia Haringin. Hän edustaa GA:ssa sekä ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:tä, jonka hallituksen jäsen hän on, sekä Norjan (Kommunikasjonsforeningen) ja Ruotsin (Sveriges Kommunikatörer) sisarliittoja. Kyseessä on globaali järjestö, johon kuuluu yli 300 000 viestintäammattilaista noin 120 maasta.

Poikkeusaika on nostanut viestinnän arvostusta yhteiskunnassa – viestintäammattilaiset antavat hyvän arvosanan hallituksen koronaviestinnälle22.4.2021 08:45:50 EEST | Tiedote

ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry toteutti jäsenten ja keskeisten sidosryhmiensä parissa Luottamus ja maine -tutkimuksen helmi-maaliskuussa 2021. Samalla kysyttiin viestijöiden näkemyksiä koronakriisin vaikutuksista yhteiskunnalliseen viestintään ja viestintätyöhön organisaatioissa. Viestintäammattilaiset ovat varsin tyytyväisiä Suomen hallituksen ja viranomaisten viestintään koronakriisin aikana. Peräti 73 % viestijöistä kokee, että Suomen hallitus on onnistunut koronakriisin aikaisessa viestinnässä erittäin tai melko hyvin. Viranomaisviestinnän onnistumista hyväksi tai melko hyväksi arvioi 66 % viestijöistä. Viestintä tulee näkyväksi kriiseissä Jopa 85 % kyselyyn vastanneista viestijöistä on täysin tai jokseenkin samaa mieltä siitä, että viestinnän painoarvo omassa organisaatiossa on lisääntynyt koronakriisin aikana. – Viestinnän arvo tulee näkyväksi poikkeustilassa, ProComin toimitusjohtaja, FT Elina Melgin toteaa. Kriisit pakottavat organisaatioita, poliittisia toimijoita ja vir

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme