Finanssiala ry

Kutsu medialle: Vauvasta senioriin – taloudellinen varautuminen

Jaa

Tervetuloa Vauvasta senioriin – taloudellinen varautuminen -tilaisuuteen. Tilaisuus järjestetään jouluisissa merkeissä keskiviikkona 19.12. kello 9–12 hotelli Glo Artissa, Lönnrotinkatu 29.

Tilaisuus on jatkoa joulukuussa 2017 ja kesäkuussa 2018 järjestettyihin workshoppeihin, joissa pohdittiin ikääntymiseen varautumista eri teemojen näkökulmasta. Keskustelut koottiin raporttiin ja raportin pohjalta on nyt laadittu opas "Suunnittele itse elämääsi - talousasiat hoitoon huolella". Opas julkistetaan tilaisuudessa.

Tilaisuudessa suunnitellaan lisäksi yhdessä työkalua erityisesti elämän muutostilanteita varten. Mitä asioita tulisi missäkin elämänvaiheessa ottaa huomioon, kun miettii omaa taloudellista tulevaisuuttaan?

Ilmoittauduthan kehityspäällikkö Kristiina Siikalalle. Yhteystiedot kutsun lopussa.

Tilaisuuden ohjelma:

8.30

Päivä alkaa jouluisella aamiaisella

9.00

Taloudellinen varautuminen - vauvasta senioriin

Toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi, Finanssiala ry

 

Saunatontusta älylaudeliinaan – miten saunaturvallisuutta voidaan parantaa

9.20

"Suunnittele itse elämääsi - talousasiat hoitoon huolella" -opas valmiina käyttöön

Kehityspäällikkö Kristiina Siikala, Finanssiala ry

9.30

Miten FINEn neuvonnan arjessa näkyvät ikääntyvien finanssiasioihin liittyvät huolet

Toimitusjohtaja Elli Reunanen, FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta

9.45

Missä iässä taloudellinen suunnittelu on syytä aloittaa?

Kouluikäisenä, ensimmäisessä työpaikassa, asunnon oston yhteydessä, lasten syntyessä vai eläkkeelle siirtyessä - katsotaan video

9.50

Tauko

10.05

Kansalaiskyselyn tuloksia vanhuuteen varautumisesta

Ohjelmapäällikkö Reija Heinola, Vanhustyön Keskusliitto

10.15

Työpaja käynnistyy

Minkälainen muistilista/työkalu olisi tarpeen, jotta taloudellinen varautuminen tulisi mieleen oikealla hetkellä? Mitä tulisi ottaa huomioon?

Miten työskentelemme? Viestintäpäällikkö Elina Antila FINEstä ja johtava asiantuntija Päivi Luna Finanssiala ry:stä johdattelevat työpöytäkeskusteluun.

Yhteenveto työskentelystä pöydittäin

11.00 

Tietoiskuja ikääntyneille tarjottavista finanssialan palveluista

11.30

Jouluglögiä ja pientä purtavaa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Finanssiala ry
Finanssiala ry
Itämerenkatu 11 - 13
00180 HELSINKI

020 793 4200http://www.finanssiala.fi

Finanssiala ry (FA) edustaa Suomessa toimivia pankkeja, henki-, työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöitä, rahasto- ja rahoitusyhtiöitä sekä arvopaperivälittäjiä. Rakennamme jäsenillemme toimintaympäristöä, jossa ne voivat liiketoiminnallaan lisätä suomalaista hyvinvointia.

Finanssiala - Uudistuvan alan ääni

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finanssiala ry

Pankkibarometri: Yritysten luotonkysyntä laimenee20.3.2019 07:00:00 EETTiedote

Finanssiala ry:n tuoreen Pankkibarometrin mukaan sekä kotitalouksien että yritysten luotonkysyntä on vuoden ensimmäisellä neljänneksellä ollut laimeampaa kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana. Erityisesti kotitalouksien sijoitustoimintaa ja sijoitusasuntojen hankintaa varten otettujen lainojen kysynnän arvioidaan heikentyvän. Myös yritysten investointilainakysynnän odotetaan vähenevän. Barometrikysely I/2019 tehtiin helmi-maaliskuun vaihteessa.

Eläkemaksumuutoksille on hyvin aikaa – eläkevarojen tuottoja ei pidä panna verolle19.3.2019 10:14:33 EETTiedote

​Syntyvyyden lasku aiheuttaa työeläkemaksuun pitkällä aikavälillä voimakkaan korotuspaineen, kertoo 19.3.2019 julkaistu Eläketurvakeskuksen laskelma lakisääteisten eläkkeiden kehityksestä. Korotuspaineeseen on syytä varautua hyvissä ajoin. ”On arvokasta, että työeläkejärjestelmästä tehdään asiantuntevia pitkän aikavälin laskelmia. Samanlaista suunnitelmallisuutta voisi toivoa muultakin sosiaaliturvalta”, Finanssiala ry:n (FA) varatoimitusjohtaja Esko Kivisaari toteaa.

Väestörekisterikeskukselta hyvä avaus kansallisen tunnistamisen strategian pohjaksi8.3.2019 15:14:07 EETTiedote

Väestörekisterikeskuksen (VRK) selvitys sähköisen tunnistamisen eri vaihtoehdoista on tervetullut. Finanssiala arvostaa, että selvitystyön aikana on kuultu laajalti vahvan sähköisen tunnistamisen toimijoita niin yksityiseltä sektorilta, julkishallinnosta kuin etujärjestöistäkin. VRK luovutti 8.3.2019 selvityksen kansalaisten sähköisen tunnistamisesta vaihtoehdoista kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläiselle.

Rahamuulit kuriin – pankkien ja viranomaisten yhteistyötä tiivistettävä rahanpesun torjunnassa7.3.2019 14:06:53 EETTiedote

Rahanpesun torjunta vaatii tiiviimpää yhteistyötä paitsi kansainvälisesti, myös valvovien viranomaisten, lainsäätäjien ja pankkien välillä. Lisäksi pankkien tulisi voida vaihtaa keskenään tietoja epäilyttävistä liiketoimista. Keskusrikospoliisi tiedotti 7. maaliskuuta uudesta Suomeen rantautuneesta ilmiöstä: ammattimaisista rahanpesijöistä. Niin sanottujen ammattimuulien arvioidaan viime vuonna avanneen Suomessa satoja pankkitilejä väärennetyn henkilöllisyyden turvin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme