Finanssiala ry

Kutsu medialle: Vauvasta senioriin – taloudellinen varautuminen

Jaa

Tervetuloa Vauvasta senioriin – taloudellinen varautuminen -tilaisuuteen. Tilaisuus järjestetään jouluisissa merkeissä keskiviikkona 19.12. kello 9–12 hotelli Glo Artissa, Lönnrotinkatu 29.

Tilaisuus on jatkoa joulukuussa 2017 ja kesäkuussa 2018 järjestettyihin workshoppeihin, joissa pohdittiin ikääntymiseen varautumista eri teemojen näkökulmasta. Keskustelut koottiin raporttiin ja raportin pohjalta on nyt laadittu opas "Suunnittele itse elämääsi - talousasiat hoitoon huolella". Opas julkistetaan tilaisuudessa.

Tilaisuudessa suunnitellaan lisäksi yhdessä työkalua erityisesti elämän muutostilanteita varten. Mitä asioita tulisi missäkin elämänvaiheessa ottaa huomioon, kun miettii omaa taloudellista tulevaisuuttaan?

Ilmoittauduthan kehityspäällikkö Kristiina Siikalalle. Yhteystiedot kutsun lopussa.

Tilaisuuden ohjelma:

8.30

Päivä alkaa jouluisella aamiaisella

9.00

Taloudellinen varautuminen - vauvasta senioriin

Toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi, Finanssiala ry

 

Saunatontusta älylaudeliinaan – miten saunaturvallisuutta voidaan parantaa

9.20

"Suunnittele itse elämääsi - talousasiat hoitoon huolella" -opas valmiina käyttöön

Kehityspäällikkö Kristiina Siikala, Finanssiala ry

9.30

Miten FINEn neuvonnan arjessa näkyvät ikääntyvien finanssiasioihin liittyvät huolet

Toimitusjohtaja Elli Reunanen, FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta

9.45

Missä iässä taloudellinen suunnittelu on syytä aloittaa?

Kouluikäisenä, ensimmäisessä työpaikassa, asunnon oston yhteydessä, lasten syntyessä vai eläkkeelle siirtyessä - katsotaan video

9.50

Tauko

10.05

Kansalaiskyselyn tuloksia vanhuuteen varautumisesta

Ohjelmapäällikkö Reija Heinola, Vanhustyön Keskusliitto

10.15

Työpaja käynnistyy

Minkälainen muistilista/työkalu olisi tarpeen, jotta taloudellinen varautuminen tulisi mieleen oikealla hetkellä? Mitä tulisi ottaa huomioon?

Miten työskentelemme? Viestintäpäällikkö Elina Antila FINEstä ja johtava asiantuntija Päivi Luna Finanssiala ry:stä johdattelevat työpöytäkeskusteluun.

Yhteenveto työskentelystä pöydittäin

11.00 

Tietoiskuja ikääntyneille tarjottavista finanssialan palveluista

11.30

Jouluglögiä ja pientä purtavaa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Finanssiala ry
Finanssiala ry
Itämerenkatu 11 - 13
00180 HELSINKI

020 793 4200http://www.finanssiala.fi

Finanssiala ry (FA) edustaa Suomessa toimivia pankkeja, henki-, työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöitä, rahasto- ja rahoitusyhtiöitä sekä arvopaperivälittäjiä. Rakennamme jäsenillemme toimintaympäristöä, jossa ne voivat liiketoiminnallaan lisätä suomalaista hyvinvointia.

Finanssiala - Uudistuvan alan ääni

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finanssiala ry

KORJATTU LINKKI // Pankkibarometri: Kotitalouksien luotonkysyntä laimenemassa18.6.2019 06:52:51 EESTTiedote

Finanssiala ry:n tuoreen Pankkibarometrin mukaan kotitalouksien luotonkysyntä on vuoden toisella neljänneksellä ollut laimeampaa kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana. Erityisesti kotitalouksien sijoitustoimintaa ja sijoitusasuntojen hankintaa varten otettujen lainojen kysynnän arvioidaan edelleen heikentyvän. Yritysten luotonkysynnässä on havaittavissa hienoista elpymistä. Erityisesti yritysten investointilainakysynnässä odotetaan talven notkahduksen jälkeen varovaista kasvua. Barometrikysely II/2019 tehtiin touko-kesäkuun vaihteessa.

Pankkibarometri: Kotitalouksien luotonkysyntä laimenemassa18.6.2019 06:00:00 EESTTiedote

Finanssiala ry:n tuoreen Pankkibarometrin mukaan kotitalouksien luotonkysyntä on vuoden toisella neljänneksellä ollut laimeampaa kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana. Erityisesti kotitalouksien sijoitustoimintaa ja sijoitusasuntojen hankintaa varten otettujen lainojen kysynnän arvioidaan edelleen heikentyvän. Yritysten luotonkysynnässä on havaittavissa hienoista elpymistä. Erityisesti yritysten investointilainakysynnässä odotetaan talven notkahduksen jälkeen varovaista kasvua. Barometrikysely II/2019 tehtiin touko-kesäkuun vaihteessa.

Ikääntyneiden talous kuntoon - tule seuraamaan keskustelua Silver Economy Forumiin14.6.2019 12:07:12 EESTKutsu

Tule kuulemaan ennakkotuloksia tuoreesta tutkimuksesta Finanssiala ry:n ja Etlan yhteiseen tilaisuuteen 9.7.2019 Finlandia-talolla klo 12.30-13.30. Toimittajien tulee akkreditoitua tilaisuuteen. Tutkimuksen tuloksia esittelee tutkimusjohtaja Niku Määttänen Etlasta ja tutkimuksen pohjalta asiasta ovat keskustelemassa Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kaupin johdolla muun muassa eläkeläisliittojen etujärjestö EETUn hallituksen puheenjohtaja Anneli Taina. Kommenttipuheenvuoron pitää sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen.

Ilmastonmuutoksen hillintä toteutuu finanssialalla erityisesti sijoitustoiminnassa12.6.2019 16:00:00 EESTTiedote

Suomalaiset finanssialan yritykset ovat edelläkävijöitä Euroopassa ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Finanssiala ry:n (FA) keväällä tekemään kyselyyn vastanneista jäsenyhtiöistä 87 prosenttia kertoi ottavansa ilmastonmuutoksen huomioon sijoitustoiminnassaan. Jäsenyhtiöistä lähes 90 prosenttia on mukana myös erilaisissa ilmastonmuutoksen torjuntaan liittyvissä sitoumuksissa tai yhteistyöhankkeissa.

Sähköisiä järjestelmiä terveydenhuollossa jo laajasti käytössä – tehtävää riittää silti4.6.2019 08:52:58 EESTTiedote

Terveydenhuollon asiakirjoja välitetään Suomessa organisaatiolta toiselle vuosittain satojatuhansia edelleen postitse. Finanssiala ry:n (FA), Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin, Kelan sekä sosiaali- ja terveysministeriön yhteisessä kestävän kehityksen sitoumuksessa on asetettu kunnianhimoisia tavoitteita asiakirjojen sähköistämiselle. Sähköistämisen tiellä on vielä kuitenkin monia haasteita, joista lainsäädäntö on yksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme