Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Kutsu medialle Venexpo-infoon

Jaa

Ensi kesän venehankintoja pääsee jälleen tekemään Turussa, Venexpossa. Venexpossa nähdään tänä vuonna uusien veneiden lisäksi myös laadukkaita käytettyjä veneitä. Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi tapahtumaan pääsee tänä vuonna maksutta. Turun Messukeskus toivoo, että esim. pääsylippuihin käytetyt varat ohjattaisiin Pidä Saaristo Siistinä ry:lle.

Esillä on ensimmäistä kertaa Niklot Daycruiser. Se on Turussa Suomen olosuhteisiin suunniteltu hauska ja turvallinen purjevene. Venetyyppi on uusi ja sen sarjavalmistus alkaa 2018.

Mukana on myös mielenkiintoisiaja harvinaisia klassikkoveneitä, kuten Turun Veneveistämöllä eli Åbo Båtvarfilla 1946 rakennettu Ann Mari -pikavene. Kunnostettu vene ehti olla noin parikymmentä vuotta ladon kätköissä.

Esillä on myös pieni lasikuituinen pikavene, Tornado, joita Turun Veneveistämöllä teetti Speden hyvä ystävä, keksijä Keijo Parkkunen. Veneillä ajettiin kilpaa ja myös huviteltiin. Sama venemalli oli mukana mm. ja Speden Pähkähullu Suomi -elokuvassa.

Monipuolisessa messuohjelmassa on mm. tutustumismatka Baltian vierasvenesatamiin. Messuilta saadaan vinkkejä veneen ulkoasun muuttamiseen teippaamalla. Ohjelmassa on myös koepurjehdusta lapsille ja nuorille, ja lauantaina messuilla vietetäänkin perhepäivää. Koko messuohjelma: http://www.turunmessukeskus.fi/ohjelma/venexpo/

Näyttely sijoittuu kahteen halliin, ja esillä olevat veneet löytyvät täältä: http://www.turunmessukeskus.fi/tapahtuma/venexpo/veneet/


Venexpon mediainfo on torstaina 9.11. kello 11- 12, kokoustilassa 1-2 (2. kerros, Turun Messukeskus, Messukentänkatu 9-13)
Nautimme lounaan ja kuulemme seuraavat puheenvuorot. Tilaisuuden jälkeen näyttelyalue on vapaasti tutustuttavissa.

- Venexpo-tapahtuman poimintoja.
projektijohtaja Tiina Heiskari, Turun Messukeskus Oy

- Miten uuden M/S Roopen kesä sujui Saaristomerellä.
Isompi ja tehokkaampi alus on tuonut tonneittain roskaa, romua ja jätevesiä pois saaristostamme.
Pääsihteeri Aija Kaski, Pidä Saaristo Siistinä ry

- Niklot, uusi venetyyppi esittelyssä.
Gustav Lindqvist, Niklot Marin

- Puuveneharrastaja Jani Vahto esittelee näyttelyn klassikkoveneet

Tervetuloa!

Turun Messukeskus Oy

Ilmoitathan ystävällisesti osallistumisestasi 7.11. mennessä:

Taina Pärkö-Luotonen
viestintäpäällikkö, puh. 040 505 6424, taina.parko@turunmessukeskus.fi

Venexpo 9.-12.11. Turun Messukeskuksessa
www.venexpo.fi

Kuvia liitteenä.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot messuista:
projektijohtaja Tiina Heiskari, puh. 050 487 2015, tiina.heiskari@turunmessukeskus.fi

Kuvat

Lataa
Ann Mari
Ann Mari
Lataa
Keijo Parkkusen Tornado
Keijo Parkkusen Tornado
Lataa
Niklot Daycruiser
Niklot Daycruiser
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Messukentänkatu 9-13
20210 Turku

vaihde 02 337 111http://www.turunmessukeskus.fi

Turun Messukeskus Oy on messu- ja näyttelytoimintaa harjoittava palveluyritys, jonka liiketoimintaan kuuluvat messujen ohella tilojen vuokraus erilaisia tapahtumia, kongresseja ja messuja varten sekä näihin liittyvän tekniikan ja osaamisen markkinointi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Kansainvälinen Life Science Live -tapahtuma Suomeen19.6.2018 12:10Tiedote

Life Science Live on uusi, kansainvälinen lääketieteen ja terveydenhoidon ammattitapahtuma. Kokonaisuus järjestetään Turun Messukeskuksessa 15.-16.5.2019. Life Science Live -tapahtuman sisällöstä vastaavat Turun yliopisto, Åbo Akademi ja Turun ammattikorkeakoulu ja Turku Science Park Oy osana HealthTurku-kärkialan kehitystyötä. Turku Science Park Oy järjestää perinteisen HealthBIO-tapahtumansa Life Science Live -tapahtuman yhteyteen. Osana tapahtumakokonaisuutta on myös kaksipäiväinen i-HD (Improved Health Data) konferenssi.

Tiedote ja kutsu: Kansainvälinen Navigate yhdistää alan osaajat 16.-17.5. Meriteollisuuden ja -logistiikan tulevaisuus esillä Navigate-messuilla14.5.2018 13:36Kutsu

Noin 20 maata on edustettuna Navigate-messuilla, Turussa 16.-17.5. Kansainvälinen meriteollisuuden, varustamoiden ja merilogistiikan huippukohtaaminen järjestetään joka toinen vuosi Turun Messukeskuksessa. Tapahtuma on kasvussa ja mukana noin 200 alan yritystä. Messuille on tulossa kansainvälisiä osallistujia, näytteilleasettajia ja toimittajia mm. Venäjältä, Kiinasta, Etelä-Koreasta, Espanjasta, Virosta ja Ranskasta.

Viron nykykirjallisuus ja mm. lastenkirjallisuuden tuoreet suomennokset esillä Turun Kirjamessuilla8.5.2018 13:12Tiedote

Turun Kirjamessujen teemana on 100-vuotisjuhlavuottaan viettävä Viro. Turun Messukeskuksessa 5.–7.10.2018 nähdään maan nykykirjailijoita laajalta rintamalta. Mukana ovat esimerkiksi Kai Aareleid, Paavo Matsin, Valdur Mikita ja Andrei Ivanov. Ohjelmaa tuottavat Viro-instituutti Suomessa, Viron Suomen-suurlähetystö, Tuglas-seura ja Suomen Viro-yhdistysten liitto. Viro-teemakokonaisuuden suunnittelussa on mukana Jenni Haukio.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme