Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Kutsu medialle: Ympäristöstä. Yhdessä. -webinaarisarjalla yhteistä ymmärrystä ympäristöteemoihin

Jaa

Ympäristöstä. Yhdessä. -webinaarisarja käynnistetään perjantaina 15.1. maankäyttö- ja rakennuslakia käsittelevällä webinaarilla. Jatkoa saadaan heti 27.1. keskustelemalla vesien tilasta.

Ympäristöstä. Yhdessä. -webinaarit ovat merkittäviä sidosryhmä- ja vaikuttajatilaisuuksia, mutta myös uusia keskustelunavauksia. Parhaimmillaan ne lisäävät yhteistä ymmärrystä ja tuovat yhteen näkökulmia ja ihmisiä, jotka eivät normaalisti kohtaa.
 
Webinaareja on suunnitteilla vuodelle 2021 useampia. Tervetuloa kuulolle ja keskustelemaan!


MRL uudistuu – kuuluuko elinkeinoelämän ääni, vahvistuuko yritysten elinvoima? -webinaari 15.1.2021 klo 12.00 - 14.00

Maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) kokonaisuudistus on käynnissä. Uudistuksen toteutusmallilla on merkittävä vaikutus siihen, minkälaisessa toimintaympäristössä Suomen yritykset ja elinkeinoelämä uudet haasteet ja mahdollisuudet kohtaavat. Onko elinkeinoelämän ääntä kuultu riittävästi?
 
Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC:n, Rakennusteollisuuden ja Elinkeinoelämän keskusliiton kanssa. Mukana keskustelussa mm. Tytti Määttä, Anni Sinnemäki ja Ari Soininen - varmista oma paikkasi eturivissä. Tilaisuuden fasilitoi Demos Helsinki.


Yhdessä kohti vesien hyvää tilaa -webinaari 27.1.2021 klo 9.00 – 11.00

 
MTK:n ja SLC:n vesiohjelma on ilmestynyt. Tule mukaan kuuntelemaan, keskustelemaan ja haastamaan vesiasioista: Mikä voi muuttua ja millä aikavälillä vesien tilassa? Miten kestävä maa- ja metsätalous vie eteenpäin vesiensuojelua? Mikä on viljelijöiden ja metsänomistajien tehtävä ja tahtotila? Miksi ja mitä tutkimustietoa, työkaluja ja osaamista tarvitaan lisää?
 
Tilaisuuden järjestävät MTK ja SLC. Mukana keskustelussa mm. Airi Kulmala, Jenny Jyrkänkallio-Mikkola, Pasi Valkama ja Hannu Hökkä sekä viljelijöiden ja metsänomistajien edustajat Sonja Ek-Johansson ja Matti Heikkilä.

  • Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen
  • Lisätietoja:
    • Liisa Pietola, ympäristöjohtaja, MTK, puh. 050 438 4014
    • Petteri Lillberg, vanhempi konsultti, Demos Helsinki, puh. 050 359 1572


Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Töitä Suomesta Oy laajenee kaikkiin maakuntiin18.1.2021 07:51:00 EETTiedote

Viime keväällä kausityövoimakriisiä ratkomaan perustettu Töitä Suomesta Oy laajentaa 18.1. toimintansa koko Suomeen. Samalla yhtiö lanseeraa palveluvalikoiman, jolla voidaan auttaa maaseudun työnantajia ja työntekijöitä. MTK, ProAgria ja Suomen Kylät tekivät rohkean päätöksen viime vuonna perustaessaan yhteisen yhtiön. Nyt on aika ottaa yhtiön seuraava askel, kertoo Töitä Suomesta Oy:n toimitusjohtaja Marko Mäki-Hakola.

MTK haluaa, että kansan tahto suitsia kuntien pakkolunastuksia maakaupoissa tuodaan lainsäädäntöön – järjestön kuntavaaliohjelma muistuttaa, että maaseutu ja kaupungit tarvitsevat toinen toisiaan11.1.2021 12:32:39 EETTiedote

Yhä useammassa kunnassa on ryhdytty hyödyntämään pakkolunastusta raakamaan hankinnassa niin, että kunta tekee bisnestä maakaupoilla pakkolunastamalla maat niiden omistajalta ja myymällä ne sitten voitolla eteenpäin. Maaseudun Tulevaisuuden tänään julkaiseman kyselyn mukaan yli puolet suomalaisista rajoittaisi kuntien oikeutta pakkolunastuksiin. Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK korostaa, että kuntien kaavoitusmonopoliin perustuvan, pakkolunastuksiin liittyvän bisneksen mahdollistavat lainsäädännölliset porsaanreiät on tukittava.

Kohti kiihkeää kuntavaalikevättä – MT:n ja MTK:n paneeli aloittaa kevään poliittisen keskustelun kuntavaalien lähestyessä maanantaina 11.1 klo 105.1.2021 13:39:26 EETKutsu

Tervetuloa seuraamaan neljän puolueen puheenjohtajan kuntavaalipaneelin videolähetystä maanantaina 11.1.2021 kello 10-11. Maaseudun Tulevaisuuden sekä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton järjestämään paneeliin osallistuvat perussuomalaisten Jussi Halla-Aho, vihreiden Maria Ohisalo, kokoomuksen Petteri Orpo ja keskustan Annika Saarikko. Esillä ovat ajankohtaisimmat politiikan käänteet sekä kuntavaalien kiintoisimmat aiheet rahan riittävyydestä, monipaikkaisesta elämästä ja pakkolunastuksista aina susiin asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme