WolfcomWolfcom

Kutsu: Medialounaalta parempaan tulevaisuuteen keskiviikkona 29.11. kello 11.00 @ Perho

Jaa

Ruokahävikin vähentäminen on yksi Suomen ja koko globaalin ruokapolitiikan keskeisimpiä haasteita. Sen puolittamiseksi on asetettu niin YK:n, kuin EU-komissionkin tasolla kunnianhimoiset tavoitteet, mutta voiko yksittäinen kuluttaja Suomessa vaikuttaa suureen kuvaan? Haluamme käsitellä tähdellistä asiaa hyvällä maulla ja kutsumme median edustajat Perho Liiketalousopiston ja leipomoyhtiö Vaasanin yhdessä isännöimälle medialounaalle Ravintola Perhoon keskiviikkona 29. marraskuuta kello 11.00 (sisäänkäynti Ravintola Perhon pääovesta Mechelininkatu 7, Helsinki).

Ensimmäiset oluet syntyivät 5 000 vuotta sitten, kun leipää tipahti vesiastiaan ja se lähti spontaanisti käymään. Leipomoyhtiö Vaasan tukee uutta kotimaista hanketta, jossa hävikkileivästä pannaan  Wasted-olutta.
Ensimmäiset oluet syntyivät 5 000 vuotta sitten, kun leipää tipahti vesiastiaan ja se lähti spontaanisti käymään. Leipomoyhtiö Vaasan tukee uutta kotimaista hanketta, jossa hävikkileivästä pannaan Wasted-olutta.

Ruokahävikin vähentäminen on teema, jossa enemmän kokkeja sopassa on parempi. Siksi kuulemme noin 1,5 tuntia kestävällä, Suomen ravintolakentän tulevien supertähtien ja mielipidevaikuttajien valmistamalla kolmen ruokalajin lounaalla Perhon omasta pellosta pöytään -kasvatusmenetelmästä sekä siitä, miten hävikkiä käsitellään ravintolakoulun opetuksessa. Hävikkiruokaravintola Loopin edustaja kertoo hävikin hyödyntämisestä ravintolakäytössä ja leipomoyhtiö Vaasan esittelee ruokahävikkiin liittyviä tutkimustuloksiaan ja aiheeseen liittyviä toimenpiteitään*.

Läpi lounaan on mahdollista maistella hävikkileivästä valmistetun Wasted-oluen alkoholitonta, sekä maailman-ensi-maljansa nostettavaa keskiolut-versioita ja todetaan, mitä kaikkea hyvää seurasi siitä, kun leivänpalanen tippui 5 000 vuotta sitten vesiastiaan.

Medialounas Ravintola Perhossa keskiviikkona 29. marraskuuta kello 11.00.

Ilmoittautumiset maanantaihin 27. marraskuuta mennessä samuel.sorainen@wolfcom.fi. Ilmoittakaa samalla ystävällisesti mahdollisista ruoka-aine -allergioista. Lisätietoja myös +358 400 579653, Samuel Sorainen / Wolfcom Oy.

Lämpimästi tervetuloa!

Minna Cousins, Kaupallinen johtaja, Vaasan Oy

Juha Ojajärvi, Rehtori, Perho liiketalousopisto

Jarmo Åke, Koulutusteknologian kehittämispäällikkö, Perho liiketalousopisto

* Suomalaisessa elintarvikeketjussa haaskataan Luonnonvarakeskuksen tekemän selvityksen** mukaan vuosittain jopa 460 miljoonaa kiloa syömäkelpoista ruokaa. Suurin yksittäinen hävikkituotekategoria noin 20 % osuudella kaikesta kauppojen ylijäämäruoasta on leipä.

** Ruokahävikki suomalaisessa ruokaketjussa: Foodspill 2010-2012 -hankkeen loppuraportin perusteella  kotitalouksien ja ravitsemispalveluiden ruokahävikkimääräksi arvioidaan yhteensä noin 200-250 miljoonaa kiloa turhaan tuotettua ruokaa. Henkilöä kohti laskettuna tämä tekee noin 35-45 kiloa vuodessa. Kun mukaan tarkasteluun otetaan myös kaupan ja elintarviketeollisuuden hävikki, saadaan Suomen ruokahävikkimääräksi yhteensä 335-460 miljoonaa kiloa eli 62-86 kiloa henkilöä kohti vuodessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Minna Cousins, Kaupallinen johtaja, Vaasan Oy
+358 40 553 4949, minna.cousins@vaasan.com

Samuel Sorainen, PR- ja viestintätoimisto Wolfcom Oy
+358 400 5798653, samuel.sorainen@wolfcom.fi

Kuvat

Ensimmäiset oluet syntyivät 5 000 vuotta sitten, kun leipää tipahti vesiastiaan ja se lähti spontaanisti käymään. Leipomoyhtiö Vaasan tukee uutta kotimaista hanketta, jossa hävikkileivästä pannaan  Wasted-olutta.
Ensimmäiset oluet syntyivät 5 000 vuotta sitten, kun leipää tipahti vesiastiaan ja se lähti spontaanisti käymään. Leipomoyhtiö Vaasan tukee uutta kotimaista hanketta, jossa hävikkileivästä pannaan Wasted-olutta.
Lataa
Vaasan Ruispalat on Suomen suosituin leipä joten jos sitä jää yli, on vain kunniakasta, että siitä pannaan Suomen ensimmäistä hävikkileipäolutta.
Vaasan Ruispalat on Suomen suosituin leipä joten jos sitä jää yli, on vain kunniakasta, että siitä pannaan Suomen ensimmäistä hävikkileipäolutta.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Wolfcom
Wolfcom
Tehtaankatu 40 B
00150 Helsinki

+358400579653http://www.wolfcom.fi/

Viestintätoimisto Wolfcom Boutique PR- and Communications, Helsinki, Finland

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Uusi opaskirja esittelee Tallinnaa suomalaisten silmin9.11.2017 11:30Tiedote

Tallinnan legendaarinen Viru-hotelli julkaisi 45. juhlavuotensa kunniaksi opaskirjan, joka esittelee Tallinnan mielenkiintoisimmat ja yllättävimmätkin nähtävyydet ja tekemiset suomalaisten Tallinnan-ystävien omien kokemusten kautta. Kirjassa jakavat suosituksensa muiden muassa presidentti Tarja Halonen, kirjailija Sofi Oksanen, F1-kuski Mika Salo, muusikko Ilkka Alanko, elokuvatuottaja Markus Selin, jääkiekkoilija Siim Liivik ja monet muut tutut suomalaiset.

Uudessa Tuntematon sotilas -elokuvassa arvuutellaan jälleen, kuinka konjakkia leikataan31.10.2017 15:00Tiedote

Alun perin jatkosodan aikana rintamamiesten rajoitettuun juhlallisuuskäyttöön luodut Puolustuslaitos Leikattua konjakkia ja Puolustuslaitos Viinaa ovat väkevässä roolissa paitsi Väinö Linnan Tuntematon sotilas -kirjassa, myös kaikissa kolmessa siihen perustuvassa elokuvaversiossa. Aku Louhimiehen ohjaamassa uudessa Tuntematon sotilas -elokuvassa leirinuotiolla arvuutellaan, kuinka konjakkia leikataan. Nykypäivän versiossa Puolustuslaitos Leikattua on aidon ranskalaisen konjakin ja kotimaisen vodkan sekoite ja se valmistetaan Kuopiossa Lignell & Piispasen toimesta.

Suomalainen rullalautailutähti toteutti haaveensa yöllisessä huvipuistossa24.10.2017 17:26Kutsu

Kansainvälistä läpimurtoaan tekevä 23-vuotias Jaakko Ojanen on tänä vuonna skeitannut itsensä suuren yleisön tietoisuuteen. Skeittauksen moninkertainen Suomen mestari on päässyt näyttämään taitojaan maailmalla, mutta ehti toteuttamaan syksyllä poikkeuksellisen projektin kotikaupungissaan Tampereella. Rullalautailu Särkänniemen huvipuistossa on normaalisti kielletty, mutta Ojanen sai ainutkertaisen mahdollisuuden skeitata yhden yön ajan uusia spotteja, joihin kenellekään muulla ei ole aiemmin ollut pääsyä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme