Jyväskylän yliopisto

Kutsu median edustajille: Suomen politiikan tutkijoiden vuotuinen päätapahtuma 11.–12.5. Jyväskylässä

Jaa
Politiikan tutkimuksen päivät järjestetään Jyväskylän yliopistossa 11.–12.5. Konferenssin järjestäjinä ovat yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitos ja Valtiotieteellinen yhdistys. Kysymyksessä on Suomen suurin politiikan tutkimuksen tapahtuma, joka kerää yhteen noin kaksisataa politiikan tutkijaa ja tutkimuksesta kiinnostunutta osallistujaa.

Konferenssin teemalla ”Politiikka, kieli ja aika” kiinnitetään huomiota politiikan kielellisiin ja ajallisiin ulottuvuuksiin. Työryhmien ajankohtaiset ja moninaiset teemat vaihtelevat vaalitutkimuksesta demokratian, maailmanpolitiikan ja politiikan teorian kysymyksiin.

– Konferenssi on herättänyt suurta kiinnostusta, ja odotan innolla keskusteluja kollegojen kanssa, Valtiotieteellisen yhdistyksen puheenjohtaja Hanna-Mari Kivistö kertoo. – Työryhmät heijastavat mainiosti yhtäältä tieteenalan moninaisuutta ja toisaalta monitieteisiä lähtökohtia. Aiheiden kirjo nostaa hienolla tavalla esiin politiikan tutkimuksen merkityksen ajankohtaisten ilmiöiden ja kysymysten analyysissa sekö tutkimustiedon yhteiskunnallisen merkityksen, hän lisää.

Päivät avaa torstaina konferenssin teemoihin kytkeytyvä round table -keskustelu, jonka panelistit ovat kansainvälisesti tunnettuja tutkijoita. Mukana ovat Adrian Blau (King’s College London / Helsinki Collegium for Advanced Studies), Charlotte Epstein (University of Sydney / Helsinki Collegium for Advanced Studies), Kia Lindroos (University of Jyväskylä) ja Henk te Velde (Leiden University) Tarkemmin teemasta täältä: https://www.jyu.fi/en/congress/politiikantutkimuksen-paivat-2023/keynotes

Perjantaina ohjelmassa on Politiikasta-lehden paneeli, jonka teemana on ”Numeroiden valta politiikan journalismissa” Panelistit ovat Henri Koskinen (Turun yliopisto), Keskisuomalaisen varapäätoimittaja Inkeri Pasanen, Johanna Vuorelma (Eurooppa-tutkimuksen keskus, Helsingin yliopisto) ja Timo Harjuniemi (Helsingin yliopisto).
Lisää panelisteista: https://www.jyu.fi/en/congress/politiikantutkimuksen-paivat-2023/politiikasta-lehden-paneeli

Työryhmiä runsaasti ja aiheet kuvastavat tutkimuksen kirjoa

Työryhmiä päivillä kokoontuu kaikkiaan 24 kappaletta. Niiden

aiheet: https://www.jyu.fi/en/congress/politiikantutkimuksen-paivat-2023/workshops

ja kokoontumistilat täältä Työryhmien aikataulut / — University of Jyväskylä (jyu.fi)

Ajankohtainen on esimerkiksi työryhmä ”Auktoriteetti, luottamus ja legitimiteetti politiikassa” -otsikolla työskentelevä työryhmä, joka käsittelee hallitusneuvottelujenkin aikaan noussutta kysymystä luottamuksesta. Mitä luottamuksella on tarkoitettu eri aikakausien politiikassa? Miten legitimiteettiä voi hahmottaa aikana, jota määrittää yhtäältä valtava määrä tutkimustietoa ympäristöä uhkaavasta ilmastokriisistä ja toisaalta poliittisen päätöksenteon kyvyttömyys vastata uhkaan riittävällä tavalla? Ryhmä kokoontuu torstaina 11.5. klo 14–15.30 Musica-rakenuksen Boombox-tilassa M106.

Kvantifioinnista, eli numeerisen tiedon tuottamisesta ja käytöstä, on tullut viime vuosikymmeninä keskeistä monilla elämänalueilla, kuten politiikassa, julkishallinnossa, mediassa, kansalaisjärjestöissä ja henkilökohtaisessa elämässä. Työryhmä ”Numeroiden poliittinen valta” paneutuu tähän ajankohtaiseen aiheeseen. Se kokoontuu torstaina 11.5. klo 14–15.30 Musica-rakenuksessa M 307.

Kylmän sodan jälkeen maailman poliittiset valtasuhteet ovat ajautuneet mullistuksen tilaan. Yhdysvaltain ja lännen edustamasta liberaalista sääntöpohjaisesta järjestyksestä on muodostumassa vain yksi mahdollinen vaihtoehto ”multiplex-maailmaksi” kuvatulla maailmanpolitiikan näyttämöllä. Kiina ja Venäjä tarjoavat ratkaisujaan, kun kansainvälistä järjestystä koskevat visiot ja niiden retoriikat ovat keskeinen osa maailmanpoliittista valtapeliä. Näitä kysymyksiä käsittelee ”Maailmanpolitiikan murros ja visiot kansainvälisestä järjestyksestä” -työryhmä.
Torstaina 11.5. klo 14–15.30 Lozzin kerhohuone Alvar P 203.

Toimittajat ovat tervetulleita seuraamaan konferenssin paneeleita. Ilmoittautumiset ja haastattelypyynnöt tutkimusavustaja Aino-Mari Uismalle: aino-mari.j.uisma@jyu.fi

Lisätietoja: Valtiotieteellinen yhdistyksen puheenjohtaja, YTT, Hanna-Mari Kivistö: hanna-mari.t.kivisto@jyu.fi

Politiikan tutkimuksen päivät 2023 / Statsvetardagarna 2023 / FPSA Annual Conference — University of Jyväskylä (jyu.fi)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös: Vaihdevuodet heikentävät veriarvoja, mutta eivät laske lepoenergiankulutusta tai rasvanpolttokykyä (Karppinen)8.6.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

TtM Jari Karppinen tutki liikuntalääketieteen väitöskirjassaan vaihdevuosien ja fyysisen aktiivisuuden yhteyttä aineenvaihduntaan mittaamalla lepoenergiankulutusta, rasvan käyttöä levossa ja liikkuessa sekä veren aineenvaihduntatuotteiden pitoisuuksia. Karppinen selvitti myös, kertooko tehokkaammin toimiva rasvanpoltto paremmasta kyvystä hallita verensokeria sokerirasituskokeen aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme