Lääkärit Ilman Rajoja

Kutsu mediatilaisuuteen: Aliravitsemus Nigeriassa  

Jaa
Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön Nigerian maavastaava, lääkäri Simba Tirima
Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön Nigerian maavastaava, lääkäri Simba Tirima

Kuluneen vuoden aikana Lääkärit Ilman Rajoja on nähnyt poikkeuksellisen suuria määriä aliravitsemuspotilaita eri puolilla maailmaa. Esimerkiksi Nigerian luoteisosassa järjestö on hoitanut tämän vuoden aikana 68 prosenttia enemmän aliravitsemuspotilaita kuin vastaavana aikana viime vuonna.

Nigerian maavastaava, lääkäri Simba Tirima kertoo tilaisuudessa etäyhteyksin aliravitsemusta aiheuttavista tekijöistä ja aliravitsemuksen hoidosta.

Tilaisuuden jälkeen kaksi suomalaista, aliravitsemustyötä tehnyttä avustustyöntekijää, sairaanhoitaja Piia Laitiainen ja lääkäri Laura Granö ovat käytettävissä haastatteluihin puhelimitse.

Missä: Teamsissä tai Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön toimistolla, Kumpulantie 5, Helsinki.

Milloin: Tiistaina 15.11. klo 13.30—14.30.

Kenelle: Toimittajille

Ilmoittautuminen: Vahvista osallistumisesi mahdollisimman pian tai 14.11. klo 15 mennessä anna-reetta.korhonen@helsinki.msf.org. Kerrothan myös, tuletko paikan päälle vai osallistutko etänä.

Tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön Nigerian maavastaava, lääkäri Simba Tirima
Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön Nigerian maavastaava, lääkäri Simba Tirima
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lääkärit Ilman Rajoja
Lääkärit Ilman Rajoja
Kumpulantie 5
00520 Helsinki

Lääkärit Ilman Rajoja on maailmanlaajuinen sairaanhoitoon keskittyvä avustusjärjestö. Olemme 50 vuoden ajan tarjonneet hoitoa siellä, missä kärsimys on suurinta. Terveydenhuolto, tuskan lievitys ja hengissä pysyminen eivät saa olla riippuvaisia taustasta, uskonnosta, mielipiteistä luonnonkatastrofien, sotien ja muiden kriisien keskellä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lääkärit Ilman Rajoja

Lääkintäjunan potilaiden vammat ja kertomukset osoittavat toistuvat hyökkäykset siviilejä vastaan Ukrainassa22.6.2022 11:07:32 EEST | Tiedote

Lääkärit Ilman Rajoja on evakuoinut junalla reilun kahden kuukauden aikana lääketieteellisin perustein 653 potilasta. Heidät siirrettiin turvallisemmilla alueilla sijaitseviin sairaaloihin Ukrainan itäisiltä alueilta, joihin sota vaikuttaa voimakkaasti. Matka kestää 20–30 tuntia, ja sen aikana hoitajat ja lääkärit tarkkailevat potilaita ja hoitavat heitä pitääkseen heidän tilansa vakaana. Monet potilaat kertoivat järjestön työntekijöille kammottavista kokemuksistaan. Potilastiedot ja lääkintäjunalla evakuoitujen potilaiden kertomukset osoittavat, että Ukrainassa käydään sotaa siviileistä välittämättä. Siviilien suojelu on järkyttävän puutteellista. Yli 40 prosenttia junassa olleista sodassa haavoittuneista on ikääntyneitä ja lapsia, joilla on räjähdys- ja sirpalevammoja, ampumahaavoja tai irronneita ruumiinosia. ”Tämä osoittaa, ettei siviilejä suojella, mikä on vakava kansainvälisen humanitaarisen oikeuden loukkaus”, toteaa järjestön hätäavun koordinaattori Christopher Stokes. ”Potilai

Lääkärit Ilman Rajoja: Haavoittuvimmassa asemassa olevat siirtolaiset evakuoitava Libyasta turvallisiin maihin20.6.2022 08:39:21 EEST | Tiedote

Lääkärit Ilman Rajoja kehottaa turvallisia maita, kuten Suomea ja muita Euroopan maita, tarjoamaan suojelua Libyassa loukossa oleville siirtolaisille. Haavoittuvimmassa asemassa olevien ihmisten evakuointia on nopeutettava välittömästi vahvistamalla olemassa olevia mekanismeja ja avaamalla vaihtoehtoisia reittejä pois maasta, järjestö vaatii. Kansainvälistä pakolaispäivää vietetään 20. kesäkuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme