DiakonissalaitosDiakonissalaitosDiakonissalaitos

Kutsu mediatilaisuuteen to 14.6. klo 14.00

Jaa
20.6. vietetään YK:n kansainvälistä pakolaispäivää, jolloin erityisesti huomioidaan ne miljoonat ihmiset, jotka esimerkiksi väkivaltaisten konfliktien takia ovat joutuneet jättämään kotinsa ja elämään pakolaisina.

Sodan ja pakolaisuuden traumatisoimien kiintiöpakolaisten hoidon saatavuutta edistetään valtakunnallisesti

Tervetuloa kuulemaan, miksi ja miten sodan ja pakolaisuuden traumatisoimien aikuisten psykiatrista hoitoa toteutetaan, mitä monikulttuurisessa hoitotyössä tulee huomioida ja mitä hoito edellyttää suomalaiselta hoitohenkilöstöltä. Saatavilla on käytännön kokemustietoa sodan ja pakolaisuuden traumatisoimien kiintiöpakolaisten taustoista ja hoitamisesta.

Helsingin Diakonissalaitoksen Psykotraumatologian keskuksessa on käynnistynyt Sotatraumatisoituneiden kuntoutus, jonka kohderyhmänä ovat kiintiöpakolaisina Suomeen tulleet sodan ja pakolaisuuden traumatisoimat aikuiset.

Toiminnan tavoitteena on kuntien osaamisen ja asiantuntijuuden vahvistaminen pakolaisuuteen liittyvässä mielenterveystyössä. Tämä edistää pakolaisten kotoutumista Suomeen sekä tukee kuntia vastaanottamaan kiintiöpakolaisia.

Potilastyö keskittyy Helsinkiin, mutta konsultaatiota, koulutusta ja työnohjausta kiintiöpakolaisten auttamiseen tarjotaan terveydenhuollon ammattilaisille valtakunnallisesti. Potilastyön ohella hankkeessa kehitetään digivälitteinen hoitotyön menetelmä, joka mahdollistaa hoidon ja kuntoutuksen arvioiden toteuttamisen maantieteellisistä etäisyyksistä huolimatta. Digivälitteinen työ palvelumuotoillaan, ja parhaat käytännöt jaetaan valtakunnallisesti kiintiöpakolaisia hoitavien tahojen verkostoissa.

Toiminta rahoitetaan Turvapaikka-, maahanmuutto ja kotouttamisrahaston (AMIF) toimintatuella vuosina 2018–2020.

Aika: Torstai 14.6. klo 14 – 16.00

Paikka: Helsingin Diakonissalaitos, Psykotraumatologian keskus, Munkkisaarenkatu 16, 00150 Helsinki, kokoustila 4. krs

Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus tutustua Sotatraumakuntoutuksen tiloihin.

Paikalla tilaisuudessa ovat muun muassa:

Mari Tikkanen, projektipäällikkö, Sotatraumatisoituneiden kuntoutus
Jaana Pajunen, yksikönjohtaja, Psykotraumatologian keskus
Mika Paasolainen, palvelualuejohtaja, Kansainvälinen suojelu ja integraatio
Sotatraumatisoituneiden kuntoutustiimi

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja ja ennakkoilmoittautumiset:


Markku Niskanen, viestintäpäällikkö, Helsingin Diakonissalaitos
p. 050 306 8634, markku.niskanen@hdl.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501https://www.hdl.fi

Helsingin Diakonissalaitoksen Psykotraumatologian keskus on psykiatrinen poliklinikka, jonka kolme moniammatillista tiimiä tarjoaa arviointia, hoitoa ja kuntoutusta erilaisille potilasryhmille. Kidutettujen kuntoutus palvelee pakolaistaustaisia, kidutuksen seurauksena vaikeasti traumatisoituneita aikuisia ja heidän perheenjäseniään. Lasten ja nuorten työryhmän ensisijaisia asiakkaita ovat kiintiöpakolaisina tulleet alle 24-vuotiaat, vaikeasti traumatisoituneet lapset ja nuoret perheineen. Sotatraumatisoituneiden kuntoutus tutkii ja tekee hoidontarpeen arviointeja aikuisille sodan ja pakolaisuuden traumatisoimille kiintiöpakolaistaustaisille pakolaisille. Kidutettujen kuntoutusta rahoittaa STEA, lasten ja nuorten toimintaa sekä sotatraumatisoituneiden kuntoutusta EU:n turvapaikka- maahanmuutto- ja kotouttamisrahasto.

Helsingin Diakonissalaitos (HDL) on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Autamme niitä ihmisiä, jotka ovat vaarassa jäädä syrjään. Tuotamme yhdessä tytäryrityksemme Diakonissalaitoksen Hoivan kanssa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaittemme arkea. Työmme tavoitteena on, että jokaisella on mahdollisuus arvokkaaseen elämään. Yhteiskunnallisessa konsernissamme työskentelee yli tuhat ammattilaista ja yli kaksi tuhatta vapaaehtoista. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla toteutamme perustehtäväämme, työtä ihmisarvoisen huomisen puolesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

CoImpact rakentaa parempaa huomista yhdessä - ensimmäiset kumppanit Helsingin kaupunki ja S-Pankki15.3.2024 13:00:00 EET | Tiedote

Diakonissalaitoksen ja Gesund Partnersin yhdessä fasilitoima, vaikuttavia tekoja ja yhteiskunnallista muutosta vauhdittava alusta CoImpact on nyt virallisesti käynnistetty. Mukaan on lähtenyt jo kaksi edelläkävijäorganisaatiota: Helsingin kaupunki ja S-Pankki. CoImpactissa uskotaan, että vain yhdessä voimme kohdata ja ratkaista yhteiskuntamme suurimmat haasteet, kuten esimerkiksi nuorten syrjäytymisen ja mielenterveyskriisin.

Kivikon K-kauppiaat Maaret ja Tomi Pilkevaara saivat Auroran päivän kumppanipalkinnon: ”Suuri yllätys – ja todella suuri ilo!"8.3.2024 13:01:00 EET | Artikkeli

Kun Maaret ja Tomi Pilkevaaran kaupan naapurustoon perustettiin Rinnekodit Silta -asumisyksikkö, he päättivät tutustua Asunto ensin -periaatteella toimivaan yksikköön ja sen asukkaisiin ennakkoluulottomasti. Tästä alkoi molemmille osapuolille paljon iloa tuottanut yhteistyö, josta Pilkevaarat saivat Auroran päivän kumppanipalkinnon.

K-market Kivikon kauppiaspariskunnalle Aurora-kumppanipalkinto arjen ihmisarvotyöstä asunnottomien parissa8.3.2024 13:00:00 EET | Tiedote

Diakonissalaitos on tänään luovuttanut Aurora-kumppanipalkinnon helsinkiläisen K-market Kivikon kauppiaille Maaret ja Tomi Pilkevaaralle. Kauppiaspariskunnan ennakkoluuloton ja tiivis yhteistyö naapurustoon reilu vuosi sitten avatun entisten asunnottomien Rinnekodit Silta -yksikön kanssa on esimerkki arjen ihmisarvotyöstä ja ihmisten kohtaamisen tärkeydestä.

Vamoksen vuosi 2023: Laajennettu oppivelvollisuus näkyy nuorten kasvaneena tuen tarpeena21.2.2024 08:26:51 EET | Tiedote

Vuonna 2023 Diakonissalaitoksen Vamos-nuortenpalvelun päättäneistä, haavoittuvassa asemassa olevista nuorista 51 prosenttia siirtyi työ- ja koulutuspoluille. Näin kertoo tänään julkaistu Vamoksen vuosiraportti. Oppivelvollisuuden laajentaminen näkyy Vamoksen toiminnassa siten, että yhä useampi nuori hakeutui palvelun piiriin oppilaitoksen ohjaamana. Palvelun piirissä olevien nuorten hyvinvoinnissa on alueellisia eroja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye