Suomen Palopäällystöliitto ry

Kutsu mediatilaisuuteen: Tolokun Palopäällystöpäivät kokoaa Suomen pelastusjohtajat keskustelemaan pelastustoimesta osana tuoreita hyvinvointialueita – päivien mediatilaisuudessa käsittelyssä myös pelastustoimen varautuminen poikkeustilanteisiin

Jaa
Pelastuslaitokset siirtyivät osaksi hyvinvointialueita kuluvan vuoden alusta. Millaisena Suomen pelastustoimen historian suurin muutos näyttäytyy Pohjois-Pohjanmaan, Lapin, Kainuun ja Länsi-Uudenmaan pelastusjohtajien näkökulmasta, kun hyvinvointialueet ovat olleet toiminnassa ensimmäisen vuosineljänneksensä? Suomen Palopäällystöliitto kokoaa pelastus- ja turvallisuusalan parhaat asiantuntijat mediatilaisuuteen Oulun teatterille 22.3.
Tolokun Palopäällystöpäivät kokoaa pelastus- ja turvallisuusalan parhaat asiantuntijat Ouluun 21.–23.3.
Tolokun Palopäällystöpäivät kokoaa pelastus- ja turvallisuusalan parhaat asiantuntijat Ouluun 21.–23.3.

Kutsu mediatilaisuuteen
KE 22.3. klo 11.30
Oulun teatteri, pienen salin lämpiö

Tolokun Palopäällystöpäivät
21.–23.3.2023

Teemoissa: pelastuslaitokset osana hyvinvointialueita sekä pelastuslaitosten varautuminen poikkeustilanteisiin

Suomen Palopäällystöliitto järjestää Tolokun Palopäällystöpäivät Oulussa 21.–23.3. ja päivien ohjelmassa on myös mediatilaisuus, jossa päästään kuulemaan muun muassa pohjoisen Suomen pelastusjohtajien ajankohtaiset näkemykset hyvinvointialueiden mukanaan tuomista muutoksista, haasteista ja mahdollisuuksista. Tilaisuudessa nostetaan esille myös toinen erittäin ajankohtainen teema: pelastustoimen varautuminen. Miten suomalainen pelastustoimi on varautunut poikkeustilanteisiin?

Näiden lisäksi mediatilaisuudessa ääneen pääsee ensimmäistä kertaa jaettavan Vuoden Palokuntanuoriso-osasto -tunnustuksen saava palokunta sekä pelastusalan Palokärki-viestintätekopalkinnon saaja.

Mediatilaisuudessa tavattavat asiantuntijat ja palkintojen saajat

Pelastustoimesta osana hyvinvointialueita ovat mediatilaisuudessa keskustelemassa Pohjois-Pohjanmaan pelastusjohtaja Petteri Jokelainen, Lapin pelastusjohtaja Markus Aarto, Kainuun pelastusjohtaja Anssi Parviainen sekä Länsi-Uudenmaan pelastusjohtaja ja Suomen Palopäällystöliiton puheenjohtaja Veli-Pekka Ihamäki.

Pelastustoimen varautumiseen näkökulmia puolestaan tuovat erityisasiantuntija Mika Lehestö sisäministeriön pelastusosastolta ja Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitoksen varautumisesta vastaava pelastuspäällikkö Mika Haverinen.

Vuoden Palokuntanuoriso-osasto -tunnustuksen taustoja valottaa palokuntien harrastustoiminnan kehittämispäällikkö Niko Ara Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä (SPEK) – lisäksi mediatilaisuudessa on mukana tunnustuksen saavan palokunnan päällikkö sekä sen nuoriso-osastoon kuuluva nuori. Myös myöhemmin päivällä jaettavan Palokärki-viestintätekopalkinnon saaja on tavattavissa mediatilaisuudessa.

Mediatilaisuus ja aamun paneelikeskustelu

Palopäällystöpäivien mediatilaisuus alkaa Oulun teatterin pienen salin lämpiössä keskiviikkona 22.3. klo 11.30. Toivotamme median edustajat lämpimästi tervetulleiksi seuraamaan myös Tolokun Palopäällystöpäivät avaavaa paneelikeskustelua Yhteistyöllä hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta asukkailla ja yhteisöille.

Aamun paneelikeskustelussa hyvinvointialueiden tilaa ja tulevaisuutta juuri eduskuntavaalien alla tarkastelevat Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja Tapani Tölli, pelastusjohtaja Petteri Jokelainen ja sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisjohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto sekä vaaligalluppien kolmen suurimman puolueen edustajat, puoluesihteerit Kristiina Kokko (KOK) ja Arto Luukkanen (PS) sekä kansanedustaja Raimo Piirainen (SDP). Tilaisuus järjestetään klo 10 alkaen Oulun teatterin suurella näyttämöllä.

Info

Palopäällystöpäivät on pelastusalan suurin jokavuotinen tapahtuma. Tänä vuonna Tolokun Palopäällystöpäivät kokoaa Ouluun yli 320 osallistujaa ympäri Suomen. Tapahtuman järjestää Suomen Palopäällystöliitto.

Akkreditointi ja lisätiedot

Akkreditoidu mukaan kevään merkittävimpään pelastus- ja turvallisuusalan tilaisuuteen viimeistään tiistaina 21.3. Pyydämme etukäteisilmoittautumista, jotta voimme varmistaa lounastarjoilun riittävyyden.

Akkreditoituminen:

Koulutuskoordinaattori Henriikka Majoniemi, henriikka.majoniemi@sppl.fi

puh. 044 0343 112

Lisätiedot:

Viestinnän asiantuntija Terhi Kallio, terhi.kallio@sppl.fi

Viestinnän asiantuntija Niki Räsänen, niki.rasanen@sppl.fi

puh. 044 0340 112

Toiminnanjohtaja Ari Keijonen, ari.keijonen@sppl.fi

puh. 040 5884 112

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tolokun Palopäällystöpäivät kokoaa pelastus- ja turvallisuusalan parhaat asiantuntijat Ouluun 21.–23.3.
Tolokun Palopäällystöpäivät kokoaa pelastus- ja turvallisuusalan parhaat asiantuntijat Ouluun 21.–23.3.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Palopäällystöliitto ry
Suomen Palopäällystöliitto ry
Iso Roobertinkatu 7 A 5
00120 Helsinki

0440 345 112http://www.sppl.fi

Suomen Palopäällystöliitto – Finlands Brandbefälsförbund on pelastusalan henkilöstön, sopimuspalopäällystön sekä turvallisuusalalla asiantuntijoina tai johtotehtävissä toimivien henkilöiden aatteellinen yhdistys.

Tarkoituksenamme on kehittää jäsenistömme osaamista ja ammatillista yhteisöllisyyttä sekä toimia asiantuntijana yhteiskunnan turvallisuuden edistämiseksi.

Kaikessa toiminnassaan Palopäällystöliitto noudattaa pelastustoimen arvoja: Turvallinen ja kriisinkestävä Suomi – yhteistyössä: inhimillisesti, ammatillisesti, luotettavasti.

Palopäällystöliiton visio on olla osaavin turvallisuuden tekijä – yhteistyössä! 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Palopäällystöliitto ry

Hyvinvointialueiden käynnistyminen, pelastustoimen resurssien turvaaminen sekä varautuminen poikkeustilanteisiin puhuttavat Tolokun Palopäällystöpäivillä20.3.2023 07:30:03 EET | Tiedote

Tolokun Palopäällystöpäivät kokoaa pelastus- ja turvallisuusalan parhaat asiantuntijat Ouluun 21.–23.3. Päivien keskustelua värittävät muun muassa pelastustoimen varautuminen sekä hyvinvointialueiden osana toimivien pelastuslaitosten tulevaisuuden haasteet ja mahdollisuudet – teemat, jotka ovat erityisen ajankohtaisia juuri ennen kevään eduskuntavaaleja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme