Keskuskauppakamari

Kutsu: Miten teollisuuden monikansallisten suurinvestointien aikataulu ja budjetti saadaan pitämään?

Jaa

Kutsu mediatilaisuuteen 28.9.2018 klo 10.00

Viime vuodet ovat osoittaneet, että monien suurten monikansallisten hankkeiden projektinhallinnassa on ollut kehittämisen varaa. Nyt teollisuuden edustajat ovat yhteistyössä hankkeessa, joka tähtää suurinvestointien parempaan projektinhallintaan tulevaisuudessa – tavoitteena on, että budjetti pitää ja aikataulu alittuu. Hankkeessa luodaan globaali malli, josta tulee myös tulevaisuuden vientituote.

Keskuskauppakamari ja Oulun kauppakamari toivottavat tiedotusvälineenne edustajat tervetulleeksi tilaisuuteen, jossa suomalaisen teollisuuden kärkinimet kertovat näkemyksensä optimaalisesta suurinvestointien projektinhallinnasta. Järjestämme klo 12.00 erillisen mediatilaisuuden, jolloin on mahdollista haastatella alustajia.

Ajankohta: 28.9.2018 klo 10.00-13.00

Paikka: Jaakonkatu 3, Vantaa (Pöyryn pääkonttori).

Ohjelma

10.00 Kauppakamari yritysyhteistyön mahdollistajana

johtaja Timo Vuori, Keskuskauppakamari

Työpajan avaus

kehitysjohtaja Ahti Nurkkala, Oulun Kauppakamari

Nykytila ja konkreettiset tavoitteet

Professori Harri Haapasalo, Oulun Yliopisto

10.20 Sidosryhmien asiantuntijoiden alustukset

Tilaajanäkökulma – Suurinvestoinnin toteutusmallin haasteet – Mikä ratkaisee?

Tuotantojohtaja Jukka Kanerva, Neste Oyj

Suunnittelijanäkökulma – Suunnittelun optimitaso, onko sitä?

Hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth, Pöyry Oyj

Rakentajan näkökulma – Rakennetaanko investointi palasista vai hallittuna kokonaisuutena?

Toimitusjohtaja Kari Kauniskangas, YIT Oyj

Prosessi-, laite- ja automaatiorakentajan näkökulma – Kallis loppukiri jää arvoketjun viimeiselle?

Toimitusjohtaja Ari Lehtoranta, Caverion Oyj

11.40 Alustuksien pohjalta keskustelua

12.00 Lounas sekä mediatilaisuus

Tapahtumajärjestelyjen vuoksi pyydämme ilmoittautumaan maanantaihin 24. syyskuuta klo 16 mennessä. Ilmoittautumiset ja lisätietoja:

Ahti Nurkkala, Oulun kauppakamarin kehitysjohtaja

puh. 0400 426 930

ahti.nurkkala@chamber.fi

Tietoja julkaisijasta

Keskuskauppakamari
Keskuskauppakamari
PL 1000
00101 Helsinki

http://kauppakamari.fi/

Keskuskauppakamari työskentelee valtakunnallisesti elinkeinoelämän hyväksi, elinvoimaisen Suomen puolesta. Haluamme helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä verotuksen, liikenteen ja lainsäädännön saralla sekä kansainvälisessä kaupassa. Edistämme yritysten itsesääntelyä sekä tarjoamme monipuolisia asiantuntijapalveluja elinkeinoelämän tarpeisiin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keskuskauppakamari

Säilytä kesämökkisi arvo huolellisella ylläpidolla – lue asiantuntijan vinkit syyskunnostukseen20.9.2018 09:43Tiedote

Suomessa on yli 500 000 kesämökkiä. Iso osa mökeistä on yhteisomistuksessa, usein jakamattoman kuolinpesän kautta. Yhteisomistaminen luo toisaalta mahdollisuuksia, kun kunnossapitovastuu niin toteutuksen kuin kustannusten jakamisenkin kannalta jakautuu useammalle henkilölle. Jos tarvittavista korjauksista, mökin ylläpidosta ja kustannusten jakamisesta ei kuitenkaan päästä yhteisymmärrykseen, saattaa se alentaa yhteisomisteisen mökin arvoa roimastikin.

Kutsu: Keskuskauppakamarin Suuri Veropäivä 3.10.201818.9.2018 10:34Tiedote

Tervetuloa Keskuskauppakamarin uudistuneeseen Suureen Veropäivään! Tänä vuonna suuntaamme katseen yritysverotuksen tulevaisuuteen. Miten EU-direktiivit muuttavat yritysverotusta ja miten tulevaisuuden liiketoimintaa verotetaan? Muun muassa näihin kysymyksiin saamme vastaukset kotimaisilta ja ulkomaisilta huippupuhujilta. Tilaisuus alkaa valtiovarainministeri Petteri Orpon talous- ja veropoliittisella katsauksella. Päivän key note -puheenvuoron pitää Euroopan komission verotuksen ja tulliliiton pääosaston pääjohtaja Stephen Quest. Questin puheenvuoron teema on yritysverotuksen tulevaisuus EU:ssa. Päivän muita teemoja ovat veronkiertodirektiivin vaikutus kansalliseen sääntelyyn, kansainvälisten veroriitojen ennaltaehkäiseminen ja ratkaiseminen sekä sijoitustoiminnan verotuksen muuttuminen. Suuri Veropäivä on tänä vuonna entistä vuorovaikutteisempi. Osallistujien on mahdollista esittää puhujille kysymyksiä ja kommentteja, mikä eittämättä tuo lisäväriä tilaisuuteen. Tänä vuonna järjestämme

Finnvera ja Kauppakamari: Vientikaupan rahoituskiertue tuo ensiapua pk-yrityksille30.8.2018 08:00Tiedote

Suomalaisilta pk-vientiyrityksiltä jää vientikauppoja toteutumatta, koska ne eivät tunne riittävästi vientikaupan rahoitusvaihtoehtoja, osoitti kesäkuussa julkaistu Finnveran, Keskuskauppakamarin ja Kansainvälisen kauppakamarin ICC:n teettämä vientikaupan rahoitusbarometri. Pk-yritysten vientiosaamista vahvistaakseen Finnvera ja Kauppakamarit yhteistyössä pankkien ja luottovakuuttajien kanssa käynnistävät nyt valtakunnallisen vientikaupan rahoituskiertueen. Yli 15 aluetilaisuudessa jaetaan valituille, kasvaville ja kansainvälistyville pk-yrityksille tietoa asiasta. Kiertue käynnistyy 26.9.2018 Jyväskylästä ja kattaa syksystä 2018 ja kevääseen 2019 kaikki keskeiset kasvukeskukset Suomessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme