Keskuskauppakamari

Kutsu: Miten teollisuuden monikansallisten suurinvestointien aikataulu ja budjetti saadaan pitämään?

Jaa

Kutsu mediatilaisuuteen 28.9.2018 klo 10.00

Viime vuodet ovat osoittaneet, että monien suurten monikansallisten hankkeiden projektinhallinnassa on ollut kehittämisen varaa. Nyt teollisuuden edustajat ovat yhteistyössä hankkeessa, joka tähtää suurinvestointien parempaan projektinhallintaan tulevaisuudessa – tavoitteena on, että budjetti pitää ja aikataulu alittuu. Hankkeessa luodaan globaali malli, josta tulee myös tulevaisuuden vientituote.

Keskuskauppakamari ja Oulun kauppakamari toivottavat tiedotusvälineenne edustajat tervetulleeksi tilaisuuteen, jossa suomalaisen teollisuuden kärkinimet kertovat näkemyksensä optimaalisesta suurinvestointien projektinhallinnasta. Järjestämme klo 12.00 erillisen mediatilaisuuden, jolloin on mahdollista haastatella alustajia.

Ajankohta: 28.9.2018 klo 10.00-13.00

Paikka: Jaakonkatu 3, Vantaa (Pöyryn pääkonttori).

Ohjelma

10.00 Kauppakamari yritysyhteistyön mahdollistajana

johtaja Timo Vuori, Keskuskauppakamari

Työpajan avaus

kehitysjohtaja Ahti Nurkkala, Oulun Kauppakamari

Nykytila ja konkreettiset tavoitteet

Professori Harri Haapasalo, Oulun Yliopisto

10.20 Sidosryhmien asiantuntijoiden alustukset

Tilaajanäkökulma – Suurinvestoinnin toteutusmallin haasteet – Mikä ratkaisee?

Tuotantojohtaja Jukka Kanerva, Neste Oyj

Suunnittelijanäkökulma – Suunnittelun optimitaso, onko sitä?

Hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth, Pöyry Oyj

Rakentajan näkökulma – Rakennetaanko investointi palasista vai hallittuna kokonaisuutena?

Toimitusjohtaja Kari Kauniskangas, YIT Oyj

Prosessi-, laite- ja automaatiorakentajan näkökulma – Kallis loppukiri jää arvoketjun viimeiselle?

Toimitusjohtaja Ari Lehtoranta, Caverion Oyj

11.40 Alustuksien pohjalta keskustelua

12.00 Lounas sekä mediatilaisuus

Tapahtumajärjestelyjen vuoksi pyydämme ilmoittautumaan maanantaihin 24. syyskuuta klo 16 mennessä. Ilmoittautumiset ja lisätietoja:

Ahti Nurkkala, Oulun kauppakamarin kehitysjohtaja

puh. 0400 426 930

ahti.nurkkala@chamber.fi

Tietoja julkaisijasta

Keskuskauppakamari
Keskuskauppakamari
PL 1000
00101 Helsinki

http://kauppakamari.fi/

Keskuskauppakamari työskentelee valtakunnallisesti elinkeinoelämän hyväksi, elinvoimaisen Suomen puolesta. Haluamme helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä verotuksen, liikenteen ja lainsäädännön saralla sekä kansainvälisessä kaupassa. Edistämme yritysten itsesääntelyä sekä tarjoamme monipuolisia asiantuntijapalveluja elinkeinoelämän tarpeisiin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keskuskauppakamari

Pk-yritykset rohkeasti maailmalle16.7.2019 07:00:00 EESTTiedote

Keskuskauppakamarin ja Finnveran tänään järjestämässä Suomi Areenan tilaisuudessa keskusteltiin laajasti viennistä ja yritysten kansainvälistymisestä. Mukana keskustelemassa olivat Keskuskauppakamarin johtaja Timo Vuoren ja Finnveran johtaja Titta Mantilan lisäksi Konecranesin johtaja Matti Malminen, Tactic Gamesin hallituksen puheenjohtaja Markku Heljakka ja taitoluisteluvalmentaja Virpi Horttana. Lisäksi keskustelua elävöittivät porilaiset jääkiekkotähdet Tomi Taimi, Juha Lammikko ja Joel Armia.

Suositus elintarvikkeen raaka-aineen alkuperän merkitsemisestä3.7.2019 07:00:00 EESTTiedote

Elintarvikeketjun kauppatapalautakunta suosittaa, että elintarviketeollisuus ja kauppa kiinnittävät huomiota pakattujen lihajalosteiden raaka-aineen alkuperää osoittaviin merkintöihin. Lautakunta korostaa erityisesti sitä, ettei tuotteen alkuperää osoittava merkintä tai sellaiseksi tulkittava ilmaisu saa antaa harhaanjohtavaa kuvaa tuotteen raaka-aineen alkuperästä. Raaka-aineen alkuperästä on annettava totuudenmukainen kuva niin elintarvikepakkauksessa kuin yrityksen nettisivuillakin. Suositus on annettu 27.6.2019.

Tarkkana autokaupoilla - vältä vaaralliset kolarikorjaukset28.6.2019 08:00:00 EESTTiedote

Autokaupassa myyjä on velvollinen kertomaan ostajalle kaikki tiedossaan olevat ostopäätökseen oleellisesti vaikuttavat asiat, kuten kolaroinnit. Yksityisten välisissä kauppatilanteissa ei ole kuluttajansuojalaki mukana, ja asia on sen vuoksi mutkikkaampi. Ajoneuvoihin erikoistunut Keskuskauppakamarin hyväksymä tavarantarkastaja (HTT) Heikki Nurmela muistuttaa olemaan erityisen valppaana silloin, kun autoon on tehty kolarikorjauksia ulkomailla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme