Messukeskus

KUTSU: Mobile Home(less) -taideprojektin Street View (Reassembled) -teoksen julkistus

Jaa

Suomen Benelux-instituutin kodittomuutta käsittelevä Mobile Home(less) -taideprojekti saapuu Habitare-messuille 13.–17.9. Osana Suomen Pariisissa, Berliinissä, Lontoossa ja Brysselissä toimivien kulttuuri- ja tiedeinstituuttien yhteistä kodin merkityksiä tarkastelevaa Mobile Home 2017 -hanketta Benelux-instituutti kääntää katseen kodittomuuteen. Teoksen ympärillä järjestetään useita tilaisuuksia.

Street View (Reassembled) -teos rakentuu Syyrian taloraunioista. Kuva ja kuvapyynnöt: Benelux-instituutti
Street View (Reassembled) -teos rakentuu Syyrian taloraunioista. Kuva ja kuvapyynnöt: Benelux-instituutti

Tervetuloa taiteilija Anssi Pulkkisen uuden teoksen Street View (Reassembled) avajaisiin keskiviikkona 13.9. klo 11, Habitare, halli 2


Pulkkisen kodittomuutta ja vapaan liikkuvuuden utopioita tarkasteleva installaatio koostuu Syyrian sodan tuhoaman kodin raunioista.
Projektista ja teoksen tematiikasta kertovat taiteilija Anssi Pulkkinen, Benelux-instituutin johtaja Aleksi Malmberg sekä hankkeen kumppani, Suomi-Syyria Ystävyysseuran puheenjohtaja Mania Alkhatib.

Tervetuloa Home Reassembled – On Art, Destruction and Belonging - esseekokoelman julkistukseen keskiviikkona 13.9. klo 14, Habitare, halli 2

Pulkkisen teoksen äärellä julkistetaan myös Benelux-instituutin ja hollantilaisen taidekustantamo Jap Sam Booksin yhteinen kotia, raunioita ja identiteettiä tarkasteleva esseekokoelma Home Reassembled – On Art, Destruction and Belonging. Kirjan moniääninen kirjoittajajoukko koostuu kansainvälisistä nykytaiteen, arkkitehtuurin ja Lähi-idän tutkimuksen asiantuntijoista.

Tilaisuuden kutsuvieraspuhujana on yksi kirjan esseisteistä, syyrialainen arkkitehti Marwa Al-Sabouni.
Al-Sabounin keynote-luento kuullaan Habitaren Ahead Arenalla perjantaina 15.9. klo 16.

Tervetuloa kuuntelemaan keskustelua maahanmuuttajien asunnottomuudesta Helsingissä perjantaina 15.9. klo 11, Habitare, halli 2

Monikulttuurisuusjärjestöjen yhteistyöverkosto Monihelin Toivo kodista – kohti Suomea -tilaisuudessa ovat keskustelemassa erityisasiantuntija Hanna Dahlmann (Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA) ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Suldaan Said Ahmed (vas.). Tilaisuuden moderoi Moniheli ry:n koordinoiman Katto-hankkeen projektikoordinaattori Melis Ari.


Anssi Pulkkinen on tavattavissa teoksen äärellä 13.–17.9. päivittäin klo 13–13.30

Lisätietoja:
Suomen Benelux-instituutin johtaja Aleksi Malmberg, aleksi.malmberg@finncult.be, +32 (0)475 764332
Lisätietoja Habitaresta:
tiedottaja Johanna Suni p. 040 515 4216, johanna.suni@messukeskus.com

Akkreditoidu Habitareen ennakkoon www.messukeskus.com/akkreditointi

Kuvat

Street View (Reassembled) -teos rakentuu Syyrian taloraunioista. Kuva ja kuvapyynnöt: Benelux-instituutti
Street View (Reassembled) -teos rakentuu Syyrian taloraunioista. Kuva ja kuvapyynnöt: Benelux-instituutti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

*040 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa ja yli 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9000 näytteilleasettajaa ja yli 1,1 miljoonaa kävijää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Pörssin kehitys, kiinteistösijoittaminen ja verotehokas sijoittaminen puhuttavat Sijoitus Invest 2017 tapahtumassa Messukeskuksessa Helsingissä.22.11.2017 13:31Tiedote

Sijoitus Invest järjestetään 29.-30.11.2017 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma tuo saman katon alle niin yksityis- kuin ammattisijoittajatkin. Kävijöitä on tapahtumassa kahden päivän aikana noin 5000. Tapahtumassa on neljä seminaarilavaa jossa on puheenvuoroja koko kahden päivän ajan sekä kattava näyttelyalue.

MP-messut kutsuu nuoret uuteen MP-miittiin22.11.2017 10:40Tiedote

MP-messut järjestää yhdessä NRJ:n kanssa nyt ensimmäistä kertaa nuorille suunnatun MP-miitin perjantaina 2.2. MP-messujen sulkeutumisajan jälkeen. MP-miitin pääesiintyjä on Evelina. Illan aikana nähdään myös henkeäsalpaava kansainvälinen Globe of Death Show ja Stunt Freaks Team Show. Tapahtuma tarjoa nuorille mukavaa yhdessäoloa ja moottoripyöräilyhenkistä ohjelmaa. Paikalla ovat NRJ:n juontajat ja Biisonimafia. MP-miittiin osallistuvat pääsevät MP-messuille sunnuntaina 4.2. veloituksetta.

Nettikonsultaatiolla erikoishammashoitoa syrjäseuduille17.11.2017 08:00Tiedote

Hammaslääkäripäivien Innovaatio-palkinnon 2017 saa kansainvälinen konsultaatioportaali QAdental, joka vie hammaslääketieteen erikoisosaamista etänä sinne, missä sitä ei muuten ole saatavilla. Innovaatio-palkinto myönnetään vuosittain yritykselle, joka on kehitystyöllään parantanut hammaslääkäreiden työskentelyolosuhteita, potilasturvallisuutta tai potilaan hoitoa. Palkitut innovaatiot esitellään Hammaslääkäripäivillä 23.–25.11.2017 Messukeskuksessa Helsingissä.

Vene 18 Båt -messujen Uusi Aalto uudistuu ja kalastusalue kasvaa16.11.2017 15:53Tiedote

Helsingin kansainvälisten Vene 18 Båt -messujen Uusi Aalto -alue uudistuu ja kalastusalue kasvaa. Messualueelle tuodaan Uusi Aalto -altaan lisäksi kaksi uutta allasta, toinen kalastusveneille ja toinen sukeltamiseen. Purjehdussatama tuo messuille uusia tarinoita kuultavaksi ja keskittää messujen ohjelmia yhteen paikkaan. Pääosassa venemessuilla edelleen komeilevat veneet, jotka täyttävät Messukeskuksen kaksi suurinta hallia. Tarvikkeet ja varusteet löytyvät muista halleista ja matkailulle suunnitellaan entistä näyttävämpää kokonaisuutta. Vene 18 Båt -messut järjestetään 9. – 18.2.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme