Messukeskus

KUTSU: Mobile Home(less) -taideprojektin Street View (Reassembled) -teoksen julkistus

Jaa

Suomen Benelux-instituutin kodittomuutta käsittelevä Mobile Home(less) -taideprojekti saapuu Habitare-messuille 13.–17.9. Osana Suomen Pariisissa, Berliinissä, Lontoossa ja Brysselissä toimivien kulttuuri- ja tiedeinstituuttien yhteistä kodin merkityksiä tarkastelevaa Mobile Home 2017 -hanketta Benelux-instituutti kääntää katseen kodittomuuteen. Teoksen ympärillä järjestetään useita tilaisuuksia.

Street View (Reassembled) -teos rakentuu Syyrian taloraunioista. Kuva ja kuvapyynnöt: Benelux-instituutti
Street View (Reassembled) -teos rakentuu Syyrian taloraunioista. Kuva ja kuvapyynnöt: Benelux-instituutti

Tervetuloa taiteilija Anssi Pulkkisen uuden teoksen Street View (Reassembled) avajaisiin keskiviikkona 13.9. klo 11, Habitare, halli 2


Pulkkisen kodittomuutta ja vapaan liikkuvuuden utopioita tarkasteleva installaatio koostuu Syyrian sodan tuhoaman kodin raunioista.
Projektista ja teoksen tematiikasta kertovat taiteilija Anssi Pulkkinen, Benelux-instituutin johtaja Aleksi Malmberg sekä hankkeen kumppani, Suomi-Syyria Ystävyysseuran puheenjohtaja Mania Alkhatib.

Tervetuloa Home Reassembled – On Art, Destruction and Belonging - esseekokoelman julkistukseen keskiviikkona 13.9. klo 14, Habitare, halli 2

Pulkkisen teoksen äärellä julkistetaan myös Benelux-instituutin ja hollantilaisen taidekustantamo Jap Sam Booksin yhteinen kotia, raunioita ja identiteettiä tarkasteleva esseekokoelma Home Reassembled – On Art, Destruction and Belonging. Kirjan moniääninen kirjoittajajoukko koostuu kansainvälisistä nykytaiteen, arkkitehtuurin ja Lähi-idän tutkimuksen asiantuntijoista.

Tilaisuuden kutsuvieraspuhujana on yksi kirjan esseisteistä, syyrialainen arkkitehti Marwa Al-Sabouni.
Al-Sabounin keynote-luento kuullaan Habitaren Ahead Arenalla perjantaina 15.9. klo 16.

Tervetuloa kuuntelemaan keskustelua maahanmuuttajien asunnottomuudesta Helsingissä perjantaina 15.9. klo 11, Habitare, halli 2

Monikulttuurisuusjärjestöjen yhteistyöverkosto Monihelin Toivo kodista – kohti Suomea -tilaisuudessa ovat keskustelemassa erityisasiantuntija Hanna Dahlmann (Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA) ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Suldaan Said Ahmed (vas.). Tilaisuuden moderoi Moniheli ry:n koordinoiman Katto-hankkeen projektikoordinaattori Melis Ari.


Anssi Pulkkinen on tavattavissa teoksen äärellä 13.–17.9. päivittäin klo 13–13.30

Lisätietoja:
Suomen Benelux-instituutin johtaja Aleksi Malmberg, aleksi.malmberg@finncult.be, +32 (0)475 764332
Lisätietoja Habitaresta:
tiedottaja Johanna Suni p. 040 515 4216, johanna.suni@messukeskus.com

Akkreditoidu Habitareen ennakkoon www.messukeskus.com/akkreditointi

Kuvat

Street View (Reassembled) -teos rakentuu Syyrian taloraunioista. Kuva ja kuvapyynnöt: Benelux-instituutti
Street View (Reassembled) -teos rakentuu Syyrian taloraunioista. Kuva ja kuvapyynnöt: Benelux-instituutti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

*040 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa ja yli 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9000 näytteilleasettajaa ja yli 1,1 miljoonaa kävijää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

I love me -tapahtumassa näkyy trendit ja Suomi10022.9.2017 10:11Tiedote

I love me paneutuu ihmisen hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti, sisältäen kauneutta ja terveyttä sekä keholle että mielelle. Tapahtuman kymmenen ohjelma-aluetta tarjoavat yhteensä satoja kiinnostavia luentoja, demoja, harjoituksia, näytöksiä ja kisoja, joista voi ammentaa inspiraatiota omaan elämäänsä. Ohjelma juhlistaa myös satavuotiasta Suomea ja esittelee syksyn trendit. I love me järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 20.–22.10.2017.

Teknologia 17 -messuilla venäläis-suomalainen yrityspäättäjien foorumi21.9.2017 15:31Tiedote

Messukeskuksessa ti-to 10.—12.10. järjestettävien Teknologia-messujen näytteilleasettajat edustavat laajasti teknologiateollisuuden eri sektoreita. Messuilta haetaan uusien tuotteiden ja palveluiden sekä uusien asiakkaiden ja kumppaneiden lisäksi myös lisäarvoa olemassa oleviin asiakassuhteisiin. Messuohjelman yksi vetonauloista on venäläis-suomalainen yrityspäättäjien foorumi Partneriat.

Vene 18 Båt -messut haluaa olla mukana pelastamassa Itämerta18.9.2017 07:11Tiedote

Helsingin Vene 18 Båt -messujen yhteistyökumppani on vuonna 2018 kulttuuri- ja Itämerensuojeluhankkeistaan tunnettu John Nurmisen Säätiö, joka on käynnistänyt kymmenen vuoden aikana useita Puhdas Itämeri -hankkeita. Venemessut tahtoo olla mukana Itämeren pelastamisessa ja Itämeren suojelu nouseekin näkyvästi esille messujen ohjelmassa ja osastoilla. Tapahtuman yhtenä teemana on Puhdas Itämeri. Vene 18 Båt -messut järjestetään 9.–18.2.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Kutsu: Kansainväliset turvallisuusalan FinnSec-messut 26. - 27.9.201718.9.2017 06:48Kutsu

tFinnSec 2017 turvallisesta liiketoimintaympäristöstä, maakuntien varautumisesta, turvainvestointien vaikutuksesta liiketoimintaan, vapaasta liikkuvuudesta, asumisen turvallisuudesta, väestösuojien rakentamisesta sekä kaupanalan turvallisuudesta. Avajaispäivänä 26.9. turvallisuudesta puhuvat ja ottavat siihen kantaa mm. liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, kansliapäällikkö Päivi Nerg ja tulevaisuustutkija Ilkka Halava. Keskiviikkona 27.9. Vapaa liikkuvuus? Vapaa rikollisuus? -seminaarissa turvallisuuskonsultti Jeff Martin Englannista kertoo, mitä on opittu Englannin iskuista, tanskalainen Henrik Moll puhuu radikalisoitumisen vaikutuksista rikollisuuden ehkäisemiseen ja kansanedustaja Kari Tolvanen pohtii kotouttamisen haasteita.

Turvallisuusala ottaa isoja askelia18.9.2017 06:38Tiedote

Digitaaliset turvajärjestelmät kehittyvät juuri nyt isoin askelin. Maailma muuttuu ja yritysten on varauduttava uudenlaisiin riskeihin, uhkiin ja häiriöitilanteisiin, jotta liiketoiminta voi jatkua ja turvallisuus on taattu. Kansainväliset turvallisuusalan FinnSec-messut tiistaista keskiviikkoon 26. – 27.9.2017 Messukeskuksessa Helsingissä päivittää yritysten ja yhteisöjen turvallisuudesta vastaavien sekä yrityspäättäjien tiedot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme