Messukeskus

KUTSU: Mobile Home(less) -taideprojektin Street View (Reassembled) -teoksen julkistus

Jaa

Suomen Benelux-instituutin kodittomuutta käsittelevä Mobile Home(less) -taideprojekti saapuu Habitare-messuille 13.–17.9. Osana Suomen Pariisissa, Berliinissä, Lontoossa ja Brysselissä toimivien kulttuuri- ja tiedeinstituuttien yhteistä kodin merkityksiä tarkastelevaa Mobile Home 2017 -hanketta Benelux-instituutti kääntää katseen kodittomuuteen. Teoksen ympärillä järjestetään useita tilaisuuksia.

Street View (Reassembled) -teos rakentuu Syyrian taloraunioista. Kuva ja kuvapyynnöt: Benelux-instituutti
Street View (Reassembled) -teos rakentuu Syyrian taloraunioista. Kuva ja kuvapyynnöt: Benelux-instituutti

Tervetuloa taiteilija Anssi Pulkkisen uuden teoksen Street View (Reassembled) avajaisiin keskiviikkona 13.9. klo 11, Habitare, halli 2


Pulkkisen kodittomuutta ja vapaan liikkuvuuden utopioita tarkasteleva installaatio koostuu Syyrian sodan tuhoaman kodin raunioista.
Projektista ja teoksen tematiikasta kertovat taiteilija Anssi Pulkkinen, Benelux-instituutin johtaja Aleksi Malmberg sekä hankkeen kumppani, Suomi-Syyria Ystävyysseuran puheenjohtaja Mania Alkhatib.

Tervetuloa Home Reassembled – On Art, Destruction and Belonging - esseekokoelman julkistukseen keskiviikkona 13.9. klo 14, Habitare, halli 2

Pulkkisen teoksen äärellä julkistetaan myös Benelux-instituutin ja hollantilaisen taidekustantamo Jap Sam Booksin yhteinen kotia, raunioita ja identiteettiä tarkasteleva esseekokoelma Home Reassembled – On Art, Destruction and Belonging. Kirjan moniääninen kirjoittajajoukko koostuu kansainvälisistä nykytaiteen, arkkitehtuurin ja Lähi-idän tutkimuksen asiantuntijoista.

Tilaisuuden kutsuvieraspuhujana on yksi kirjan esseisteistä, syyrialainen arkkitehti Marwa Al-Sabouni.
Al-Sabounin keynote-luento kuullaan Habitaren Ahead Arenalla perjantaina 15.9. klo 16.

Tervetuloa kuuntelemaan keskustelua maahanmuuttajien asunnottomuudesta Helsingissä perjantaina 15.9. klo 11, Habitare, halli 2

Monikulttuurisuusjärjestöjen yhteistyöverkosto Monihelin Toivo kodista – kohti Suomea -tilaisuudessa ovat keskustelemassa erityisasiantuntija Hanna Dahlmann (Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA) ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Suldaan Said Ahmed (vas.). Tilaisuuden moderoi Moniheli ry:n koordinoiman Katto-hankkeen projektikoordinaattori Melis Ari.


Anssi Pulkkinen on tavattavissa teoksen äärellä 13.–17.9. päivittäin klo 13–13.30

Lisätietoja:
Suomen Benelux-instituutin johtaja Aleksi Malmberg, aleksi.malmberg@finncult.be, +32 (0)475 764332
Lisätietoja Habitaresta:
tiedottaja Johanna Suni p. 040 515 4216, johanna.suni@messukeskus.com

Akkreditoidu Habitareen ennakkoon www.messukeskus.com/akkreditointi

Kuvat

Street View (Reassembled) -teos rakentuu Syyrian taloraunioista. Kuva ja kuvapyynnöt: Benelux-instituutti
Street View (Reassembled) -teos rakentuu Syyrian taloraunioista. Kuva ja kuvapyynnöt: Benelux-instituutti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

*040 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Ihania ideoita pihaan ja puutarhaan, ajankohtaista tietoa rakentamiseen ja remontointiin19.2.2018 09:09Tiedote

Kevätmessujen ohjelma pursuaa ideoita ja tietoa puutarhan ja pihan hoitoon, rakentamiseen ja remontointiin, piensisustamiseen ja mökkeilyyn. Kevätpuutarha-messujen ideapuutarhan teemana on fantasiamainen Liisa Ihmemaassa ja OmaMökki-messujen mökkipihalta löydät vinkit lokoisaan ranta- ja saunaelämään. Viiden messun kokonaisuus järjestetään Messukeskuksessa, Helsingissä 12.-15.4.2018.

Veneilijöillä mielessä jo tuleva veneilykausi ja hankinnat18.2.2018 18:42Tiedote

Vene 18 Båt -messut keräsi kymmenen päivän aikana 9. -18.2.2018 Messukeskukseen Helsinkiin 64 500 kävijää. Helsingissä järjestettävä Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma on kaupallisesti erittäin hyvä. Tänä vuonna venekauppaa tehtiin messulla edellisvuosien tahtiin ja tulevat viikot näyttävät todelliset myyntiluvut. Pääkaupunkiseudulla ostettiin viime vuonna entistä enemmän veneitä ja kasvun uskotaan jatkuvan myös tänä vuonna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme