Helsingin seudun kauppakamari

KUTSU: NÄIN MOTIVOIN YHTEISTYÖHÖN – ryhmän johtamisen käsikirja

Jaa

Oletko vetänyt ryhmää – tiimiä, yksikköä tai verkostoa – jonka yhteistyö ei suju? Tiedätkö, miten ihmiset saadaan mukaan aidosti ja innostuneesti yhteiseen tekemiseen? Tervetuloa Näin motivoin yhteistyöhön -kirjan julkistustilaisuuteen 15.3. klo 8.30–10.30 kuulemaan onnistuneen yhteistyön johtamisen kulmakivistä.

Näin motivoin yhteistyöhön -kirjassa johtajuus nähdään ryhmäilmiönä: onnistuminen ei perustu johtajan karismaan tai johtajille tyypillisinä pidettyihin ominaisuuksiin, vaan ryhmän yhteiseen sosiaaliseen identiteettiin ja johtajan kykyyn hyödyntää sitä.

Johtajan tehtävänä on rakentaa ryhmälle yhteinen identiteetti. Kun ryhmä jakaa yhteisen identiteetin, jäsenet luottavat toisiinsa, ovat motivoituneita yhteistyöhön ja toimivat itseohjautuvasti.

Kirja perustuu eri toimialoilla ja kulttuureissa testattuun sosiaalisen identiteetin johtamismalliin. Teoksessa tutustutaan SIMOL-mallin hyödyntämiseen yhden tiimin tarinan avulla. Teoriaosuuden lomassa seurataan tiimin muutosta ja kuvataan tämän kokemia haasteita ja onnistumisia.

Teos kuroo umpeen tieteellisen tutkimuksen ja yhteistyön johtamisen käytäntöjen välillä olevaa kuilua. Se tarjoaa johtajille ja esimiehille toimivan mallin oman organisaation, verkoston tai tiimin yhteistyön johtamiseen.

Kirjan kirjoittajat TkT, VTM Satu Koivisto ja YTM, RI Ritva Ranta ovat molemmat yhteistyön johtamisen asiantuntijoita. Heillä on pitkä kokemus julkisen ja yksityisen sektorin organisaatioiden kehittämisestä ja valmentamisesta niin tutkijoina, konsultteina kuin valmentajina.  

Tervetuloa Näin motivoin yhteistyöhön -kirjan julkistustilaisuuteen pe 15.3. klo 8.30–10.30 kauppakamarille Koulutustila Metropoliin (Kalevankatu 12, 2. krs). Ilmoittautuminen kustannus@helsinki.chamber.fi

Voit seurata tilaisuutta myös Facebook-liven kautta Helsingin seudun kauppakamarin Facebook-sivulla 15.3. klo 9.00 alkaen.

Lisätiedot: kirjasta: https://www.kauppakamarikauppa.fi/nain-motivoin-yhteistyohon-ryhman-johtamisen-kasikirja.html

ja julkistustilaisuudesta: https://www.kauppakamarikauppa.fi/nain-motivoin-yhteistyohon-kirjan-julkistustilaisuus-15-3-2019.html

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja arvostelukappalepyynnöt:

Taina Parviainen, tuottaja, Helsingin seudun kauppakamari
Puh.: 050 358 0846, kustannus@helsinki.chamber.fi

Hilkka Vainio, markkinointipäällikkö, Helsingin seudun kauppakamari
markkinointi@helsinki.chamber.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin seudun kauppakamari
Helsingin seudun kauppakamari
Kalevankatu 12
00100 Helsinki

http://helsinki.chamber.fi/fi/

Kauppakamari on arvostettu ammattikirjallisuuden kustantaja, joka julkaisee vuosittain kymmeniä ajankohtaisia teoksia mm. juridiikan, johtamisen ja työsuhteen, taloushallinnon ja verotuksen aihealueilta. Muita suosittuja tuotteita ovat mm. www.kauppakamaritieto.fi, ammattilaisen ajantasainen verkkopalvelu, sekä säännöllisesti päivitettävät kansiot.

www.kauppakamarikauppa.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

Chamber Talent Boost -projekti käynnistyi – yrityksille uudenlaista tukea kansainvälistymiseen27.6.2019 07:15:00 EESTTiedote

Työperäisen maahanmuuton ja kansainvälisten osaajien merkitys osana yritysten kohtaaman osaajapulan ratkaisua on entistä merkittävämpi. Helsingin seudun kauppakamarin kesäkuussa käynnistämä Chamber Talent Boost -projekti tukee yritysten valmiuksia tunnistaa ja löytää kansainvälistä osaamista sekä tehostaa kansainvälisten osaajien kiinnittymistä työmarkkinoille. Chamber Talent Boost -projekti on osa pääkaupunkiseutualueen Kansainväliset osaajat yritysten kasvun vauhdittajina -hanketta.

Kesäpukeutuminen työpaikalla – mikä on sopivaa ja mikä ei24.6.2019 11:01:04 EESTTiedote

Kesä on Suomessa aikaa, jolloin voimme vihdoinkin heittää raskaat talvitamineemme kaappiin ja tavata käsivartemme ja paljaat varpaamme. Vaateliikkeet tuovat silmiemme eteen mitä raikkaampia asusteita. Odotetun helteen tullessa haluamme pukeutua mahdollisimman kevyesti. Sointuvatko pukeutumisen keveys ja työpaikalla sopiva pukeutuminen yhteen? Tulisiko kesäpukeutumisesta ja pukeutumisesta yleensäkin ohjeistaa työpaikalla?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme