EHYT

Kutsu Nuoret ja nuuska -selvityksen julkistamistilaisuuteen 15.1.

Jaa

Tervetuloa Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n teettämän nuorten nuuskan käyttöä ja hankintatapoja koskevan selvityksen julkistamistilaisuuteen.

Tilaisuudessa tutkija Mikko Piispa kertoo, millaiset nuoret käyttävät tai välittävät nuuskaa ja mitä motiiveja siihen liittyy. Entä miten nuuskan käyttöä ja välittämistä voisi nuorten mielestä ehkäistä? Selvitys tehtiin Helsingissä ja Torniossa, joissa nuorten nuuskan hankintaan liittyy alueellisia eroja.

Tilaisuudessa kerrotaan myös Syöpäjärjestöjen teettämän selvityksen tuloksia urheilevien nuorten nuuskan hankinnasta sekä siitä, miten nuuskaan suhtaudutaan urheilun maailmassa. Tämän lisäksi esitellään Nuorten kulttuuri ja päihteet -tutkimuksen tuloksia.  

Tilaisuus järjestetään Helsingin yliopiston Tiedekulmassa, Think Lounge -tilassa 15.1. klo 10-12. (Tiedekulma 2. krs. Yliopistonkatu 4, 00100 Helsinki).  

Ohjelma

10:00 Kahvi- ja hedelmätarjoilu 

10:15 Alkusanat, Helsingin kaupungin Nuorisoasiainjohtaja Mikko Vatka   

10:30 Nuuska ja nuoret – laadullinen selvitys nuorten nuuskan käytöstä ja hankintatavoista, tutkija Mikko Piispa 

10:50 Miten nuuska kulkeutuu urheileville nuorille ja miten nuuskaan suhtaudutaan urheilun toimintaympäristössä, tutkija Risto Fonselius, Kuuskulman tapaustoimisto (Syöpäjärjestöt) 

11:10 Nuorten kulttuuri ja päihteet -tutkimuksen tuloksia, verkostokoordinaattori Mika Piipponen, Vahvistamo (EHYT ry) 

11:25 Kysymyksiä ja keskustelua  

12:00 Tilaisuus päättyy 

Nuuska ja nuoret -selvitys tehtiin osana kolmivuotista Nikotiinihanketta, joka saa avustusta STM:n myöntämästä terveyden edistämisen määrärahasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Hanne Munter, EHYT ry, p. 050 518 0466 tai hanne.munter@ehyt.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

EHYT
EHYT
Elimäenkatu 27
00510 HELSINKI

ehyt@ehyt.fihttp://www.ehyt.fi

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry toimii koko maassa ja koko väestön parissa terveiden elämäntapojen edistämiseksi. Työ ulottuu lapsista ja nuorista työ- ja eläkeikäisiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta EHYT

Selvitys: Kasvattajat tarvitsevat enemmän tietoa nuuskasta ja nuuskakulttuurista 15.1.2019 10:00:00 EETTiedote

Nuorten nuuskan käyttö on 2010-luvulla tasaisesti lisääntynyt. Kasvattajien pitäisi olla nykyistä tietoisempia nuuskasta ja siihen liittyvistä ilmiöistä, jotta he voisivat puuttua asiaan, todetaan tuoreessa Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n teettämässä Nuoret ja nuuska -selvityksessä. Se julkistetaan tiistaina 15.1. Helsingissä. Tilaisuudessa esitellään myös Syöpäjärjestöjen selvitystä Nuuska urheilun toimintaympäristössä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme