DiakonissalaitosDiakonissalaitosDiakonissalaitosDiakonissalaitos

Kutsu: Nuorten elämää yhteiskunnan ulkopuolella - Tervetuloa etsimään ratkaisuja kotiin jumiutuneiden nuorten palveluiden vaikuttavuuteen

Jaa

Miksi niin moni nuori ei hyödy mielenterveyspalveluista? Miten nuorten mielenterveyttä hoidetaan vaikuttavasti?

"ihan ufoa" (kuva: Teemu Ullgrén).
"ihan ufoa" (kuva: Teemu Ullgrén).

Helsingin Diakonissalaitoksen Vamos kutsuu keskustelemaan, millaisia uudistuksia tulisi tehdä. Lähtökohta on, että tulevaisuuden Suomessa nuorten tarpeisiin vastataan kaatamalla palveluiden välisiä raja-aitoja, väistämällä siiloutumista ja sanktiorakenteiden sijaan kulkemalla nuoren rinnalla. Haastamme kaikki nuorten parissa toimijat rohkeasti mukaan yhteistyöhön nuorten ihmisarvon puolesta.

Nuorisotakuuta yhteisötakuun suuntaan -kärkihanke (STM 2017-2018): Helsingin Diakonissalaitoksen Vamos on kehittänyt palveluintegraatiota hyödyntämällä valmennusta työn ja koulutuksen ulkopuolella oleville nuorille, joilla on mielenterveyden haasteita. Seminaarissa esitellään Mindset-konseptin aikaansaamia vaikutuksia ja ratkaisuehdotuksia nuorten palveluiden uudelleen järjestämiseksi.

Seminaari: Nuorten elämää yhteiskunnan ulkopuolella - ratkaisuja kotiin jumiutuneiden nuorten palveluiden vaikuttavuuteen.

Aika: ti 26.2.2019 klo 12-16
Paikka: Diakonia ammattikorkeakoulu auditorio, Kyläsaarenkuja 2, Helsinki

Media on lämpimästi tervetullut seuraamaan seminaaria.

Ohjelma

12.00 Tervetuliaissanat, Marja Pentikäinen, toimialajohtaja, Helsingin Diakonissalaitos
12.10 ”Sano se ääneen”, nuorten somekampanja

12.20 Nuorten mielenterveyspalveluiden nykytilanteesta, tarpeesta ja vaikuttavuudesta
Vera Gergov, PsL, psykoterapian erikoispsykologi, psykoterapeutti, Suomen Psykologiliitto

13.00 ”Kuinka auttaa kotiin jumiutuneita nuoria?”
Eevi Saarikoski, palvelumuotoilija, Palmu/Solita Oy

13.15 Mindsetin vaikuttavuus kaikkein haavoittuvimpien nuorten kohtaamisessa
Atte Rimppi, tutkija ja Vesa Sarmia, Vamos-kehittämispäällikkö

14.00 Kahvitauko
14.15 Mindset Turussa - Kuinka yhdessä muutamme totuttua tapaa tehdä?

15.00 Nuorten kyselytunti poliitikoille: Vamos paikkakuntien nuoret esittävät kysymyksiä eri puolueiden edustajille.

Kysymyksiin vastaamassa Tiina Elovaara Siniset; Maria Ohisalo Vihreä Liitto; Petra Malin Vasemmistoliitto; Veera Hellman Kokoomus; Mika Niikko Perussuomalaiset; Eeva Kärkkäinen Keskusta; Jonne Juntura SDP; Tuulikki Tepora Kristillisdemokraatit

15.45 Yhteenveto - hankkeesta eteenpäin
Elina Palola, sosiaalineuvos, sosiaali- ja terveysministeriö

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja seminaarista:
Jenni Oliveira, projektipäällikkö
jenni.oliveira@hdl.fi
p. 050 412 1400

Viestintä ja median ilmoittautuminen:
Markku Niskanen, viestintäpäällikkö
markku.niskanen@hdl.fi
p. 050 306 8634

Kuvat

"ihan ufoa" (kuva: Teemu Ullgrén).
"ihan ufoa" (kuva: Teemu Ullgrén).
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Helsingin Diakonissalaitos on rohkea ihmisarvon puolustaja. Säätiö ja sen tytäryritys Diakonissalaitoksen Hoiva Oy tuottavat yhdessä vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden arkea. Yhteiskunnallisessa konsernissa työskentelee noin tuhat ammattilaista ja yli kaksi tuhatta vapaaehtoista. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla toteutetaan säätiön perustehtävää, työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. www.hdl.fi, @HDLsaatio.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Tiedote/kutsu: Porttiteoriasta realismiin eli faktaa ja fiktiota päihteistä ja niiden käytöstä - Huumeet puhuttavat Helsingin Kontulan Asunnottomien yössä16.10.2019 09:41:06 EESTKutsu

Kontulan ostoskeskuksessa Helsingissä keskustellaan Asunnottomien yönä torstaina 17.10.2019 päihteistä ja niiden käytöstä. Porttiteoriasta realismiin -keskustelutilaisuudessa pohditaan kuinka yhteiselo kaupunkilaisten – asukkaiden, toimijoiden, yrittäjien ja päihteitä käyttävien välillä voisi sujua lähiössä entistä paremmin. Tarkoituksena on avata keskustelu eri näkökulmista käsin – naisnäkökulmaa unohtamatta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme