Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

KUTSU Ole hyvä Helsinki -taidenäyttelyn avajaisiin 2.9.2017

Jaa

Helsinkiläiset ovat kesällä tehneet taidetta teemasta empatia. Työt tulevat syyskuun alusta esille kymmenelle helsinkiläiselle metroasemalle.

Kymmenelle Helsingin metroasemalle tulee nykyisten ja tulevien helsinkiläisten tekemää taidetta empatiasta. Kuva: Katja Järventaka.
Kymmenelle Helsingin metroasemalle tulee nykyisten ja tulevien helsinkiläisten tekemää taidetta empatiasta. Kuva: Katja Järventaka.

Helsingin kaupungin tuottama Ole hyvä Helsinki -taidehanke kokosi kesällä tutkimaan empatian teemaa. Ammattitaiteilijoiden ohjauksessa syntyi 400 eri tekniikoin toteutettua teosta, jotka valtaavat syyskuussa metrolaitureiden entiset mainospinnat Ruoholahdessa, Kampissa, Rautatientorilla, Helsingin yliopistolla, Hakaniemessä, Sörnäisissä, Herttoniemessä, Itäkeskuksessa, Kontulassa ja Mellunmäessä.

”Me mietittiin paljon sitä, millaista on kokea empatiaa ja millaista on vastaanottaa sitä. Miten syntyy tarve kokea empatiaa jopa tuntemattomia kohtaan?” Ruoholahden metroaseman ohjaavana taiteilijana toiminut Meeri Koutaniemi kertoo.

Projektissa on ollut mukana yli 200 nykyistä ja tulevaa helsinkiläistä. Taiteilijoista 40 oli kaupungin kesätöihin palkkaamaa nuorta. Ohjaavina taiteilijoina projektissa työskentelivät Meeri Koutaniemi, Payam Abdolsamadi, Patrik Rastenberger, Heidi Lunabba, Sepideh Rahaa, Mimosa Puumalainen, Warda Ahmed, Harith Raad, Tuomo Manninen, Krista Mäkinen, Kati Kaartinen, Timo Tähkänen ja Arlene Tucker.

Taidenäyttelyn avajaiset pidetään Rautatientorin metroaseman Kompassitasolla 2.9.2017 kello 13–14. Tilaisuuden avaa Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan apulaispormestari Nasima Razmyar. Ohjelmassa on elävää musiikkia. Teoksiin tutustumiseen tarvitaan voimassa oleva matkalippu.

Kaupunginkanslian sekä kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan vetämä hanke on toteutettu yhteistyössä HKL:n kanssa. Mukana projektissa ovat olleet myös Suomen Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö, HAM Helsingin taidemuseo, Suomen valokuvataiteen museo, Kinaporin palvelukeskus sekä useampia kaupunginosayhdistyksiä, asukasyhteisöjä, kouluja ja nuorisotaloja.

Teokset ovat esillä 2.9. alkaen kevääseen 2018 saakka.

Tervetuloa mukaan avajaisiin!
 
Lisätiedot:

Antti-Veikko Salo, tuottaja
Ole Hyvä Helsinki
antti-veikko.salo@kolhoosi.fi
050 355 0779

Riikka Lahdensuo, erityissuunnittelija
Helsingin kaupunginkanslia
riikka.lahdensuo@hel.fi
050 5811700

Avainsanat

Kuvat

Kymmenelle Helsingin metroasemalle tulee nykyisten ja tulevien helsinkiläisten tekemää taidetta empatiasta. Kuva: Katja Järventaka.
Kymmenelle Helsingin metroasemalle tulee nykyisten ja tulevien helsinkiläisten tekemää taidetta empatiasta. Kuva: Katja Järventaka.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin uusille asuinalueille tulee muovinkeräysjärjestelmät21.6.2018 10:05Tiedote

Jätkäsaaressa, Kalasatamassa ja Kruunuvuorenrannassa alkaa alueellinen kiinteistökohtainen muovinkeräys ensi syksynä. Muovipakkausten keräysmahdollisuus on ollut erityisesti toivottua alueen asukaspalautteessa. Alueiden jätteenkeräysjärjestelmiin tehdään muutoksia, jotka mahdollistavat muovinkeräyksen etupainotteisesti velvoittavaan lainsäädäntöön nähden. Muovipakkausten erilliskeräys ei ole vielä velvoitteena HSY:n jätehuoltomääräyksissä eikä EU:n jätedirektiivissä, mutta esimerkiksi EU tullee edellyttämään muovipakkausten kierrätysasteen nostoa lähivuosina.

Asuntotuotantoa mahdollistava asemakaavavaranto on kasvanut pääkaupunkiseudulla20.6.2018 14:09Tiedote

Asemakaavavaranto, joka mahdollistaa asuntotuotannon, on kasvanut pääkaupunkiseudulla 2010-luvulla. Vuoden 2018 alussa voimassa olleissa seudun asemakaavoissa oli käyttämätöntä rakennusoikeutta hieman yli 7,7 miljoonaa kerrosneliömetriä. Määrä oli 1,2 miljoonaa enemmän kuin vuonna 2011. Vuoden 2017 aikana varannon kasvua kertyi pääkaupunkiseudulla yli 200 000 kerrosneliömetriä. Pääkaupunkiseudun reipas asuntotuotantovauhti ei siis ainakaan vielä ole kääntänyt asuntovarannon määrää laskuun.

Työnteko edistää maahanmuuttajien hyvinvointia ja kulttuurista oppimista – työnteon esteitä tulisi pyrkiä purkamaan20.6.2018 12:05Tiedote

Maahanmuuttajien on Suomessa usein vaikeampi työllistyä kuin kantaväestön. Työnteko edistää kuitenkin merkittävästi uuteen maahan sopeutumista ja lisää maahanmuuttajien hyvinvointia. Helsingin kaupunginkanslian tuoreessa haastattelututkimuksessa on selvitetty eri kulttuuritaustoista saapuneiden maahanmuuttajien taloudellista sopeutumista Suomeen sekä työnteon merkitystä heidän hyvinvoinnilleen. Lisäksi tutkimuksessa on tarkasteltu haastateltujen maahanmuuttajien työllisyyspolkuja ja uuteen maahan sopeutumista laajemminkin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme