Omaishoitajaliitto ryOmaishoitajaliitto ry

KUTSU Omaishoitajien neuvottelupäivillä pohditaan tulevaa

Jaa

Omaishoitajat ja läheiset -liiton ja paikallisyhdistysten hallitusten neuvottelupäiville Jyväskylään kokoontuu 20.–21.8.2015 yli 160 henkilöä keskustelemaan, mitä omaishoidolle kuuluu vaalien jälkeen. Aihe on ajankohtainen, sillä Sipilän hallituksen hallitusohjelmassa ei mainita viime vuonna valmistunutta Kansallista omaishoidon kehittämisohjelmaa, joka sisälsi useita omaishoitajien asemaa parantavia esityksiä. Myös alkuvuonna käynnistyneen uuden omaishoitolain valmistelusta vaietaan.

Omaishoitajat ja läheiset -liitto vaatii, että uuden omaishoitolain valmistelu jatkuu välittömästi. Työryhmän esityksen mukaisesti uudella lailla turvataan omaishoitajien yhdenvertainen kohtelu asuinpaikkakunnasta riippumatta.

Omaishoitajat ja läheiset -liitto antaa neuvottelupäiviltä julkilausuman.

Lisäksi neuvottelupäivillä avustusvalmistelija Anne Kukkonen Raha-automaattiyhdistyksestä kertoo Raha-automaattiyhdistyksen kuulumisia. Päivillä käsitellään myös vapaaehtoistyön ja palkkatyön haasteita yhdistystoiminnassa. Teemaa avaavat ja linjaavat Anneli Pahta, järjestöpäällikkö ja lakimies SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:stä, sekä OK-opintokeskuksen toiminnanjohtaja Anitta Pehkonen.

Aika                    20.–21.8.2015

Paikka                Rantasipi Laajavuori, Laajavuorentie 30, Jyväskylä

Liitteenä             Neuvottelupäivien ohjelma

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Marja Tuomi puh. 050 3673 443

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Omaishoitajaliitto ry
Omaishoitajaliitto ry
Hämeentie 105 A 18, 5 krs.
00550 Helsinki

020 7806 500http://www.omaishoitajat.fi
Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry on omaishoitajien ja heidän hoidettaviensa edunvalvonta- ja tukijärjestö. Liitto toimii asiantuntijana omaistaan hoitavien yhteiskunnallisen aseman parantamiseksi sekä tukee erilaisin tavoin omaishoitotilanteessa eläviä henkilöitä. www.omaishoitajat.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Omaishoitajaliitto ry

KANNANOTTO Omaishoito ei saa olla säästökohde!11.10.2018 12:45:45 EESTTiedote

Omaishoitajaliitto ry on huolissaan omaishoitajien yhdenvertaisuuden toteutumisesta ja useissa kunnissa tehtävistä heikennyksistä omaishoitajien tukeen. Liitto korostaa, että omaishoidon kehittäminen ei saa jäädä retoriikaksi. Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa -kärkihanke on kehittänyt kiitettävästi omaishoitoa. Valitettavasti kriteerien yhdenmukaistaminen on heikentänyt omaishoitajien asemaa eri puolilla Suomea. Kun kunnat purkavat omaishoidon tuen sopimuksia, omaishoidettava jää käytännössä omaishoitajan vastuulle eikä riittäviä tukipalveluita tarjota avuksi. Omaishoidon vaihtoehtoiskustannukset jäävät usein tarkastelematta. Selvitysten mukaan yli 20 000 omaishoidettavaa olisi pitkäaikaishoidon tarpeessa ilman omaishoitajaa. Omaishoito on merkittävä osa erityisesti ikäihmisten palvelujärjestelmää ja peittoaa inhimillisyydessään ja kustannusvaikuttavuudessaan muut palvelumuodot. Yksi pitkäaikaishoitopaikka maksaa kunnalle 3 500-9 500 euroa ku

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme