Jyväskylän yliopisto

KUTSU: Online-tilaisuus luovuudesta ja sen merkityksestä COVID-19-kriisissä, 21.4. klo 10

Jaa

Suursuosion maailmanlaajuisesti kerännyt tilaisuus luovuudesta ja sen merkityksestä COVID-19-kriisissä tänään 21.4. klo 10 alkaen.

Jyväskylän yliopiston UNESCO Chairs ja CCE Finland -yhdistys järjestävät tiistaina 21.4.2020 klo 10.00–16.30 online-konferenssiin luovuudesta ja sen merkityksestä COVID-19-kriisin keskellä. Konferenssi juhlistaa YK:n kansainvälistä Maailman luovuuden ja innovaation päivää. Tilaisuudessa pohditaan pandemian vuoksi ongelmallista ja surullista maailman nykytilaa.

Tapahtumassa on mukana useita kansainvälisesti tunnettuja tutkijoita ja koulutusinnovaatioiden asiantuntijoita niin Suomesta kuin maailmalta. Puhujina on myös esimerkiksi opettajia koronan sulkemilta alueilta, kuten Italiasta. Aiheina on muun muassa etäopiskelun haasteet, STEAM-koulutuksen luovat ja innovatiiviset mahdollisuudet sekä terveyteen, hyvinvointiin ja oppimiseen liittyvät kysymykset kriittisissä tilanteissa.

Jyväskylän yliopiston UNESCO-professorit Pekka Neittaanmäki ja Heikki Lyytinen aloittavat iltapäivän liveosuuden klo 13 eteenpäin. Neittaanmäki on tietoyhteiskuntaan keskittyvän oppituolin haltija ja Lyytisen oppituoli puolestaan keskittyy maailmanlaajuiseen lukutaidon edistämiseen.

Osallistujia on ilmoittautunut jo yli 64 maasta ja viidestä maanosasta. Tilaisuutta seuraa ja siihen osallistuu yli 12 000 koulutusalan asiantuntijaa ympäri maailman.

Englanninkielinen tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Materiaali on saatavilla tilaisuuden jälkeen tapahtuman verkkosivuilta.

Koordinaattorit: Kristóf Fenyvesi, Jyväskylän yliopisto ja Shirin & Heramb Kulkarni, CCE Finland

Tapahtuman järjestävät: UNESCO Chairs, Jyväskylän yliopisto ja CCE Finland

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kristóf Fenyvesi, Jyväskylän yliopisto
040 805 3324
kristof.fenyvesi@jyu.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Toimiva työelämäyhteistyö oppimisen ekosysteemeissä28.5.2020 11:02:29 EESTTiedote

Valtakunnallisen eAMK – Oppimisen uusi ekosysteemi -hankkeen keskeisenä kehittämiskohteena on ollut ammattikorkeakoulujen välisen verkko-opiskelun ja siihen liittyvän digipedagogiikan kehittäminen sekä työelämäläheisyyden vahvistaminen. Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitos selvitti hankkeessa mitä työelämälähtöiset oppimisen ekosysteemit voisivat olla, millaisia piirteitä niistä tunnistetaan ja miten ne toimivat.

Väitös: 29.5.2020 Tilinpäätösstandardien kääntäminen edellyttää laskentatoimen asiantuntijuutta27.5.2020 14:15:00 EESTTutkimus

Taloudellinen raportointi edellyttää myös muuta kuin puhtaasti talouteen tai normeihin keskittyvää asiantuntijuutta. Väitöstutkimus tarkastelee laskentatoimen kansainväliseen standardointiin liittyviä käytäntöjä ja IFRS-standardien kääntämiseen liittyviä haasteita. Poikkitieteellinen tutkimus tarjoaa uutta tietoa erityisesti kansainvälisten tilinpäätösstandardien kääntämisestä ja soveltamisesta.

Väitös 29.5.2020 Hyvä kuulo tukee ikääntyneiden elämänlaatua ja arjen aktiivisuutta27.5.2020 07:00:00 EESTTiedote

Arjen eri tilanteissa koetut kuulovaikeudet vähentävät ikääntyneiden henkilöiden liikkumista elinpiirissään sekä elämänlaatua. Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan väitöstutkimuksen mukaan kuulolaitteen käytöstä enemmän hyötyä kokevilla henkilöillä liikkumisaktiivisuus on suurempaa verrattuna niihin, joiden kokema hyöty on vähäisempi. Vähentynyt liikkumisaktiivisuus oli yhteydessä suurempaan masennusoireiden määrään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme