Oulun yliopisto

Kutsu: Oulun yliopiston lukuvuoden avajaisjuhla 2.9.

Jaa

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 60 vuotta Oulun yliopiston toiminnan alkamisesta. Juhlavuoden kunniaksi lukuvuoden avajaisia vietetään tavallista juhlavampina.

Tervetuloa juhlistamaan Oulun yliopiston merkkivuotta

lukuvuoden avajaisten pääjuhlaan 
maanantaina 2.9.2019 klo 15–17 Linnanmaan kampuksen ala-aulaan, ravintola Napaan (sisäänkäynti 2T, Erkki Koiso-Kanttilan katu 1).

Pääjuhlaan osallistuu henkilökuntaa ja opiskelijoita sekä alumneja eli Oulun yliopistosta valmistuneita. Kunniavieraiksi on kutsuttu kaikki vuonna 1959 opintonsa aloittaneet. Myös median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita.

Ohjelma

Avajaisjuhla alkaa,
professorikulkue

Rehtorin avajaispuhe
Rehtori Jouko Niinimäki

Alumnin juhlapuhe
Oulun yliopiston kunniatohtori
Toimitusjohtaja Jussi Pesonen, UPM

Valtiovallan tervehdys
Valtiosihteeri Tuomo Puumala, opetus- ja kulttuuriministeriö

Opiskelijoiden tervehdys
Oulun yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Miriam Putula

Tiedettä arktisella asenteella – esityksiä tutkimuksesta Oulun yliopistossa
professori Maarit Järvenpää, matematiikka
professori Jouni-Matti Kuukkanen, filosofia
tutkija Marja Matinmikko-Blue, langaton tietoliikenne

Palkitsemiset

Avajaisjuhlan musiikista vastaavat Oulun yliopiston kamariorkesteri ja Oulun yliopiston ylioppilaskunnan sekakuoro Cassiopeia.

***

Avajaiset ovat seurattavissa myös suorana verkkolähetyksenä osoitteessa http://www.oulu.fi/vimma/avajaiset/

Avajaisten juhlapuheet julkaistaan tällä sivulla juhlan alkaessa: https://www.oulu.fi/yliopisto/avajaiset/avajaispuheet2019

Avajaisjuhlaa edeltää ekumeeninen jumalanpalvelus Pyhän Luukkaan kappelissa (Yliopistokatu 7) klo 13.30.

Ennen avajaisjuhlaa joukko vuonna 1959 opintonsa aloittaneita kokoontuu vuosikursseineen lounaalle. Nämä alumnit ovat teollisuus- tai rakennusalan diplomi-insinöörejä.

Oulun yliopiston ensimmäiset avajaiset pidettiin 3.10.1959. Kyseessä oli melkoinen suurjuhla, jopa valtakunnallinen kulttuurijuhla. Paikalla olivat tasavallan presidentti Urho Kekkonen ja rouva Sylvi Kekkonen, keskeisiä ministereitä ja kansanedustajia sekä muiden korkeakoulujen kanslereita ja rehtoreita. Kutsuvieraita Helsingistä saapui niin paljon, että normaalin reittilennon lisäksi jouduttiin hankkimaan tilauslento Ouluun. Oman kaupungin sanomalehdet Kaleva ja Liitto julkaisivat juhlanumerot. Juhlapäivän kunniaksi ammuttiin 12 tykinlaukausta.

Käytössä olleeseen juhlasaliin mahtui 1200 henkeä. Lisäksi tilaisuus televisioitiin eli muodikkaasti ”striimattiin” Oulun lyseon juhlasaliin, jossa sitä seurasi 700 kaupunkilaista. Loputkin kiinnostuneet saattoivat seurata avajaisia radiosta. Ensimmäisten avajaisten hengessä myös nyt 2.9. lyseon opiskelijat saavat seurata näitä avajaisia suorana lähetyksenä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oulun yliopisto mukaan arktisten alueiden metallien 3D-tulostushankkeeseen19.9.2019 09:06:48 EESTTiedote

Arktisella alueella toimivien teollisuusyritysten osaamista ja liiketoimintaa ryhdytään vahvistamaan metallien 3D-tulostamisen avulla. Menetelmällä on mahdollista avata paikalliselle metalliteollisuudelle uusia tuotteita ja markkinoita sekä saavuttaa kilpailukykyiset tuotekustannukset vähäisellä ekologisella jalanjäljellä. Neljän maan yhteishankkeessa ovat mukana Suomesta Oulun yliopiston Tulevaisuuden tuotantoteknologiat (FMT) –tutkimusryhmä ja Filtra Group Oy.

Suomen terästeollisuuden osaamista vahvistetaan ja päästöjä pienennetään 16,7 miljoonan euron yhteishankkeella17.9.2019 09:05:00 EESTTiedote

Neljä yliopistoa, VTT ja yhdeksän yritystä käynnistävät laajan hankkeen, jonka päätavoitteena on uusien terästuotteiden ja koneiden tehokas ja kestävä kehittäminen. Hankkeella halutaan nopeuttaa tuotekehitysprosessia sekä parantaa tuotteita, niiden suorituskykyä ja niihin liittyviä palveluita niin, että valmistus on ympäristöystävällistä ja tuotannon päästöt vähenevät.

Eija Tanskanen Sodankylän geofysiikan observatorion johtajaksi13.9.2019 09:13:00 EESTTiedote

Oulun yliopistoon kuuluvan Sodankylän geofysiikan observatorion johtajaksi on valittu avaruusfysiikan professori, FT Eija Tanskanen. Tehtävään oli 10 hakijaa. Eija Tanskasella on monipuolinen ja kattava kokemus yksikön toiminnan keskeisiltä sekä niihin läheisesti liittyviltä aloilta. Tanskasen tämän hetken tutkimusaiheisiin kuuluvat magneettisen ympäristön häiriöt ja niiden syntymekanismit mukaan lukien revontulialimyrskyt ja Aurinko–Maa-vuorovaikutus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme