Oulun yliopisto

Kutsu: Oulun yliopiston lukuvuoden avajaisjuhla 2.9.

Jaa

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 60 vuotta Oulun yliopiston toiminnan alkamisesta. Juhlavuoden kunniaksi lukuvuoden avajaisia vietetään tavallista juhlavampina.

Tervetuloa juhlistamaan Oulun yliopiston merkkivuotta

lukuvuoden avajaisten pääjuhlaan 
maanantaina 2.9.2019 klo 15–17 Linnanmaan kampuksen ala-aulaan, ravintola Napaan (sisäänkäynti 2T, Erkki Koiso-Kanttilan katu 1).

Pääjuhlaan osallistuu henkilökuntaa ja opiskelijoita sekä alumneja eli Oulun yliopistosta valmistuneita. Kunniavieraiksi on kutsuttu kaikki vuonna 1959 opintonsa aloittaneet. Myös median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita.

Ohjelma

Avajaisjuhla alkaa,
professorikulkue

Rehtorin avajaispuhe
Rehtori Jouko Niinimäki

Alumnin juhlapuhe
Oulun yliopiston kunniatohtori
Toimitusjohtaja Jussi Pesonen, UPM

Valtiovallan tervehdys
Valtiosihteeri Tuomo Puumala, opetus- ja kulttuuriministeriö

Opiskelijoiden tervehdys
Oulun yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Miriam Putula

Tiedettä arktisella asenteella – esityksiä tutkimuksesta Oulun yliopistossa
professori Maarit Järvenpää, matematiikka
professori Jouni-Matti Kuukkanen, filosofia
tutkija Marja Matinmikko-Blue, langaton tietoliikenne

Palkitsemiset

Avajaisjuhlan musiikista vastaavat Oulun yliopiston kamariorkesteri ja Oulun yliopiston ylioppilaskunnan sekakuoro Cassiopeia.

***

Avajaiset ovat seurattavissa myös suorana verkkolähetyksenä osoitteessa http://www.oulu.fi/vimma/avajaiset/

Avajaisten juhlapuheet julkaistaan tällä sivulla juhlan alkaessa: https://www.oulu.fi/yliopisto/avajaiset/avajaispuheet2019

Avajaisjuhlaa edeltää ekumeeninen jumalanpalvelus Pyhän Luukkaan kappelissa (Yliopistokatu 7) klo 13.30.

Ennen avajaisjuhlaa joukko vuonna 1959 opintonsa aloittaneita kokoontuu vuosikursseineen lounaalle. Nämä alumnit ovat teollisuus- tai rakennusalan diplomi-insinöörejä.

Oulun yliopiston ensimmäiset avajaiset pidettiin 3.10.1959. Kyseessä oli melkoinen suurjuhla, jopa valtakunnallinen kulttuurijuhla. Paikalla olivat tasavallan presidentti Urho Kekkonen ja rouva Sylvi Kekkonen, keskeisiä ministereitä ja kansanedustajia sekä muiden korkeakoulujen kanslereita ja rehtoreita. Kutsuvieraita Helsingistä saapui niin paljon, että normaalin reittilennon lisäksi jouduttiin hankkimaan tilauslento Ouluun. Oman kaupungin sanomalehdet Kaleva ja Liitto julkaisivat juhlanumerot. Juhlapäivän kunniaksi ammuttiin 12 tykinlaukausta.

Käytössä olleeseen juhlasaliin mahtui 1200 henkeä. Lisäksi tilaisuus televisioitiin eli muodikkaasti ”striimattiin” Oulun lyseon juhlasaliin, jossa sitä seurasi 700 kaupunkilaista. Loputkin kiinnostuneet saattoivat seurata avajaisia radiosta. Ensimmäisten avajaisten hengessä myös nyt 2.9. lyseon opiskelijat saavat seurata näitä avajaisia suorana lähetyksenä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Väitös: Kohti dataohjattua päätöksentekoa tuoteportfolion hallinnassa – yritystasolta tuotetason analyysiin29.11.2019 07:30:00 EETTiedote

Onnistuneet tuotteet ja palvelut luovat perustan yrityksen menestykselle. Tänään tehdyt tuotepäätökset realisoituvat muutaman vuoden kuluessa, ja väärillä päätöksillä voi olla hyvin vakavia taloudellisia seurauksia. Väitöstutkimus selvittää, miten tunnepohjaisesta päätöksenteosta kyetään siirtymään datapohjaiseen päätöksentekoon pohjautuen yrityksen liiketoimintakriittiseen dataan eri tietojärjestelmissä.

Valuma-alueen ominaisuudet vaikuttavat vesikasvien esiintymiseen järvissä15.11.2019 10:30:00 EETTiedote

Maalla kasvavat kasvit käyttävät yhteyttämiseen ilman hiilidioksidia. Vesikasvien yhteyttäminen riippuu hiilidioksidin lisäksi bikarbonaatista, koska vesistöjen hiilidioksidipitoisuudet ovat luontaisesti alhaiset. Uusi Science-lehdessä julkaistu tutkimus osoittaa maailmanlaajuisesti, että vesikasvien määrä kasvaa järvissä, joiden bikarbonaattipitoisuudet ovat korkeat. Bikarbonaattipitoisuuteen vaikuttavat järven valuma-alueen kivilajit.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme