Oulun yliopisto

Kutsu: Oulun yliopiston lukuvuoden avajaisjuhla ma 6.9. klo 15.15

Jaa

Tilaisuudessa kuullaan yliopiston rehtorin ja ylioppilaskunnan puheenvuorot. Valtiovallan tervehdyksen tuo eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen. Ohjelmassa on myös musiikkia ja kurkistuksia Oulun yliopistossa tehtävään tutkimukseen.

Tervetuloa juhlistamaan Oulun yliopistoa 

lukuvuoden 2021–2022 avajaisjuhlaan  
maanantaina 6.9. klo 15.15 alkaen. 

Avajaisjuhla toteutetaan verkkolähetyksenä osoitteessa www.oulu.fi/vimma/avajaiset. Juhlaan osallistuu henkilökuntaa, alumneja ja opiskelijoita. Myös median edustajat ja suuri yleisö ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan lähetystä. 

Avajaisten juhlapuheet julkaistaan tällä sivulla juhlan alkaessa.

Avajaisjuhlan ohjelma:

Avajaispuhe, rehtori Jouko Niinimäki 
Valtiovallan tervehdys, eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen
Ylioppilaskunnan tervehdys, ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Olli Joki

Tiedettä arktisella asenteella – videokurkistuksia Oulun yliopistossa tehtävään tutkimukseen: 

Anu Soikkeli, arkkitehtuuri
Ghufran Hashmi, aurinkokennot
Hanna Järvenoja, oppiminen

Yliopistoyhteisössä ansioituneiden henkilöiden palkitseminen. 

Avajaisjuhlan musiikista vastaavat Oulun yliopiston kamariorkesterin muusikot ja Cassiopeia-kuoro.

Lue lisää lukuvuoden alun tunnelmista Oulun yliopiston verkkosivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Oulun yliopiston rehtorina on vuodesta 2015 toiminut Jouko Niinimäki.
Oulun yliopiston rehtorina on vuodesta 2015 toiminut Jouko Niinimäki.
Lataa
Ministeri Tytti Tuppurainen pitää puheen Oulun yliopiston lukuvuoden avajaisissa.
Ministeri Tytti Tuppurainen pitää puheen Oulun yliopiston lukuvuoden avajaisissa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Ruonan Teollisuuskylän Pekka Miilukangas sai Kerttu Saalasti -palkinnon mikroyrittäjyyden edistämisestä21.9.2021 12:18:39 EEST | Tiedote

Kerttu Saalasti -palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa 20.9. vietetyssä Kerttu Saalasti -seminaarissa. Palkinnon sai Ruonan Teollisuuskylän toimitusjohtaja Pekka Miilukangas. Kerttu Saalasti -palkinnon jakavat Kerttu Saalasti säätiö ja Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin yhdessä. Se myönnetään vuosittain merkittävästä mikroyrittäjyyttä tai yrittävää kulttuuria edistävästä tutkimuksen, koulutuksen tai yhteiskunnallisen vaikuttamisen saavutuksesta.

Mikroyritysten merkitys työllisyydelle vaihtelee alueittain, uusi mikroyritysten tilastokatsaus kertoo miten20.9.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Mikroyrityksillä on paikoitellen erittäin suuri merkitys työllisyydelle ja taloudelle. Torniolaakson seutukunnassa mikroyrityksissä työskentelee lähes 20% työllisistä, kun Kuopion ja Vaasan seutukunnissa ollaan 8% tuntumassa. Järviseudulla, Kaustisen seutukunnassa ja Ahvenanmaan saaristossa luku on noin 17 %. Pienessä Kökarin kunnassa kokonaiset 100 % yritystyöpaikoista on mikroyrityksissä. Mikroyritysten liikevaihto on kasvanut vuosien 2016-2019 välillä selkeästi, 7.3% prosenttia, mutta alueellinen vaihtelu on suurta. Mikroyritysten tavaraviennin merkitys korostuu erityisesti Keski-Pohjanmaalla, Kymenlaaksossa ja Pohjois-Lapissa.

Väitös: Sanojen virheelliset muodot yli 3-vuotiaiden puheessa voivat viitata puhehäiriöön16.9.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Puheen kehityksen edetessä tyypillisesti jo 3-vuotiaat lapset sanovat sanat suhteellisen tarkasti samalla tavalla puhekerrasta toiseen. Vaikka puheessa olisi vaihtelua, he pystyvät usein tuottamaan sanasta myös oikean muodon. Jos 3-vuotiaiden ja sitä vanhempien lasten puheessa esiintyy runsaasti sanavaihtelua eli he käyttävät samasta sanasta vain erilaisia virheellisiä muotoja, se voi viitata puhehäiriöön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme