Helsingin seudun kauppakamari

Kutsu: Paikallinen sopiminen yrityksessä

Jaa

Kauppakamarin kirjauutuus Paikallinen sopiminen yrityksessä auttaa ymmärtämään, miksi me tai toinen osapuoli on tiettyä mieltä – ja kertoo, miten molempia osapuolia tyydyttävä sopimus saadaan aikaiseksi.

Kauppakamarin Paikallinen sopiminen yrityksessä -kirjassa painopiste on niissä asioissa, joilla luodaan yrityskohtaista paikallisen sopimisen kulttuuria. Kirja tuo paikalliseen sopimiseen uusia näkökulmia: mitä johdolta edellytetään, kun se rakentaa vahvan sopimuskulttuurin yhdessä luottamusmiesten kanssa ja sitouttaa koko henkilöstön kehittämisprosessiin ja uuteen toimintatapaan.

Paikallinen sopiminen – juridiikkaa ja ihmistuntemusta

Paikallinen sopiminen yrityksessä -kirjan kaksi eri näkökulmaa herättävät lukijansa pohtimaan paikallisen sopimisen mahdollisuuksia. Kirjassa avataan perinteistä toiminta-, sopimis- ja normiympäristöä sekä tarkastellaan neuvotteluja niin makro- kuin mikrotasollakin. Erityishuomio kohdistuu eri intressiryhmien näkökulmiin ja erojen huomioimiseen. Mukana on myös työpaikkatason konkretia ja HR-todellisuus. 

Toinen näkökulma linkittää paikallisen sopimisen sellaisiin käsitteisiin kuin yhteisöllinen johtaminen, positiivinen ihmiskäsitys, organisaation tunneilmasto ja luottamus sekä sen rakentaminen. Paikallisen sopimisen kehittämistä tarkastellaan myös muutosprosessina.

Asiantuntevat kirjoittajat

Erkki Halttunen on toiminut organisaatioiden kehittäjänä ja konsulttina kansainvälisissä yrityksissä Suomessa ja ulkomailla. Lisäksi hänellä on kokemusta teattereiden, kuntien, sairaaloiden ja yhteisöjen kehittäjänä. Halttunen on myös yhteistyökumppanina paikallisen sopimisen yhteisöllisen työkulttuurin kehittämisprosessissa.

Pertti Laine on työskennellyt 30 vuotta henkilöstöjohdossa sekä tutkijana ja kehitysjohtajana Turun yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Veli-Pekka Moisalo on toiminut HR-päällikkönä teollisuudessa, vakuutusalalla ja valtionhallinnossa sekä TES-neuvottelijana vakuutusalan työnantajayhdistyksessä. Hänellä on myös pitkä kokemus organisaation ja johtamisen kehittäjänä teollisuudessa, palvelualalla, kolmannella sektorilla ja julkishallinnossa.

Julkistamistilaisuus pe 26.11. klo 14.00–15.30 

Tervetuloa mukaan Paikallinen sopiminen yrityksessä -kirjan julkistamistilaisuuteen, joka järjestetään striimattuna pe 26.11. klo 14.00–15.30. Voit ilmoittautua myös mukaan Kauppakamarikaupasta alla olevasta linkistä.  

Lisätietoa julkistamistilaisuudesta 

Lisätietoa kirjasta

 

Arvostelukappaleet: markkinointi@helsinki.chamber.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Katariina Suominen, myyntipäällikkö, Helsingin seudun kauppakamari
Puh.: 045 773 32978, katariina.suominen@chamber.fi

Seija Ruohonen, tuottaja, Helsingin seudun kauppakamari
seija.ruohonen@chamber.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin seudun kauppakamari
Helsingin seudun kauppakamari
Kalevankatu 12
00100 Helsinki

http://helsinki.chamber.fi/fi/

Kauppakamari on arvostettu ammattikirjallisuuden kustantaja, joka julkaisee vuosittain kymmeniä ajankohtaisia teoksia mm. juridiikan, johtamisen ja työsuhteen, taloushallinnon ja verotuksen aihealueilta.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

Hyvinvointialueet eivät toimi ilman yksityistä sektoria – yritykset ja järjestöt mukaan valmisteluun1.12.2021 08:51:01 EET | Tiedote

Uudenmaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelutuotanto on muuttunut vauhdilla. Tällä hetkellä yksityinen sektori tuottaa jo 60 % perusterveydenhuollosta ja julkinen sektori 40 %. Suun terveydenhuollon palvelutuotannosta yksityisen sektorin osuus on samaa luokkaa eli 61 %. Luvut käyvät ilmi Helsingin seudun kauppakamarin juuri ilmestyneestä selvityksestä Uudenmaan sote-markkinasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme