Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kutsu Pormestarin asukasiltaan Alppiharjuun 4. lokakuuta

Jaa

Media on tervetullut Alppiharjuun seuraamaan pormestarin asukasiltaa, joka järjestetään Konepajan Brunossa torstaina 4.10.2018.

Näkymä Alppiharjun suuntaan. Kuva: Antti Sarpo.
Näkymä Alppiharjun suuntaan. Kuva: Antti Sarpo.

Pormestarin asukasillan illan aikana voi kysyä Alppiharjun asioista Helsingin kaupungin toimialojen johtajilta ja pormestarilta. Tilaisuus alkaa kello 19.00 ja päättyy kello 20.30.

”Kaupungissa on käytössä monia asukasvuorovaikutuksen tapoja, mutta mikään ei korvaa tapaamista kasvotusten. Siksi haluamme näitä iltoja järjestää”, sanoo Helsingin kaupungin pormestari Jan Vapaavuori.

Saapumalla Konepajan Brunoon jo kello 17.30 voi Pop Up Alppiharju -tapahtumatorilla vaihtaa ajatuksia alueen asioiden valmistelusta ja toimeenpanosta vastaavien asiantuntijoiden kanssa. Myös kaupungin toimialojen esittelypisteistä saa tietoa alueen ajankohtaisista aiheista.

Tilaisuuden järjestää Helsingin kaupunginkanslia yhteisyössä Alppila Seuran, Hermanni-Vallila Seuran ja Konepaja-liikkeen kanssa.

Pormestarin asukasiltoja on järjestetty yli neljänkymmenen vuoden ajan.

Asukasilloissa hyödynnetään digitaalisia mahdollisuuksia

Kerrokantasi-kyselyn -sivuilla voi käydä tutustumassa, millaisia kysymyksiä ihmiset ovat lähettäneet jo ennakolta. Ennakkokysymyksiä käytetään pohjana asukasillan valmistelussa.

Pormestarin asukasillan tilaisuudessa käytetään viestiseinää. Se lisää illan saavutettavuutta niille, jotka eivät esteiden tai rajoitteiden vuoksi voi osallistua iltaan Konepajan Brunossa.

Asukasillat lähetetään suorana lähetyksenä ja myöhemmin tallenteena Helsinki-kanavalta.

Pormestarin asukasilta pidetään osoitteessa: Konepaja Bruno, Aleksis Kiven katu 17 A.
Konepajan Brunon kahvila palvelee koko asukasillan ajan.
Tilaisuudessa on lastenhoito yli 3-vuotiaille.

#pormestarinasukasilta


Lue lisää:

Kerrokantasi -kysely

Tapahtumakutsu Facebookissa

Aikaisempia pormestarin asukasiltoja

Helsingin kaupungin uutinen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Titta Reunanen, alueosallisuuden päällikkö, +358 40 578 1428, titta.reunanen@hel.fi

Hanna Laine, pormestari Jan Vapaavuoren erityisavustaja, +358 40 504 4406, hanna.e.laine@hel.fi

Antti Sarpo, stadiluotsi, +358 41 512 1734, antti.sarpo@hel.fi

Kuvat

Näkymä Alppiharjun suuntaan. Kuva: Antti Sarpo.
Näkymä Alppiharjun suuntaan. Kuva: Antti Sarpo.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kansainvälisten kiinteistösijoittajien rooli kasvaa pääkaupunkiseudun kiinteistösijoitusmarkkinoilla21.2.2019 13:26:14Tiedote

Ulkomaiset sijoittajat tekivät lähes kaksi kolmasosaa kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen kaupoista Suomen kiinteistösijoitusmarkkinoilla vuonna 2018. Kiinteistösijoittajat ovat kiinnostuneet erityisesti pääkaupunkiseudusta, jossa tehtiin yli 60 % Suomen kiinteistökaupoista. Syitä kansainvälisten kiinteistösijoittajien kiinnostukseen erityisesti Suomea kohtaan ovat hienoisesti korkeampi nettotuottotaso verrokkimaihin verrattuna hyvä talouskehitys, moniin muihin Euroopan maihin verrattuna jäljessä kulkeva taloussykli, liiketoimintaympäristön vakaus, turvallisuus ja läpinäkyvyys sekä Suomen kuuluminen euroalueeseen. Asiat käyvät ilmi Helsingin kaupunginkanslian tuoreesta tilastojulkaisusta.

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli valtuutettujen aloitteita14.2.2019 00:06:56Tiedote

Kaupunginvaltuuston kokouksessa käytiin keskiviikkoiltana 13.2. laaja aloitekäsittely, jonka aikana käsiteltiin 15 valtuutettujen tekemää aloitetta. Erityisesti valtuutettu Atte Harjanteen aloite liha- ja maitotuotteiden kulutuksen puolittamiseksi kaupunkikonsernissa vuoteen 2025 mennessä johti pitkään keskusteluun. Tiukan äänestyksen jälkeen asia palautettiin valmisteluun ja kaupungilta edellytetään suunnitelmaa tämän tavoitteen toteuttamiseksi.

Helsingin Mukana-ohjelma hakee systeemisiä ratkaisuja syrjäytymisen ehkäisyyn12.2.2019 09:00:14Tiedote

Syrjäytyminen on usein kasauma vastoinkäymisiä ja huonoja lähtökohtia. Nuoren ihmisen kohdalla riskit voivat sekoittua viheliäiseksi vyyhdiksi, josta on vaikea erottaa, mikä tekijä oli sen alullepanija. Helsinki käynnistää laajan ja kokonaisvaltaisen Mukana-ohjelman, joka tähtää lasten ja nuorten syrjäytymisen, sen ylisukupolvisen periytymisen ja alueellisen eriytymisen vähenemiseen Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme