Helsingin yliopisto

Kutsu: Pysäytetäänkö luontokato — Tilaisuus Tiedekulmassa 29.11. klo 17

Jaa

Onko luontokadon pysäyttämiseksi toivoa? Tervetuloa kuulemaan aiheesta Montrealissa joulukuussa 2022 järjestettävän, historiallisen tärkeän COP15-kokouksen alla. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Helsingin yliopisto, ympäristöministeriö ja Luontopaneeli.

Aika: 29.11 klo 17.00-18.00

Paikka: Tiedekulma (Yliopistonkatu 4, Helsinki). Tilaisuus on katsottavissa myös streamin kautta.

Keskustelemassa:

Janne Kotiaho, Suomen Luontopaneelin puheenjohtaja, Jyväskylän yliopiston ekologian professori

Aleksi Lehikoinen, yli-intendentti, Luontopaneelin jäsen, Helsingin yliopisto  

Maria Ohisalo, ympäristöministeri

Marina von Weissenberg, pääneuvottelija, ympäristöministeriö

Tilaisuuden juontaa Riikka Suominen

Tilaisuus on katsottavissa myös streamin kautta.

Tervetuloa kuulemaan, millaisia kansainvälisiä tavoitteita luontokadon lopettamiseksi on luvassa ja millaisia vaikutuksia niillä tulemaan olemaan meille kaikille. Miltä neuvottelutilanne näyttää tällä hetkellä, onko luontokadon pysäyttämiseksi toivoa? Mitkä ovat neuvotteluiden kriittiset pisteet? Millaisia ovat keinot luontokadon pysäyttämiseksi? Entä mikä on luontokadon tilanne Suomessa ja millaisia toimia vielä tarvitaan kotimaassa?

Historiallisen tärkeä YK:n biodiversiteettisopimuksen huippukokous COP15 järjestetään 7.-19.12 2022 Montrealissa. Päämääränä on päättää uusista kansainvälisistä tavoitteista luontokadon pysäyttämiseksi.

#LuontoCOP15

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme