MessukeskusMessukeskus

KUTSU rakentamisen ja talotekniikka-alan suurtapahtumaan Helsingin Messukeskuksessa 4.-6.10.2022

Jaa

Tervetuloa Suomen suurimpaan rakennus- ja talotekniikka-alan ammattitapahtumaan FinnBuild-messuille 4.–6.10. Tapahtuman aukioloajat ovat ti klo 9-18, ke 9-19 ja pe klo 9-16. Kutsun lopussa on linkki akkreditoitumiseen.

Digitalisaatio, kiertotalous, rakentamisen tulevaisuus ja johtaminen ovat kärkiaiheita rakennus- ja talotekniikka-alan ammattitapahtumassa. Ajankohtaisissa puheenvuoroissa keskustellaan laajasti niin rakennusalan kustannuspaineista kuin vihreästä siirtymästä sekä nollatyömaista. 

FinnBuildin 2022 ohjelmat sijoittuvat teemoittain kolmelle lavalle: BuildingPRO (halli 7, f 140, rakentaminen, tulevaisuus), DigiPRO (halli 3, b 51, digitaalisuus, teknologia), GreenPRO (halli 1, a 11, kiertotalous ja vastuullisuus).

Kumppanilavat: Betonipuisto-lava, halli 6, g20, Rakennuslehti-lava, halli 6, m2. 

Ohjelmapisteet: SPAN 22-puusiltakilpailu, halli 1, a 12, Arin ja Kirsin Remppacorneri,
halli 3, h 41. 

Poimintoja ohjelmasta:

Tiistai 4.10.

Klo 10.00 BuildingPRO-lava

Opiskelijasta ammattilaiseksi! Minkälaiset ovat rakennusalan urapolut ja työnkuvat tänä päivänä? Rakennuslehti LIVE.

Klo 10.45. DigiPRO-lava

Kyberturvallinen älykoti – älyrakennus – älykaupunki – miten se tehdään? Aapo Cederberg, CEO, Cyberwatch Finland.

Klo 12.00 DigiPRO-lava

FinnBuild Highlights 2022 esittely ja palkinnonjako. Kilpailulla nostetaan esille tapahtuman mielenkiintoisimmat tuotteet, palvelut ja ratkaisut. Highlightsien Highlight saa palkinnoksi 10 000 € Suomen Messusäätiön myöntämää avustusta.

Klo12.30 BuildingPRO-lava

Ukrainan sodan vaikutus rakennusalalle, Rakennusteollisuus RT:n pääekonomisti Jouni Vihmo.

Klo 13.00 BuildingPRO-lava

Paneeli: RAKENTAMISEN TULEVAISUUS – mullistuksia, mukautumista vai jotain ihan muuta? Rakennusalan keskeiset vaikuttajat pohtivat Juha Salmen vetämässä paneelissa, miten yhteiskunnan akuutit kriisit ja ilmastonmuutoksen kaltaiset megatrendit vaikuttavat rakennusmarkkinoihin.

Klo 14.15. DigiPRO-lava

Rakennusalan markkinatilanne ja kustannusten hallinta hankkeissa, tilaajan näkökulma. Mikko Somersalmi, Tekninen johtaja, Rakli ry.

Klo 14.00. GreenPRO-lava

Hiilineutraali kaavoitus – puurakentamisen rooli kaupunkialueilla. Professori Seppo Junnila, Aalto-yliopisto.

Klo 15.30. GreenPRO-lava

Rakentamisen tuottavuusloikka teollisella puurakentamisella. Sauli Ylinen, erityisasiantuntija, Puutuoteteollisuus ry.

Keskiviikko 5.10. 

Klo 10.00. GreenPRO-lava

Miten EU:ssa nähdään kiertotalouden tulevaisuus ja sen bisnesmahdollisuudet. Sitran yliasiamies, Jyrki Katainen.

Klo 11–13, BuildingPRO-lava

Rakennetaan vähähiilisestä betonista! -seminaari.

Klo 11.45. DigiPRO-lava

Rakennettu ympäristö ja digitalisaation kasvupalikat. Tommi Arola, tutkimusjohtaja, Rakennustietosäätiö RTS sr.

Klo 13.00 GreenPRO-lava

Julkinen rakentaminen kestäväksi - Tukea ja keinoja kestävän rakennushankkeen läpivientiin. Katriina Alhola, Suomen Ympäristökeskus.

Klo 14.00 GreenPRO-lava

Hyvä arkkitehtisuunnittelu taklaa ilmastonmuutosta. Kalle Euro, VTM, Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL:n toiminnanjohtaja.

Klo 14.30 GreenPRO-lava

Terveet tilat 2028. Katja Outinen, johtava asiantuntija, DI. Hankejohtaja, valtioneuvoston kanslia.

Klo 15.45 DigiPRO-lava

Paneeli: Korkeakoulutettujen naisten eteneminen ja tasa-arvo rakennusalalla 2022. Moderaattori: Katarina Varteva, energia- ja elinkaariasiantuntija, A-Insinöörit. 5.10..

Torstai 6.10.

Klo 10.30 GreenPRO-lava

Muotoilun ja taiteen avulla parempaa asiakasymmärrystä. Katja Soini on AFRY Helsinki Design Awardin voittaja, muotoilija ja taiteilija Päivi Raivio, suunnittelutoimisto RaivioBumann.

Klo 10.45. DigiPRO-lava.

SRI- älyvalmiusindikaattori: työkalu rakennuksen älykkyyden osoittamiseen. Älyvalmiuden hyödyt kiinteistöomistajan kannalta / Eerika Janhunen Aalto-yliopisto, suomalaisten rakennuksien älyvalmius/Risto Kosonen Aalto-yliopisto.

Klo 12.00, BuildingPRO-lava

Sisäilman puhtauden merkitys infektioiden torjunnassa. Piia Sormunen, teollisuusprofessori, rakennustekniikka, Tampereen yliopisto.

Klo 12.00, GreenPRO-lava

Hartelan vähähiilinen viherkortteli. Emma Grönlund, Hankekehityspäällikkö, Hartela.

Klo 12.30, BuildingPRO-lava

Nollapäästöinen työmaa elinkaariviisaasti. Miimu Airaksinen, Miimu Airaksinen, Kehitysjohtaja, SRV Oyj.

Lisäksi ohjelmassa on päivittäin puheenvuoroja meneillään olevista rakennus- ja korjausrakennusprojekteista kuten Keilaniemen Portti, Raide-Jokeri-projekti, Kruunusillat, Keski-Pasila, Kansallisteatterin korjausremontti ja Espoon keskuksen kehitys.Katso koko ohjelma verkossa: www.finnbuild.fi/ohjelma.

Messuilla jaettavat Suomen Messusäätiön palkinnot

FinnBuild Highlights -palkinto ti 4.10. klo 10.00, BuildingPRO-lava

SPAN-puusiltakilpailu to 6.10. Siltojen koestus alkaen klo 11.00, palkintojen jako klo 13.30 GreenPRO-lavalla. Siltojen rakentamista voi seurata hallissa 1.

Muut palkinnot

4.10. klo 11.45. DigiPRO-lava: LVI-Naiset ry julkaisee Vuoden LVI-Naisen.
5.10. klo 11.45. DigiPRO-lava: AKHA RY Putkiremontti/linjasaneerauskilpailun palkintojenjako.
5.10. klo 15.00. BuildingPRO-lava. Vuoden työmaa 2022 -palkinto. Rakennuslehti.
5.10. klo 15.00. Betonipuistolava. Vuoden elementtisuunnittelija 2022 -palkinto. Betonipuisto.

Rakentamisen ja talotekniikan suurtapahtuma, FinnBuild, järjestetään joka toinen vuosi. Vuonna 2018 tapahtumassa vieraili 25 300 kävijää.

Lisätiedot: Messukeskus, tiedottaja Anu-Eveliina Mattila, puh. 050 555 6183, etunimi.sukunimi@messukeskus.com.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

MAATALOUSKONEMESSUT PÄIVITTÄÄ AMMATTILAISTEN TIEDOT – RUOKAMARKKINAT JA -TURVA ESILLÄ AVAJAISPÄIVÄNÄ22.9.2022 15:09:36 EEST | Tiedote

Helsingin MaatalousKonemessujen ohjelma on julkaistu. Keskeisiä aiheita ohjelmassa ovat datalla johtaminen, kestävä ruokajärjestelmä ja huoltovarmuus, Smartfarming, CAP 27, ympäristöasiat, biokaasu ja energia, kotieläintuotanto ja eläinten hyvinvointi, metsäohjelma sekä työssä jaksaminen. MaatalousKonemessut järjestetään torstaista lauantaihin 13. - 15.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

UUSI 15 000 EURON KIRJA-ALAN EDISTÄMISPALKINTO JAETAAN HELSINGIN KIRJAMESSUILLA – ehdota palkinnon saajaa!22.9.2022 14:37:15 EEST | Tiedote

Kirja-alan edistämispalkinto palkitsee tai avustaa kustannusalan saavutuksia, kirja-alaan liittyviä innovaatioita, kehittämishankkeita tai kaupallista menestystä. Suomen Messusäätiön rahoittaman 15 000 euron palkinnon tavoitteena on tukea kirja-alan kaupallista menestystä. Kirja-alan täytyy nyt ja tulevaisuudessa tavoittaa entistä tehokkaammin muun muassa nuoria ja nuoria aikuisia, ja saada heidät kiinnostumaan kirjallisuudesta. Avainasemassa tässä ovat lukemisen, kustannusalan ja kirjakaupan uudet innovaatiot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme