Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

Kutsu: Tervetuloa SuPerin ammatillisille opintopäiville 13.-14.2.2018 Tampere-talolle

Jaa

Opintopäivät avaa 13.2. klo 10.00 SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola.

Tiistai 13.2.

Opintopäivät avaa klo 10.00SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola. STTK:n tervehdyksen tuo puheenjohtaja Antti Palola.

Päivän aiheita ovat muun muassa valvonta läpinäkyväksi (ylijohtaja Markus Henriksson, Valvira), tietosuoja sosiaali- ja terveyspalveluissa (tietosuojavastaava Ari Andreasson, Tampereen kaupunki), iäkkään lääkehoidon riskien arviointi (Farmasian tohtori Maarit Dimitrow) sekä kipu, mieli ja aivot (erikoispsykologi Tage Orenius).

Päivän päättää mielenhoitoa ja naurulihasten huoltoa Christoffer Strandbergin kanssa.

La Carita -säätiö jakaa opintopäivillä tunnustuspalkinnot hyville vanhustenhoidon yksiköille. Voittajat julkistetaan tiistaina klo 11.15. Tervetuloa haastattelemaan voittajia!


Keskiviikko 14.2.

Keskiviikon aiheita ovat kosketus hoitotyössä – viestintää, yhteyttä ja tunnetta (kulttuuriantropologi Taina Kinnunen), kulttuurien välinen hoitotyö (TtT Anita Wikberg), itsemääräämisoikeus - koskemattomuus ja rajat (TtM Kristina Lamberg) sekä teknologia kehittyy - muuttuuko hoitotyö? (tulevaisuustutkija Ilkka Halava).

Päivän päättää Signmark.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan seminaarin ohjelmaa sekä lounaalle.

Pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan osallistumisesta 12.2. klo 12.00 mennessä tiedottaja Sari Järviselle, sari.jarvinen@superliitto.fi

Lämpimästi tervetuloa!

Sari Tirronen
tiedotuspäällikkö
050 3858 043, sari.tirronen@superliitto.fi

Ohjelma

Alustava ohjelma. Muutokset mahdollisia.

Tiistai 13.2.2018

8.30               Ilmoittautuminen ja aamukahvi

10.00             Opintopäivien avaus / puheenjohtaja Silja Paavola, SuPer

10.15             Hyvä työelämä tulevaisuudessa / Antti Palola, STTK

10.30             Valvonta läpinäkyväksi / ylijohtaja Markus Henriksson, Valvira

11.15             La Carita- säätiön tunnustuspalkinnon jako

11.30             Tietosuoja sosiaali- ja terveyspalveluissa / Tietosuojavastaava Ari  Andreasson, Tampereen kaupunki

12.30             Lounas

14.00             Iäkkään lääkehoidon riskien arviointimittari lähihoitajien käyttöön / farmasian tohtori Maarit Dimitrow

14.45             Kahvi

15.15             Kipu, mieli ja aivot / erikoispsykologi Tage Orenius

16.00–16.30 Mielenhoitoa ja naurulihasten huoltoa Christoffer Strandbergin kanssa


Keskiviikko 14.2.2018

9.00               Kosketus hoitotyössä – viestintää, yhteyttä ja tunnetta / kulttuuriantropologi Taina Kinnunen

10.00             Kulttuurienvälinen hoitotyö / TtT Anita Wikberg    

11.00             Itsemääräämisoikeus – koskemattomuus ja rajat / TtM Kristina Lamberg, SuPer

11.45             Lounas

12.45             Teknologia kehittyy – muuttuuko hoitotyö? Tulevaisuustutkija Ilkka Halava

13.45             Kahvi

14.15–15.00 Signmark – mikään ei ole mahdotonta  

Avainsanat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer
Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer
Ratamestarinkatu 12
00520 HELSINKI

09 2727 910http://www.superliitto.fi

SuPeriin kuuluu yli 90 000 sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan koulutettua ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

SuPerin puheenjohtaja Paavola: Ikääntyneillä on oikeus ihmisarvoiseen vanhuuteen18.7.2018 07:00Tiedote

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola on huolissaan vanhusten arvostuksen puutteesta Suomessa. Vanhustenhoitoa ei nähdä tärkeänä, vaan sen annetaan romahtaa. Samalla ei myöskään arvosteta työtä, jota vanhustenhoidossa tehdään. Hoitajat uupuvat eettisen kuorman ja kohtuuttoman työmäärän alle. Päättäjien tulisi selkeästi myöntää, että tällä toimintatavalla vanhustenhoitoa ollaan ajamassa alas eikä siirtää vastuuta riittämättömästä hoidon laadusta hoitajien vastuulle.

SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola: Varhaiskasvatuksen kehittämisessä on unohdettu lapset21.6.2018 10:32Tiedote

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola on erittäin pettynyt sivistysvaliokunnan mietintöön varhaiskasvatuslakiesityksestä. Sivistysvaliokunta näyttää esitykselle vihreää valoa. SuPerin mukaan esityksessä on unohdettu varhaiskasvatuksen suurin ongelma eli suuret ryhmäkoot ja liian pieni henkilöstömäärä. Esityksen keskeinen osa on lastenhoitajien ja lähihoitajien korvaaminen lastentarhanopettajilla. Opettajien määrää nostetaan suhteessa lastenhoitajiin. – Lastentarhanopettajien lisääminen ei nosta varhaiskasvatuksen tasoa, vaikka lakiesitystä markkinoidaan näin, puheenjohtaja Paavola sanoo.

SuPer on tehnyt valvontapyynnön Eksoten kotihoidosta19.6.2018 07:00Tiedote

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer on tehnyt valvontapyynnön Itä-Suomen aluehallintoviranomaiselle sekä kantelun oikeusasiamiehelle Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten kotihoidosta. Kotihoidon tilanne ei täytä lakien ja laatusuositusten vaatimuksia. Useat kotihoidon työntekijät ovat olleet jo pitkään huolissaan Eksoten kotihoidon tilanteesta. Huoli koskee erityisesti asiakkaiden saamaa hoidon laatua sekä työntekijöiden haitallista kuormittumista. SuPerin edustajat ovat tavanneet Eksoten työnantajaedustajia, mutta tilanne ei ole korjaantunut.

SuPerin puheenjohtaja Paavola valinnanvapaudesta: Kansalaisten peruspalvelut eivät saa vaarantua4.6.2018 12:30Tiedote

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola pitää hyvänä, että valinnanvapauslakiesityksen korjauksiin varataan aikaa. Perustuslakivaliokunnan huomiot lakiesityksestä ovat olleet Paavolan mukaan hyviä. Lakiesitykseen on tultava korjauksia. Erityisen huolissaan Paavola on siitä, että kansalaisten sote-palvelut vaarantuvat lakiehdotuksen myötä. Tilanne ei myöskään saa olla sellainen, että hyvät vanhustenhoidon palvelut saa vain kansalainen, jolla on omaa rahaa käytettävissään. - Maakuntien rahapula ja hallituksen hakemat säästöt eivät missään nimessä saa vaarantaa kansalaisten peruspalveluja.

SuPerin edustajisto 26.-27.4: Varhaiskasvatuksessa tarvitaan kaikkia ammattiryhmiä27.4.2018 09:30Tiedote

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin edustajisto vaatii, että varhaiskasvatuksessa arvostetaan myös lastenhoitajien ja lähihoitajien osaamista. Varhaiskasvatuslakiesityksessä esitetään lisättäväksi akateemisen koulutuksen saaneiden lastentarhanopettajien määrää suhteessa lastenhoitajiin. Varhaiskasvatuksen suurin ongelma ei ole työntekijöiden koulutustaso, vaan liian suuret ryhmäkoot. SuPerin edustajisto vaatii, että eduskunnan nyt käsittelyssä olevaa varhaiskasvatuslain lakiesitystä muutetaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme